Navfree

Gebruikersavatar
Archief
Senior Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 01 sep 2003 22:07

Navfree

Bericht door Archief »

free-from-a-to-b-with-navfree.png
Navfree is navigatie software wat gebruik maakt van door gebruikers onderhouden kaartmateriaal via openstreetmaps.org

Het mooie van Navfree is, behalve de vriendelijke pijs van € 000, dat al het gewenste kaartmateriaal op het apparaat zelf aanwezig is. Het gebruik van de navigatie kan op die wijze grotendeels zonder internetverbinding plaatsvinden.

Grotendeels, want het opzoeken van een adres is nog wel aan netwerkverkeer gebonden, en dat is enerzijds spijtig, anderzijds logisch omdat op deze manier altijd de meest recente gegevens beschikbaar zijn. Het dataverkeer is miniem, slechts de coördinaten van een adres worden gedownload, en daarna niets meer.

TIP:Zet het adres in je favorieten, en ook daar is dan geen internetverbinding meer voor nodig.

Wie denkt dat omdat Navfree gratis is, het waarschijnlijk een waardeloze app is aangezien concurrenten een redelijke som vragen voor hun apps, zit behoorlijk fout. Navfree doet zeker niet onder als het op navigeren en mogelijkheden aankomt.

Navfree maakt gebruik van OpenStreetMap, een open source mappensysteem. OpenStreetMap wordt bewerkt door gebruikers en is geheel gratis, wat ook wil zeggen dat er fouten of tekorten in de mappen kunnen zitten. De meeste info blijkt toch juist te zijn en je kan altijd helpen door zelf aan de OpenStreetMap mee te werken.

Standaard krijg je geen mappen bijgeleverd maar een grote keuze aan kaarten om te downloaden. De map van de Benelux bedraagt ongeveer 300 MB en daar is op de meeste smartphones nog wel een plekje voor te vinden. Andere mappen kan je via de applicatie downloaden, en ook die extra kaarten zijn gratis. Daarnaast is er nog een keuze in stemmen en talen voor de navigatie.

Ondanks dat Navfree een gratis applicatie is, zitten er toch redelijk wat functies in verwerkt. Zo heeft het een ingebouwde functie voor wandelen als je te voet bent, POI, flitspalen, thuislocatie en favorieten.

Navfree biedt een gratis offline navigatiesysteem waar je zelf aan mee kan werken. Kaarten, Stemmen en updates… het wordt je allemaal gratis aangeboden en doet absoluut niet onder voor andere betalende apps.
Groot voordeel is dat het kaartmateriaal op het toestel zelf geladen wordt.

Navfree downloaden doe je hier : http://www.navmii.com/GPSNavigation


Bron / directe link

Alternatieven voor Navfree zijn:
- Waze
- Google maps navigation
- Nokia Ovi maps

Wat vind jij van Navfree ?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Terug naar “Navfree”