Waze

Gebruikersavatar
Archief
Senior Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 01 sep 2003 22:07

Waze

Bericht door Archief »

waze.png
Waze is wat genoemd word een sociaal navigatie systeem met verkeersinformatie, wat in gebruik is bij (volgens eigen zeggen) wereldwijd 50 miljoen gebruikers, en gratis verkrijgbaar.

Met door gebruikers gemaakte en bijgewerkte kaarten en real-time verkeersinformatie (mits netwerkverbinding) krijg je de best beschikbare route naar je bestemming.

Door met Waze ingeschakeld rond te rijden, verbeter je de kaart al met verkeers- en weginformatie. Het programma heeft daarvoor wel een netwerk verbinding nodig, en feitelijk komt het er op neer dat er continue gegevens naar de Waze servers verzonden word. Iets om rekening mee te houden in het kader van uw privacy!

Je kan actief meedoen door meldingen te rapporteren, zoals ongevallen, politiecontroles en dergelijke. Meldingen die andere gebruikers van Waze op dezelfde route doen krijg je op je systeem door.

Waze maakt het ook mogelijk om met elkaar te communiceren onderweg. Tevens is een verbinding met Facebook mogelijk en dan kan je zien welke vrienden ook onderweg zijn naar jouw bestemming. Daarbij is het op deze wijze mogelijk vrienden up to date te houden met je verwachte aankomsttijd! Track & Trace is mogelijk door het versturen van een link naar een live kaart, waarop je real-time locatie samen met je aankomsttijd getoond wordt.

Het programma heeft om goed te kunnen werken een internetverbinding nodig, en is daardoor minder geschikt voor gebruik in het buitenland. Wel is het mogelijk om reeds thuis de route in te geven, waardoor het basis materiaal voor de kaart reeds gedownload wordt, echter vervalt bij het niet aanwezig zijn van een internetverbinding één van de belangrijkste troeven van het programma, namelijk de live updates van andere gebruikers.

Omdat langdurig gebruik van GPS de levensduur van de accu dramatisch kan verminderen, zal Waze automatisch afsluiten wanneer u voor langere tijd niet rijd en de app op de achtergrond toch ingeschakeld hebt.
Het programma werkt het beste wanneer het toestel in de zogenaamde portrait mode gebruikt wordt. Op deze wijze komen de meldingen op het scherm niet prominent over het weergegeven kaartmateriaal heen.

De key features van Waze, volgens Waze:
✓ Live routes gebaseerd op de huidige verkeerssituatie
✓ Door gebruikers gerapporteerde meldingen, inclusief ongevallen, gevaren, mobiele flitscontroles, wegafsluitingen en meer.
✓ Volledig gesproken navigatie.
✓ Automatisch een nieuwe route als de verkeerssituatie veranderd.
✓ Leert je regelmatige bestemmingen, reistijd en voorkeur routes.
✓ Vind de goedkoopste brandstofpompen onderweg.
✓ Simpel navigeren naar Facebook Evenementen.
✓ Zie Facebook vrienden onderweg naar dezelfde bestemming.
✓ Stuur vrienden een bericht dat je onderweg bent, met een link naar de live kaart met aankomsttijd en huidige locatie.
✓ Verdien punten en krijg een hogere rang in de gemeenschap als je bijdraagt aan de verkeersinformatie.
✓ Up-to-date kaarten die constant worden aangepast door andere Waze gebruikers.

Waze is verkrijgbaar voor de volgende platformen:
 • Android
 • iOS
 • BlackBerry (Beta!)
 • Symbian
 • Windows Mobile
Waze downloaden doe je hier : http://www.waze.com/download/Bron / directe link


Alternatieven voor Waze zijn:
- Navfree
- Google maps navigation
- Nokia Ovi maps

Wat vind jij van Waze ?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
 • Vergelijkbare Onderwerpen
  Statistieken
  Laatste bericht
 • WAZE restaurants
  door mcl » 07 apr 2023 11:54 » in Navigatie algemeen
  Reacties: 0
  Weergaves: 507

Terug naar “Waze”