Hulp gevraagd - winlink s100

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 26 Jan 2014 23:54

Voor mijn Toyota Auris hybride heb ik de winlink s100 gekregen van me zoon maar ik krijg de navigatie niet aan de gang wie kan / wil me helpen. Denk zelf dat ik in geavanceerde modus iets moet veranderen maar ook daar kom ik niet in.
Zie onderstaande probleem.
image.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.




Gebruikersavatar
quell
Senior Member
Berichten: 451
Lid geworden op: 10 Mei 2007 11:15
Locatie: zuid-Holland

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor quell » 28 Jan 2014 10:36

hangt er wel een GPS antenne aan ??
Alfa 147 GTA, Alfa ConnectNav+, Pioneer HD1BT updated to HD3BT-II, TeleAtlas camera database.
Diverse Garmins, TomTom, PDAs, GPS horloges etc.

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 28 Jan 2014 11:11

Ja zoals je kunt zien op foto 1 geeft hij het signaal aan van mijn GPS Antenne. Zodra ik mijn antenne er uit haal is er geen ontvangst meer te zien.

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor wmp » 28 Jan 2014 12:01

Maar wat is precies de klacht dan ?
Want wat ik uit de foto opmaak, is dat die nu op een plankje ligt en niet ingebouwd is.
'Navigatie niet aan de gang krijgen' is dan wel een beetje ruim omschreven, imho
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 28 Jan 2014 12:14

Allereerst zit mijn radio op een plankje aangesloten het probleem is dat ik niet kan navigeren omdat foto 2 aangeeft dat hij geen satelliet kan vinden.
Dus de gps antenne vangt wel satellieten op maar waarschijnlijk wordt deze niet door de radio gevonden.
Heb wel een keer op foto 2 ontvangst gehad hoe dat weet ik niet , maar zodra ik radio uit zet en waar aan zet blijft hij zoals foto 2. Bij navraag moet er iets uitgevinkt worden in geavanceerde modus maar ook daar kom ik niet in.
Hopelijk begrijp je me nu een beetje.

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor wmp » 28 Jan 2014 21:12

Juist ja.

Ten eerste moet het systeem een GPS fix verkrijgen.
Dus niet alleen de satellieten ontvangen (wat volgens foto 1 wel lukt), maar ook voldoende satellieten ontvangen om een goede berekening te kunnen doen van waar het systeem zich bevind.
Dat kan altijd even duren bij inbouw, en 'even duren' is soms geen kwestie van minuten voor de eerste keer, maar x-tiental minuten.

Ten tweede zal je in de gaten moeten houden of de spanning wel goed is aangesloten.
Je hebt een draad 'over contact' , die alleen stroom heeft als het contactslot aan staat, en een draad met 'continue plus' die altijd stroom heeft, ook als het contact uit is en de auto afgesloten geparkeerd staat.
Sluit je die laatste draad verkeerd aan, dan zal het systeem niet kunnen onthouden (die draad is dus voor het geheugen van het systeem) waar het zich bevind, met als gevolg dat een volgende keer dat je er stroom op doet/systeem aan zet, de situatie zich voordoet zoals onder "Ten eerste moet .... maar x-tiental minuten. " beschreven.

Hoe/waar heb je de GPS antenne zitten ? Met de bolle kant naar boven ? (indien van toepassing)
Heeft die antenne 'vrij zicht' op de hemel ? (onder voorruit ofzo)
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 28 Jan 2014 23:01

De antenne heeft een magneet en deze is op dak geplaatst , je hebt het over x min nou kan je vertellen dat ik de radio twee dagen heb aan gelaten en toen nog steeds zie foto 2.
Ben er nu weken mee bezig en eigelijk ben ik het zoeken naar de oplossing wel zat. Heb al een nieuwe gps antenne gehaald en helaas geen verschil. Wel kan het zo zijn zoals je zegt met continu stroomdraad maar dan nog geeft hij foto 2.
Maar de vraag blijft waarom ?

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor wmp » 29 Jan 2014 13:55

Wat ik raar vind, is dat die op foto 1 maar liefst 8 satelieten lijkt te ontvangen, en zelfs de positie en tijd weergeeft, en dan in foto 2 helemaal niets.
Zal eens kijken of ik een handleiding van dat apparaat kan vinden.
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 29 Jan 2014 14:13

Hopelijk kun je me helpen

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor wmp » 31 Jan 2014 19:18

wmp schreef:Zal eens kijken of ik een handleiding van dat apparaat kan vinden.
Helaas, niets te vinden, en zonder dat kom ik ook niet veel verder.
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 31 Jan 2014 19:50

Jammer maar wil je toch bedanken .

