TMC-box MT5011 veel beter dan MT5010

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

TMC-box MT5011 veel beter dan MT5010

Berichtdoor laurens » 02 Jul 2004 21:28

Hallo

heb nu 3 dagen een TMC box mt 5011 in het gebruik
en wist niet dat hij het zoveel beter doet als de voorgaande een mt 5010

Ten eerste:
had ik in Groesbeek altijd niet het beste ontvangst
Nu geeft hij soms maar liefst 11 providers

Ten tweede:
Hij staat nu nooit meer op rood heb altijd wel een zender beschikbaar.

Ten derde:
kan Nu dus wel de file info van onze buren ontvangen ( duitsland)
Dus als je naar het buitenland gaat kan hij de file's wel van te voren aangeven, bedoel dan in nederland al.

(ps heb de zelfde aansluiting zelfde antenne enz)

weet iemand toevallig welke zender in duitsland een goede is?
en voor belgie ?

Vindt TMC opeens veel leuker

groetjes Laurens




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: tmc box mt 5011 veel beter al mt 5010

Berichtdoor JW » 02 Jul 2004 22:30

laurens schreef:Hallo

heb nu 3 dagen een TMC box mt 5011 in het gebruik
en wist niet dat hij het zoveel beter doet als de voorgaande een mt 5010

Ten eerste:
had ik in Groesbeek altijd niet het beste ontvangst
Nu geeft hij soms maar liefst 11 providers

Ten tweede:
Hij staat nu nooit meer op rood heb altijd wel een zender beschikbaar.

Ten derde:
kan Nu dus wel de file info van onze buren ontvangen ( duitsland)
Dus als je naar het buitenland gaat kan hij de file's wel van te voren aangeven, bedoel dan in nederland al.

(ps heb de zelfde aansluiting zelfde antenne enz)

weet iemand toevallig welke zender in duitsland een goede is?
en voor belgie ?

Vindt TMC opeens veel leuker

groetjes Laurens


Hallo Laurens,

Dat is verrassend, had ik niet verwacht.

Kun je wat meer vertellen over welke 11 providers dat zijn?
En welke zenders je van de Oosterburen ontvangt?

Mijn ervaringen met de duitse zenders zijn dat WDR 2, en de daaraan gekoppelde WDR 3 uitstekend zijn in het Ruhrgebied. Zenders als Einslive en dergelijke vermijd ik, daarmee heb ik geen goede ervaringen.

In België is er maar één goede zender, en dat is Radio 2 in het Vlaamse land. Soms ook TIC-VL.
In het Waalse deel is TMC4U bezig met proefuitzendingen, soms best aardig, maar veelal niks.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

tmc lijst

Berichtdoor laurens » 03 Jul 2004 14:39

wdr 3 tmc
einslive
wdr 5
wdr 4
wdr 2
rws-rad 1
europa
sky tmc4u
dlf
100.7fm
......................nr 11 staat er vandaag nog niet op maar zal hem melden als ie er weer is

laurens

Gebruikersavatar
Han
Senior Member
Berichten: 1051
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:57

Berichtdoor Han » 03 Jul 2004 15:22

Als ik met een MT5010/01 bij de grens in de buurt zit dan heb ik ook vele zenders
Het grootste aantal zit dacht ik op 14.
Het lijkt me daarom sterk dat het in het type tmc box zit.

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re

Berichtdoor laurens » 03 Jul 2004 19:15

Hallo Han

jij hebt de mt 5010-01 ik had dus de oudere 5010
en tussen deze 2 vindt ik echt verschil zitten (mt 5010 en de mt 5011)

laurens

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re zenderlijst TMC NU 16 STUKS

Berichtdoor laurens » 27 Aug 2004 16:17

Hallo

kan nu de volgende zenders ontvangen
deze heb ik niet allemaal tegelijk maar is de vangst van een paar dagen.

