VDO Dayton MS4100 en flitsinformatie

sunny johan
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 okt 2005 20:33

VDO Dayton MS4100 en flitsinformatie

Bericht door sunny johan » 04 okt 2005 21:43

Op bepaalde radiozenders komt er bij fileinfo via tmc de melding te staan ""gevaar"" deze info komt echter alleen als ik handmatig verkeersinfo kies , bij het navigeren komt deze info niet naar voren terwijl de file informatie wel doorkomt.
In de instellingen voor tmc berichten heb ik alles aangevinkt staan.
sotware is v0040 heeft dit er iets mee te maken ?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 sep 2003 21:19

Re: ms4100 en flitsinformatie

Bericht door JW » 04 okt 2005 21:55

sunny johan schreef:Op bepaalde radiozenders komt er bij fileinfo via tmc de melding te staan ""gevaar"" deze info komt echter alleen als ik handmatig verkeersinfo kies , bij het navigeren komt deze info niet naar voren terwijl de file informatie wel doorkomt.
In de instellingen voor tmc berichten heb ik alles aangevinkt staan.
sotware is v0040 heeft dit er iets mee te maken ?
Die kan ik helemaal niet thuis brengen. Kijk nog eens in je systeeminformatie welke het is?

Groet,
JW

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

sunny johan
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 okt 2005 20:33

Bericht door sunny johan » 04 okt 2005 22:20

als je de radio aanzet komt er te staan v0040
in system info staat
serienr MS4100
HW nummer 0124
SW nummer 0040
produktiedatum 19/02

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 sep 2003 21:19

Bericht door JW » 05 okt 2005 12:42

sunny johan schreef:als je de radio aanzet komt er te staan v0040
in system info staat
serienr MS4100
HW nummer 0124
SW nummer 0040
produktiedatum 19/02
Die is mij dus geheel onbekend :oops:
Alle mij bekende SW versies voor de MS 4100 beginnen met 01.., en er zijn verschenen 0100, 0101, 0110, 0120, 0121 en 013X. In geen daarvan komt het getal 4 voor.
Ik zal proberen langs andere weg te achterhalen wat die 0040 kan zijn, ben benieuwd :wink:

Groet,
JW

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 okt 2004 17:14

Bericht door Gerritje - In Memoriam † » 05 okt 2005 14:32

Is het niet toevallig een Duitse "4100" die via de ALDI is verkocht?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 sep 2003 21:19

Bericht door JW » 05 okt 2005 17:00

Gerritje schreef:Is het niet toevallig een Duitse "4100" die via de ALDI is verkocht?
Ik ken wel een 4150 afgeleide, de Medion/Tevion MD 41400 die door Aldi als MS 4140 verkocht is. Die heeft overigens dezelfde SW (6.5) als de 4150.
Een Aldi uitvoering van de MS 4100 is mij niet bekend, maar ik heb een seintje uitstaan om te proberen te achterhalen hoe dit zit.

Groet,
JW

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 sep 2003 21:19

Bericht door JW » 07 okt 2005 11:20

JW schreef:
sunny johan schreef:als je de radio aanzet komt er te staan v0040
in system info staat
serienr MS4100
HW nummer 0124
SW nummer 0040
produktiedatum 19/02
Die is mij dus geheel onbekend :oops:
Alle mij bekende SW versies voor de MS 4100 beginnen met 01.., en er zijn verschenen 0100, 0101, 0110, 0120, 0121 en 013X. In geen daarvan komt het getal 4 voor.
Ik zal proberen langs andere weg te achterhalen wat die 0040 kan zijn, ben benieuwd :wink:

Groet,
JW
Dat leverde de reactie op dat deze SW daar onbekend is. Er wordt het vermoeden uitgesproken dat deze MS 4100 uit een vóórserie afkomstig is, waarbij nog "engineering SW" gebruikt werd. Deze radio zou echter normaliter niet in het handels circuit terecht kunnen komen, maar ja, daar gaat wel eens wat mis. Onder andere via E-bay duiken er wel eens gekke dingen op. Anderzijds is het gek dat je een productiedatum 19/02 te zien krijgt, toen was er al lang een reguliere productie.
Mijn zegsman twijfelt er ook aan of de nieuwe SW (MO 4130) wel geladen kan worden, er zit een risico in dat dit niet lukt en dat de radio dan naar een servicecentrum moet om opnieuw geflasht te worden.

Vraag aan Sunny Johan: weet jij iets van de achtergrond van jouw MS 4100?

Groet,
JW

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
TNZKKA
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 mar 2005 20:52

Bericht door TNZKKA » 07 okt 2005 16:25

Wat mij verbaast is:
serienr MS4100
, immers hier lopen serie- en systeem-(type)nummers door elkaar.
Hoe zit dat, sunny Johan?
misschien dat het serienummer in combinatie met het systeemnummer meer duidelijkheid kan geven aan de deskundigen. Ik kan "alleen" maar lezen.
Groet.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

sunny johan
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 okt 2005 20:33

Bericht door sunny johan » 07 okt 2005 16:28

Hierbij wat extra info.
De ms4100 is aangeschaft met BPM regeling in mei 2003 direct ingebouwd door seat dealer in mijn auto.

