Discover Pro

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
Peter Wiebes
Starting Member
Starting Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 Aug 2013 22:37

Discover Pro

Berichtdoor Peter Wiebes » 16 Nov 2013 21:40

Net de update gedaan Discover Pro naar versie V03959800GP000078 ECE 2014 (november 2013).
Het liep nu in één keer goed.

Eerst per onderdeel de 17 zipfiles binnen gehaald. Duurt even maar ach.
Op 32GB geformatteerde Fat32 kaartje met Winzip (64bit versie) uitgepakt.
Kaartje op slot
In kaartlezer auto en na c.a. 2uur klaar.
Ik zie nu de A5 van Raasdorp (A9) naar de Coentunnel (A10) er op staan dus in ieder geval een echte update.




Gebruikersavatar
Peter Wiebes
Starting Member
Starting Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 Aug 2013 22:37

Discover Pro vastgelopen

Berichtdoor Peter Wiebes » 08 Mei 2014 21:59

All, mijn navigatie van de Discover Pro was vast gelopen.
Alles werkte nog (radio, telefoon enz alleen de navigatie liep na 2 minuten vast. Melding in scherm
"Navagatiebestanden in het infotainmentsysteem zijn ongeldig. Bestanden controleren, alstublieft."
Afspraak gemaakt bij de dealer, er moest een update van het bestuuringssysteem uitgevoerd worden.
Werkt nu weer naar behoren.
Mocht je deze melding dus krijgen, naar de dealer.........

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: Discover Pro

Berichtdoor Janloco » 09 Mei 2014 12:51

Dank voor je bericht Peter.

Wat gek joh dat hij bij jou vastloopt. Nog niet eerder van gehoord. Kennelijk moeten andere ook nog de besturingssoftware laten updaten denk ik dan. Alleen bij jou gaf het een probleem. Ben benieuwd of de dealer bij elke beurt van alles de nieuwste software in je auto zet.

Gebruikersavatar
Peter Wiebes
Starting Member
Starting Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 Aug 2013 22:37

Re: Discover Pro

Berichtdoor Peter Wiebes » 09 Mei 2014 23:37

Dealer gaf aan dat er meer meldingen van waren gekomen. Zal van de week eens kijken of het besturingsysteem software versie zichtbaar is..

Gebruikersavatar
rjdewit
Junior Member
Junior Member
Berichten: 35
Lid geworden op: 15 Jun 2011 22:05

Re: Discover Pro

Berichtdoor rjdewit » 29 Jun 2014 22:41

Hallo,

Ik heb net een nieuwe VW Sportsvan vanaf 21juni. Hierin ook de pro versie. Ik heb even gekeken welke versie ik heb staan in het menu:

Hardware: H43
Software: 0362
Database navigatie: V03959800LG0086 ECE 2014/2015
Database "Gracenote':

Bovenstaande zegt mij niets, heb ik wel de laatste versie?

Ik heb al veel gelezen op dit forum over up-dates. Ik heb geprobeerd PIO te laden via een SD kaartje die ik nog had liggen maar dat lukt niet. Welk kaartje kan ik nu het beste daarvoor gebruiken? Klopt het dat je de POI alleen kan maken via de Duitse VW site?

Laatste vraag, ik heb bij aflevering niets erbij gekregen, dus geen DVD of SD kaartje voor het systeem?

Gebruikersavatar
Peter Wiebes
Starting Member
Starting Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 Aug 2013 22:37

Re: Discover Pro

Berichtdoor Peter Wiebes » 30 Jun 2014 21:57

Ik heb nu de update systeemsoftware via de dealer (11 mei 2014):
Hardware: H40
Software: 0200
Database navigatie: V03959800GP0078 ECE 2014
Database "Gracenote":
= 7 CRC = 922 / Revision 4538 (build 1) of the eCDDB database [EU] [Little Endian].
Media-codec
N/A

Zelf update gedaan met de nieuwe software data en nu Database versie V03959800LG0088 ECE 2014/2015

Klopt dat je geen DVD hebt ontvangen, data kan van de site gehaald worden.

http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... aign_light

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: Discover Pro

Berichtdoor Janloco » 01 Jul 2014 07:06

Ik heb bij mijn systeem (media) wel een keurige doos gekregen van VW.(Volkswagen Navigation AT) daarin zat de sd kaart voor mijn systeem. Die zit bij aflevering in je systeem als het goed is.
Maar alleen een lege doos is natuurlijk ook niks. Maar ik heb hem nog steeds :-)

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro

Berichtdoor MJMaverick » 01 Jul 2014 11:51

Omdat de Pro updates vanaf ieder willekeurig SD kaartje ondersteund hoef je er geen van de dealer te krijgen, en omdat het weer een paar tientjes scheelt gebeurt dat ook niet...

Voor zover ik kan nagaan heb je de meest recent kaart informatie. Meer over de laatste versies van de kaarten kun je op de site die Peter aangeeft vinden.

Voor wat betreft de POI, die maak ik ook op die Duitse site. Denk eraan dat je maar 1 (één) bestand kan uploaden met eigen POI, dus dat wanneer je meerdere dingen als POI wil toevoegen je die eerst samen in 1 bestand moet krijgen via de Duitse site. Dat is prima mogelijk, maar ik dacht lang dat je meerdere bestanden in de Pro kon uploaden, maar wanneer je een nieuw bestand laad overschrijft (lees: verwijdert) hij de vorige.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
rjdewit
Junior Member
Junior Member
Berichten: 35
Lid geworden op: 15 Jun 2011 22:05

Re: Discover Pro

Berichtdoor rjdewit » 09 Aug 2014 21:28

Ik zie dat ik de nieuwe kaarten versie heb. Hoe zit het met de firmware? Waar kan je updates hiervoor downloaden?

Gebruikersavatar
Peter Wiebes
Starting Member
Starting Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 Aug 2013 22:37

Re: Discover Pro

Berichtdoor Peter Wiebes » 09 Aug 2014 23:07

Gaat volgens mij alleen via de dealer op dit moment. Let wel ze bieden het niet zo maar aan. Bij mij omdat het navigatie softwarematig vast zat een update ontvangen. ( door en bij de dealer uitgevoerd).

Gebruikersavatar
Jaap4u
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 Apr 2015 13:29

Re: Discover Pro

Berichtdoor Jaap4u » 25 Apr 2015 13:37

Weet iemand hoe het zit met de flitser meldingen?
Bij mijn vorige auto (Citroen C4 picasso) kon ik deze zo opladen.
Ik kan nu niets vinden voor de Golf Sportsvan 2014.

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro

Berichtdoor MJMaverick » 27 Apr 2015 14:46

Die kunnen helaas niet als meldingen worden toegevoegd. Het is wel mogelijk om de locaties van flitspalen en vaak voorkomende mobiele flitslocaties toe te voegen via deze link, maar de navigatie zal daar geen specifieke melding van (kunnen) geven.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
ffocus01
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 Apr 2017 10:30

Discover Pro

Berichtdoor ffocus01 » 08 Jul 2017 19:35

Weet iemand of het mogelijk is om DAB+ in te bouwen is bij de discover pro ?
Standaard is deze (bij mijn PRO) niet aanwezig.
Is er een module o.i.d. in te bouwen zodat dit werkt en te bedienen is ?
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie!!


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 1 gast