WDR 3 TMC
EINSLIVE
WDR 5
WDR 4
WDR 2
WDR TMC
WDR-TMC
RWS-RAD1
EUROPA
SKY TMC
DLF TMC
100.7FM
VIA TMC
VIA-TMC
PRIME TMC
LV1E TMC

Laurens

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 27 Aug 2004 18:49

Heb je ook gezien dat de WDR-zenders niet alleen nationale informatie uitzenden, maar ook regionale informatie uitzenden?? Ben benieuwd wat men daaronder verstaat.

Groetjes,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 27 Aug 2004 18:57

Hallo Laurens,

Da's inderdaad een hele lijst.
Maar er zitten dus inderdaad geen duitse Pay-TMC zenders tussen, had ik ook niet verwacht eerlijk gezegd. De bij Nijmegen dichtsbijzijnde Pay-TMC, RPR1 zit altijd nog een goeie 200 km weg, en da's een beetje te ver.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re

Berichtdoor laurens » 27 Aug 2004 20:23

er staat bij Prime tmc een zwart kruis achter echter zonder de 3 munten
dus zal dan wel niet een betaal zender zijn.

denk maar weet niet zeker dat ze bij regionaal ook de kleinere wegen dan snelwegen file's melden
zoals in nederland de N wegen

Laurens

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: re

Berichtdoor JW » 27 Aug 2004 21:30

laurens schreef:er staat bij Prime tmc een zwart kruis achter echter zonder de 3 munten
dus zal dan wel niet een betaal zender zijn.

denk maar weet niet zeker dat ze bij regionaal ook de kleinere wegen dan snelwegen file's melden
zoals in nederland de N wegen

Laurens


Kun je die zender dan wel selecteren? Als dat lukt, wil je dan eens in het TMC menu kijken, achter de code en ons de gegevens van die zender melden?
De zender is mij verder onbekend, ik kan 'm nergens vinden. En dus weet ik ook niet of het een NL dan wel D zender is.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re

Berichtdoor laurens » 28 Aug 2004 11:26

Hallo JW

kan hem helaas niet selecteren

meldeing ""deze zender is niet te ontvangen""

Op internet kan ik ook niks van deze zender vinden

(ps henb je het boekje nog ontvangen ?)

laurens

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: re

Berichtdoor JW » 28 Aug 2004 12:59

laurens schreef:Hallo JW

kan hem helaas niet selecteren

meldeing ""deze zender is niet te ontvangen""

Op internet kan ik ook niks van deze zender vinden

(ps henb je het boekje nog ontvangen ?)

laurens


Hallo Laurens,

Dan heb je dus met die zender hetzelfde verschijnsel als Willem (WS) had met (R)WS-RAD1. En niemand weet dus nog hoe dat zit.
Zou je die zender in de gaten willen houden, en kijken of 'ie net als bij Willem op andere momenten wél te selecteren is? En dan in het menu naar z'n gegevens kijken?
Al met al ben ik toch wel erg benieuwd wat dit betekent, ik heb ook nog een seintje uitstaan bij de oosterburen.

En ja, ik heb eergisteren dat boekje binnen gekregen. Een erg handig overzicht op hoofdlijnen vind ik het zeker. Maar het blijft globaal, voor details moet je toch naar de C-IQ site.
Zo staat er in de brochure niet vermeld dat de snelheidsinfo in Duitsland niet beschikbaar is op de TA kaart.
Tevens wordt niet vermeld dat de TMC in de regio Portugal/Spanje alleen voor Spanje werkt. En dat er in Skandinavie wel TMC is in N, S en DK, maar niet in Finland. In beide gevallen wordt verwezen naar details op de C-IQ site.
Dito bij de Benelux, waarvan we weten dat er (nog) geen TMC in Luxemburg is. Daarvoor wordt dan op pagina 22 verwezen naar de gedetailleerde info op de site of via de telefoon op te vragen.
En dan natuurlijk het Pay-TMC verhaal, zowel voor Frankrijk als voor Duitsland.
Maar een handig overzicht is het zeker, bedankt voor de tip :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re snelheidsinfo duitsland ta kaart