Vandaag:
Radio naar EBK in zeewolde gebracht voor reparatie en upgrade:
Front end tuner vervangen.
Bandkabel front vervangen .
Software update naar nieuwste versie.

De service was prima , vanmorgen gebracht vanmiddag klaar.
kost wat maar dan heb je ook wat (hoop ik).
Wat betreft de flitsinfo weet ik nog niets , deze zaten vandaag niet op mijn route

groeten johan

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Juleh
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 nov 2005 01:43

Bericht door Juleh » 23 nov 2005 22:20

Topic is al wat ouder, maar wie weet helpt mijn bijdrage in de toekomst iemand :roll:

Ik heb een tijdelijke auto uit de leasepool van ons bedrijf. Er zit een 4100 in die dezelfde software versie heeft als die van johan.

Ik heb hem ge-upgrade naar 4130 en dat was na 20 minuutjes geduld succesvol. Hij start nu op met v0300, waar ik v0301 had verwacht, maar verder werkt alles weer toppie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
coen1
Average Member
Average Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 01 sep 2003 22:29

Bericht door coen1 » 24 nov 2005 13:27

Toch nog even terug naar het oorspronkelijke probleem/vraag.
Bij mijn 4200 komt ook enkel de file info automatisch door en niet de flits info.
Daarvoor moet ook ik handmatig naar verkeersinfo doordrukken.
Ik weet niet uit mijn hoofd welke software ik heb, maar heb mijn 4200 nieuw in 2003 gekocht

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 sep 2003 22:23

Bericht door ritselaar » 24 nov 2005 22:20

Ik heb zelf tot begin dit jaar gereden met een MS4200, mijn vriendin heeft in haar auto de MS4100.

Ben hier zelf ook mee bezig geweest toen de flitsinfo uitkwam. Ik kan jullie dus bevestigend melden dat de MS4100 en MS4200 alleen maar flitsinfo weergeeft, zodra je door de file informatie bladert. Dus geen meldingen/pop-ups tijdens de geplande route.


Frits de Laar

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 sep 2003 21:19

Bericht door JW » 24 nov 2005 22:30

ritselaar schreef:Ik heb zelf tot begin dit jaar gereden met een MS4200, mijn vriendin heeft in haar auto de MS4100.

Ben hier zelf ook mee bezig geweest toen de flitsinfo uitkwam. Ik kan jullie dus bevestigend melden dat de MS4100 en MS4200 alleen maar flitsinfo weergeeft, zodra je door de file informatie bladert. Dus geen meldingen/pop-ups tijdens de geplande route.


Frits de Laar
En jou zo langzamerhand een beetje kennende heb je dat ook met de laatste besturings-SW uitgeprobeerd :wink:
En dus is de conclusie: met de oudere systemen is er geen pop-up :cry:

Groet,
JW

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 sep 2003 22:23

Bericht door ritselaar » 24 nov 2005 23:29

En jou zo langzamerhand een beetje kennende heb je dat ook met de laatste besturings-SW uitgeprobeerd :wink:
Je kunt niets weten zonder het te proberen :lol:


Frits

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
  • VDO Dayton VRM 6100
    door hymer marc » 16 apr 2015 10:30 » in Te Koop Gevraagd
    1 Reacties
    428 Weergaves
    Laatste bericht door Marc Veen
    16 apr 2015 18:14
  • Vdo Dayton MS200
    door roodwunk » 09 mar 2014 01:03 » in Mobiele VDO-Dayton systemen
    2 Reacties
    593 Weergaves
    Laatste bericht door roodwunk
    09 mar 2014 20:59
  • VDO Dayton PC5400
    door martijn87 » 14 sep 2013 21:29 » in Vaste VDO-Dayton systemen
    1 Reacties
    2912 Weergaves
    Laatste bericht door wmp
    15 sep 2013 13:03
  • vdo dayton 5400
    door Gizmotommy » 25 nov 2012 00:14 » in Vaste VDO-Dayton systemen
    14 Reacties
    2116 Weergaves
    Laatste bericht door Mazurka
    05 dec 2012 21:26
  • dayton pc 5400
    door Gizmotommy » 31 mar 2013 01:00 » in Vaste VDO-Dayton systemen
    4 Reacties
    1376 Weergaves
    Laatste bericht door Gizmotommy
    07 apr 2013 02:30
  • VDO Dayton MS2000 nt
    door Cobie » 30 mar 2013 17:03 » in Mobiele VDO-Dayton systemen
    0 Reacties
    1009 Weergaves
    Laatste bericht door Cobie
    30 mar 2013 17:03
  • Dayton MS 4150RS
    door KKOPPI » 19 mei 2013 20:17 » in Vaste VDO-Dayton systemen
    1 Reacties
    869 Weergaves
    Laatste bericht door wmp
    20 mei 2013 11:33

Terug naar “Vaste VDO-Dayton systemen”