Flitspalen info Pioneer AVIC D3BT

Gebruikersavatar
geysselberg
Starting Member
Starting Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 13 Jun 2007 17:12

Flitspalen info Pioneer AVIC D3BT

Berichtdoor geysselberg » 22 Aug 2007 09:04

Hallo,

Het is me net eindelijk gelukt om plitspalen info toe te voegen aan mij AVIC D3BT.
De POI bestanden zijn opgeslagen in het adresboek van de AVIC.
Het enige grootte nadeel is echter dat het maximum +\- 300 POI is daarna is het geheugen van de AVIC vol.!!
Dus niet bepaald optimaal.


**Download eerst twee programma’s voor het converteren van de POI bestanden
**Avic POI Convert V1.2
**POI Edit 2007
**Download de gewenste POI bestanden van b.v. flitspaal.nl (registreer evt eerst.)
**Kies b.v. de POI van TOMTOM navigator
**zorg ervoor dat het een ov2 file is

**Open POI edit 2007 en kies onder tabblad extra “ Bath converteren”
**Selecteer de bronmap waarin de ov2 file staan.
**Kies je doelmap in de rechter kolom en selecteer het asc als doelformaat .
**Zet zo vervolgens de ov2 files een voor een om naar het format asc.

**Open het programma Avic POI Converter V1,2 ( helaas alleen in het spaans !!)
**selecteer bovenin je map met de asc files.
**Onder Datos Para La convenssion kies je je doelmap waar de ov1 files komen te staan.
**Bij “Nombre boton” geef je de file een naam, maar zorg er hier voor dat deze 8 karakters lang is. !!

B.v. Voor de flitspalen 30 km: BNL_0030
B.v.voor de flitspalen 100km: BNL_0100
**Bij Icono kun je evt een ander icoon kiezen, en bij Sonido een ander geluid.
**Vervolgens duk je onderaan op Procesar (start )
**Salir ( helemaal rechts) is Exit
Converter zo vervolgens alle asc files naar V01 files.

Vervolgens maak je een map aan met de naam POINT.
Zet hier al je V01 bestanden in ,en brand de map op CD.

Stop de CD in je AVIC D3 en kies vervolgens in het NAVI menu Basisinstelling>>Systeemopties >>van disc lezen ,en kies de voor jou belangrijkste flitspalen uit de lijst.
( 50km / 70 /km / 100km)
Vervolgens kun je evt de flitslokatie’s apart selecteren .
Nu staan de flitspalen in je adresboek en kun je ze evt bewerken / wissen.

Ik hoop dat een en ander voldoende duidelijk is,

Grt,

Lambert




Gebruikersavatar
laserq
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 04 Mei 2007 13:03

Berichtdoor laserq » 22 Aug 2007 23:41

zo, dat is aardig wat uitzoekwerk geweest, ga het binnenkort eens proberen. In ieder geval bedankt!

Gebruikersavatar
laserq
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 04 Mei 2007 13:03

Berichtdoor laserq » 27 Aug 2007 17:11

inmiddels bovenstaande zelf uitgevoerd, is goed te doen. binnen een halfuurtje alles op cd. 1 nadeel, er wordt niet herkent aan welke kant van de straat de flitser staat. voor de rest prima :D

Gebruikersavatar
boezaart
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 30 Okt 2006 14:11

Flitspalen

Berichtdoor boezaart » 29 Aug 2007 14:56

Hoef je dan verder op je AVIC_D3 niets meer in te stellen?
Geeft hij dan op de route een icoontje & een signaal aan ?
Ed

Gebruikersavatar
laserq
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 04 Mei 2007 13:03

Berichtdoor laserq » 29 Aug 2007 18:38

nee, op de unit hoef je niks in te stellen, in het spaanstalige programma kun je een icoon en geluid instellen. dit wordt door de unit overgenomen en wordt getoond op het scherm. de melding krijg je altijd als je langs de lokatie rijdt, je hoeft dus geen route in te stellen. In het programma kun je volgens mij alleen kiezen uit de opties die je in de unit ook hebt bij een entry in het adresboek.

