MFD1 navigatiesysteem geeft verkeerde positie aan.

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
DeeDee
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2015 13:15

MFD1 navigatiesysteem geeft verkeerde positie aan.

Berichtdoor DeeDee » 17 Feb 2015 13:48

Ik heb ongeveer een maand geleden stroomstoring gehad in mijn volkswagen transporter. Hierdoor was de zekering eruit gegaan bij de MFD. De zekering is vervangen en de radio werkt nu weer. Maar sindsdien geeft het navigatiesysteem een verkeerde positie aan. Bij GPS Viewer geeft hij aan 'beschikbare sattelieten 32' maar bij 'ontvangen sattelieten 0' Ook geeft hij aan dat de geografische positie niet kan worden bepaald.
Zelf al een paar keer handmatig de positie ingevoerd. Daarna opnieuw reisdoel ingevoerd en op start gedrukt, dan geeft hij een tijdje de goede weg weer aan, ook het aantal kilometers en tijd klopt dan weer even. Maar na een paar uur kan het zo maar zijn dat hij de weg weer kwijt is ?
Vreemd verhaal maar erg lastig. Weet iemand zo wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn ?
Daarnaast is ook de bijbehorende cd-wisselaar van slag. Bij het cd-keuze menu blijft hij maar zoeken naar cd's en nummers van bepaalde cd's. En als je een uurtje of zoiets gereden hebt dan kan hij het opeens zomaar doen.




Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: MFD1 navigatiesysteem geeft verkeerde positie aan.

Berichtdoor wmp » 17 Feb 2015 19:00

Zou de zekeringen toch nog eens nakijken of ze goed contact maken, en ook of het apparaat zelf niet nog een 'verborgen' zekering heeft.
Lijkt er namelijk op dat de continue-spanning die er voor moet zorgen dat het geheugen (en dus ook de laatst bekende positie) niet gewist wordt verdwenen is, of een slecht contact heeft.
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
DeeDee
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2015 13:15

Re: MFD1 navigatiesysteem geeft verkeerde positie aan.

Berichtdoor DeeDee » 18 Feb 2015 13:30

Bedankt voor de reactie. Indien het daar aan zou liggen heeft dan iemand enig idee waar zo'n verborgen zekering kan zitten ?

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: MFD1 navigatiesysteem geeft verkeerde positie aan.

Berichtdoor wmp » 18 Feb 2015 18:21

welnu, bij de VDO toestellen (en ik geloof ook de Blaupunkts) zit die lekker handig ...achteraan het toestel.
Probeer eens te googlen op afbeeldingen van je toestel, en of je een afbeelding van de achterzijde tegen komt, bespaard je een hoop geklier om het toestel er uit te halen met een stugge (koude) kabelboom.


edit: en ja hoor... type MFD2 in dit geval
Afbeelding
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
DeeDee
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2015 13:15

Re: MFD1 navigatiesysteem geeft verkeerde positie aan.

Berichtdoor DeeDee » 18 Feb 2015 20:41

Hoi hoi WMP, bedankt. Is het dat zwarte knopje midden onderin ? Mijn MFD1 ziet er vd achterkant ongeveer zo uit :

MFD2.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
DeeDee
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2015 13:15

Re: MFD1 navigatiesysteem geeft verkeerde positie aan.

Berichtdoor DeeDee » 19 Feb 2015 09:01

Die rode zekering die je rechts ziet zitten was kapot en heb ik vervangen. Als die zekering kapot is werkt het gehele apparaat (ook de radio) niet meer.

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: MFD1 navigatiesysteem geeft verkeerde positie aan.

Berichtdoor wmp » 19 Feb 2015 11:00

De zekering is het rode gedeelte en niet het zwarte dopje, maar daar ben je inmiddels achter begrijp ik.

Alleen "Die rode zekering die je rechts ziet zitten was kapot" dat begrijp ik mogelijk niet helemaal.
Je apparaat werkte toch wel, maar niet helemaal naar behoren ?
Dan kan die rode zekering toch niet stuk geweest zijn als je schrijft "Als die zekering kapot is werkt het gehele apparaat (ook de radio) niet meer "

Of is dat de zekering die je in eerdere instantie vervangen hebt.
Kijk ook nog even de (stroom) kabels vanaf het apparaat na of er niet een soort van kokertje in zit, de stroomkabel kan bijvoorbeeld geel van kleur zijn, en in een dergelijk kokertje kan een 'glaszekering' zitten.
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
DeeDee
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2015 13:15

Re: MFD1 navigatiesysteem geeft verkeerde positie aan.

Berichtdoor DeeDee » 20 Feb 2015 11:17

Dat was idd de zekering die ik in eerste instantie al had vervangen. Ik dacht dat er misschien nog ergens een 'verborgen' zekering in het apparaat kon zitten vandaar...... Ik zal idd de kabels ook nog een keertje nalopen of dat daar dan misschien nog ergens een glaszekering tussenzit.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot], Onbekende zoekrobot en 0 gasten