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor wmp » 01 Feb 2014 18:28

Is het erg lastig om hem toch in te bouwen, en te zien wat er van komt ?
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 01 Feb 2014 23:34

Nee inbouwen is zo gebeurd, maar dan is het wel heel lang wachten voor ik iets zie op foto 2 maar ga het deze weer proberen.

Gebruikersavatar
bruijntje
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 Feb 2014 20:37

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor bruijntje » 03 Feb 2014 22:20

hallo,
is het zo dat afbeelding 1 de radio zelf is ? en afbeelding 2 de navigatie software ? als ik het dan bij het goed eind heb zal je de port en baudrate moeten instellen in je navigatie software.
je zal effe het juiste menu moeten vinden, vinkte bij automatisch weghalen en dan effe laten de gps antene laten zoeken.

Zo was het bij mij in iedergeval. heb namelijk de zelfde maar dan voor seat.
succes

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 04 Feb 2014 13:38

Nou dat dacht ik ook, maar deze instelling waar en hoe kom ik daar in. Als ik dat nu eens wist.
Heb radio weer ingebouwd en alles nagekeken en toch blijft hij naar nu een week zoeken. Volgens is het gewoon een mis koop geweest. Je hulp kan ik wel gebruiken.

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 06 Feb 2014 12:56

Bruijntje, zou je me verder kunnen helpen.

Gebruikersavatar
bruijntje
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 Feb 2014 20:37

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor bruijntje » 07 Feb 2014 13:54

Nou ik heb zitten zoeken in de radio maar ik denk zelf dat of de gps-antenne niet
Goed is of iets van een kabelbreukje.
Want zowel de software van Windows als die van Mio "zien" de satelieten.
Dus lijkt mij logisch dat er een antenne probleem is.
In de mio software zit trouwens dat baudrate verhaal.
Als die geen antenne detecteerd dan weet je het denk ik zelf ook wel.
Gps kost geloof ik €15 dus dat zijn de kosten niet.

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor wmp » 07 Feb 2014 14:18

Wacht even hoor, ik volg je geloof ik niet helemaal.
bruijntje schreef:Want zowel de software van Windows als die van Mio "zien" de satelieten.
Dus lijkt mij logisch dat er een antenne probleem is.
Is het niet zo dat die satellieten pas gezien kunnen worden wanneer de GPS muis juist WEL werkt ?
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 07 Feb 2014 23:47

Als ik de GPS eruit haal dan is er niets te zien op foto 1, dus volgens mij jan het daar niet aan liggen.
Het blijkt maar weer dat je beter iets goeds kunt kopen dan iets zoals dit.

Gebruikersavatar
bruijntje
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 Feb 2014 20:37

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor bruijntje » 08 Feb 2014 00:59

Sorry mijn vorige antwoord was niet helemaal zuiver :oops:

maar zoals je zegt en op foto 1 te zien is heb je ontvangst dus je moet het zoeken in de
software zelf
Klik ff op deze link om te zien wat ik bedoel

IMG_2554.JPG


IMG_2553.JPG


Als je dat menu gevonden hebt en het vinkje weg haalt, zal er een automatisch zoeken optie
te voorschijn komen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 08 Feb 2014 09:26

Dit heb ik vaker gehoord, maar de vraag is hoe kom ik in dat menu terecht .

Gebruikersavatar
bruijntje
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 Feb 2014 20:37

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor bruijntje » 08 Feb 2014 11:53

in de menu's staat vaak nog een pijltje naar rechts of links.
zal effe kijken of ik er een stappen plan van kan schrijven.

Hoe krijg ik hier die foto's te zien heb het nu gedaan met een linkje maar dat ziet er niet
zo lekker uit.

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 08 Feb 2014 11:56

Heb jij zoals je zegt dezelfde radio ?

Gebruikersavatar
bruijntje
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 Feb 2014 20:37

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor bruijntje » 08 Feb 2014 12:08

winlink s100 alleen aangepast front voor een seat

Gebruikersavatar
Freddief
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 Jan 2014 23:41

Re: Hulp gevraagd - winlink s100

Berichtdoor Freddief » 08 Feb 2014 12:48

Dus de zelfde als ik , nou bruijntje dan moet het toch lukken .


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Overige merken -- VASTE INBOUW --”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 1 gast