Gebruikersavatar
boezaart
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 30 Okt 2006 14:11

POI Converter

Berichtdoor boezaart » 30 Aug 2007 14:06

Waar kun je deze POI Converter Downloaden ?
Ed

Gebruikersavatar
laserq
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 04 Mei 2007 13:03

Berichtdoor laserq » 30 Aug 2007 19:20


Gebruikersavatar
boezaart
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 30 Okt 2006 14:11

Downloaden

Berichtdoor boezaart » 31 Aug 2007 14:57

Ik probeer het te downloaden maar ik krijg een soort registratie formulier.
Ik spreek n.l GEEN WOORD spaans.
Iemand een idee hoe dit werkt ?
Ed

Gebruikersavatar
laserq
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 04 Mei 2007 13:03

Berichtdoor laserq » 31 Aug 2007 16:37

hierbij
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
TheDj
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 05 Nov 2007 21:26

Flitspalen info Pioneer AVIC D3BT

Berichtdoor TheDj » 10 Nov 2007 02:43

DankUwelzeerBeleefd geysselberg !!

In 1x alle voor mij belangrijke flitspalen op het syteem!

Inderdaad jammer dat het geheugen zo vol is, en je dus bij lange na niet alle Benelux flitspalen kunt invoeren,
en je dus een keuze moet maken.... maar het werkt!

Ik zou echter wel graag de icoontjes willen vervangen, want de "punta roso" en al die andere Spaanse iconen in Avic POI converter V1,2 hebben niet mijn persoonlijke voorkeur.

Is er een manier dat je eigen icoontjes kunt aanroepen in dit programma?
Heeft iemand hier al ervaring mee?

TheDj

Gebruikersavatar
mickey
Senior Member
Berichten: 258
Lid geworden op: 07 Aug 2007 00:06

Re: Flitspalen info Pioneer AVIC D3BT

Berichtdoor mickey » 10 Nov 2007 19:43

TheDj schreef:DankUwelzeerBeleefd geysselberg !!

In 1x alle voor mij belangrijke flitspalen op het syteem!

Inderdaad jammer dat het geheugen zo vol is, en je dus bij lange na niet alle Benelux flitspalen kunt invoeren,
en je dus een keuze moet maken.... maar het werkt!

Ik zou echter wel graag de icoontjes willen vervangen, want de "punta roso" en al die andere Spaanse iconen in Avic POI converter V1,2 hebben niet mijn persoonlijke voorkeur.

Is er een manier dat je eigen icoontjes kunt aanroepen in dit programma?
Heeft iemand hier al ervaring mee?

TheDj


Ik download alle flitspalen voor de Benelux en dat is maar 50 Kb!!!

Gr.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 10 Nov 2007 20:27

Ik download alle flitspalen voor de Benelux en dat is maar 50 Kb!!!

Ik denk dat je dan nog eens terug moet naar het begin van dit draadje!
Het gaat er niet om hoe groot het bestand is, die mottige D3 kan maar maximaal 300 POI's verteren :oops:

Het enige grootte nadeel is echter dat het maximum +\- 300 POI is daarna is het geheugen van de AVIC vol.!!
Dus niet bepaald optimaal.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
quell
Senior Member
Berichten: 451
Lid geworden op: 10 Mei 2007 11:15
Locatie: zuid-Holland

Berichtdoor quell » 10 Nov 2007 21:29

Gerritje schreef:Het gaat er niet om hoe groot het bestand is, die mottige D3 kan maar maximaal 300 POI's verteren :oops:


Nou, om enige nuancering aan te brengen, het adresboek van de D3 wordt "misbruikt" om POIs te laden, en het adresboek kan inderdaad maximaal 300 adressen aan...
Volgens mij kan VDO er bijvoorbeeld "maar" 200 aan... :wink:
Wat meteen het andere probleem aan het ligt brengt: Indien je 300 flitspalen laad kan je volgens mij geen adressen meer opslaan...

"Echte" POIs kunnen er net zoveel zijn als je wilt, standaard zitten er voor Europa al 1,5 miljoen op....

Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Berichtdoor Higgy » 12 Nov 2007 11:29

Ook deze handige 'workaround' maar even sticky gemaakt.
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa

Gebruikersavatar
marcelvd
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 Nov 2007 09:28

Avic POI convert start niet op

Berichtdoor marcelvd » 21 Nov 2007 09:32

Bij mij wil de Avic Poi convert niet werken.
Ik heb een Laptop met XP erop.

Is het mogelijk dat iemand mij de geconverteerde bestanden mailt op marcelvd@casema.nl
Of anders hulp met het aan de gang krijgen van de Avi Poi covert

Alvast bedankt,

Marcel

Gebruikersavatar
azounoel
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 Dec 2007 21:44

Berichtdoor azounoel » 04 Dec 2007 22:05

Beste
Onder Datos Para La convenssion kies je je doelmap waar de ov1 files komen te staan. Is dit een bestaande map of moet die aangemaakt worden en onder welke bestandsnaam dan want dat lukt mij niet.
misschien stomme vraag maar ben maar een beginner.
dank in elk geval bij voorbaat.
groetjes noel

Gebruikersavatar
stieven
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 Jan 2008 01:25

avic d3 flitspaal

Berichtdoor stieven » 28 Jan 2008 01:31

kan iemand mij misschien helpen met het converteren van de files naar het juiste formaat V01 want heb het meermaals met het spaanse programma gedaan maar dat werkt niet naar behoren..
Ik krijg heel de tijd een foumelding.. kan iemand deze files voor mij converteren of me de juiste files eens doorsturen via mail zodat ik de flitspalen van de Benelux (en toch zeker die van belgië heb)

Alvast bedankt..

Ook heb ik problemen om de audio van de BT af te spelen.
Heb een nokia E65 die perfect verbonden is om te bellen maar bij de audio doet hij niet veel..
Stuur dan even een mailtje naar stieven11@hotmail.com want ik mag ze blijkbaar hier niet als bijlage bijvoegen..

Gebruikersavatar
Brannie
Junior Member
Junior Member
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Sep 2006 21:46

Berichtdoor Brannie » 18 Mei 2008 20:40

Beste,

Is het mogelijk dat ik van iemand het flits palen bestand kan krijgen.
Werk namelijk met een Apple en daar werken de programma's niet mee.

Alvast hartelijk dank,

Rob
Peugeot 306 1.9D :D MM 5000 - MS 5100 - SW 7.6 - CD 2006/07 Benelux Navteq TMC.

Gebruikersavatar
toontje56
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 Aug 2008 22:08

gelukt om plitspalen info toe te voegen aan mij AVIC D3BT

Berichtdoor toontje56 » 10 Aug 2008 22:16

hallo
ik ben nieuw hier
heb wel flitspalen naar mijn pioneer avic d3bt overgezet alleen niet de juiste maar nu is mijn geheugen vol :(
Kan ik deze weer leeg maken zo dat ik de juiste kan overzetten :D

Gebruikersavatar
diederiknieuwenhuis
Starting Member
Starting Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 09 Apr 2008 08:46
Locatie: Den Haag

Berichtdoor diederiknieuwenhuis » 11 Aug 2008 16:33

Hoe is dat te doen met max 300 POI? Als ik alleen het NL flitspalen voor de 50km palen bestand neem dan heb ik al 386 POI te pakken. Mis ik nou iets?

Gebruikersavatar
dusty123
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 Aug 2008 15:48

geluid van de palen

Berichtdoor dusty123 » 15 Aug 2008 15:54

Hallo,

Ten eerste een super uitleg en alles werkt, maar toch een klein probleem:

kan iemand mij vertellen hoe ik een ander geluid kan krijgen?
Ik vind het nl nogal irritant dat hij nu iedere keer 5x piept/belt of wat voor geluid je ook kiest behalve de laatste want dan hoor je niets meer.
Dit is vooral bij traject controles aan 2 kanten van de snelweg nogal hinderlijk.

mvg

Gebruikersavatar
tweakertje
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 Nov 2006 17:59

Berichtdoor tweakertje » 31 Dec 2009 03:20

ik heb hem even vertaald naar nederland wel zo handig

bestand is bijgevoegd
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
johndruten
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 Nov 2010 19:42

Re: Flitspalen info Pioneer AVIC D3BT

Berichtdoor johndruten » 15 Nov 2010 20:26

kan je mij een uitnodiging sturen om dat spaanse progamma te downloaden zonder uitnodging van iemand kan je niet registreren

mvg

john

john@famhagenaars.nl

Gebruikersavatar
bart
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Jul 2011 14:23

Re: Flitspalen info Pioneer AVIC D3BT

Berichtdoor bart » 10 Sep 2011 12:02

halo past dit ook op de avic x1r.
alvast bedankt groet bart


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Vaste Pioneer systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 1 gast