Berichtdoor laurens » 28 Aug 2004 16:24

Hallo

bij mijn reis in duitsland werkte hij wel naar mijn weten
de snelheidsinfo voor duitsland met een TA kaart.

maar zal dit nog testen.
ja en met de tmc voor de landen zijn ze niet helemaal eerlijk vindt ik.

laurens

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: re snelheidsinfo duitsland ta kaart

Berichtdoor JW » 28 Aug 2004 17:17

laurens schreef:Hallo

bij mijn reis in duitsland werkte hij wel naar mijn weten
de snelheidsinfo voor duitsland met een TA kaart.

maar zal dit nog testen.
ja en met de tmc voor de landen zijn ze niet helemaal eerlijk vindt ik.

laurens


Hallo Laurens,

Ter vermijding van misverstanden, we hebben het dus niet over flitsinfo. Want die staat wel op de TA C-IQ DVD/CD's.
Persoonlijk heb ik (nog) geen ervaring met snelheidsinfo in D, ik heb dit van de Site van Jens Wunderwald, die dit voor Duitsland expliciet vermeld, zie http://jewuwa.de/

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re

Berichtdoor laurens » 28 Aug 2004 17:40

inderdaat de snelheidsinfo

en niet de flitsinfo

laurens

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re

Berichtdoor laurens » 29 Aug 2004 20:44

Prime tmc nog steeds in lijst met zwart kruis
kan hem nog steeds niet selecteren
deze zender kan ik alleen in Groesbeek ontvangen ben ik op weg naar nijmegen
valt hij weg. denk dat het een duitser is.

Heb weer een nieuwe tmc
nr 17
D Radio

met deze gegevens:
ltn 1
mgs .nr.
mode alert-c
freg 90.1
pr d220
sid 7
qual 26
cc D

laurens

Gebruikersavatar
Blue Leather
Starting Member
Starting Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 01 Okt 2004 17:56
Locatie: Alkmaar

Re: re

Berichtdoor Blue Leather » 01 Okt 2004 18:48

laurens schreef:Hallo Han

jij hebt de mt 5010-01 ik had dus de oudere 5010
en tussen deze 2 vindt ik echt verschil zitten (mt 5010 en de mt 5011)

laurens


Vraagje, je vindt de mt 5011 veel beter. Je vindt dit doordat hij meer zenders ontvangt? De vraag die ik dan heb, is zou de 5010 niet net zoveel zenders ontvangen als je daar nu een antenne versterker tussen zou zetten?
Schwartzgrau Leather.....

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re

Berichtdoor laurens » 01 Okt 2004 20:10

Hallo

geen idee heb al verschilende optie's gedaan\

aparte tmc antenne

orginele tmc antenne

en nu via een eigengemaakte splitter van de radio antenne
dit bevalt me zeer goed

heb geen 5010 box kan het niet uitproberen

laurens

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 20 Dec 2004 20:27

Ik heb enkele vraagjes over het gebruik van de MT5011. Ik weet niet of dit de juiste plaats daarvoor is, maar anders mag dit bericht wel verplaatst worden...

1. Is het mogelijk om op een MS5500 in te stellen dat hij altijd naar een bepaalde zender moet kijken (laten we zeggen "Radio 1")? Dat betekent dat hij bij het aanzetten automatisch op Radio 1 komt (TMC dan he).

2. Als "vraag 1" mogelijk is kan je dan ook instellen dat bij het wegvallen van het signaal (bijvoorbeeld geen ontvangst meer omdat je buiten het bereik van Radio 1 komt) hij automatisch naar een andere zender gaat zoeken?

3. Kan je bij de volgende, bij "vraag 2" bedoelde, zender instellen? Je krijgt dan dus een vast lijstje van voorkeur. Bijvoorbeeld altijd Radio 1, als die er niet is zoeken naar Sky Radio en daarna naar Noordzee (is maar een voorbeeld van zo'n lijstje).

4. Kan je instellen, als vraag 2 "ja" is, dat als Radio 1 wegvalt en je Sky Radio als tweede hebt en het signaal van Radio 1 terug komt hij automatisch weer naar Radio 1 overschakelt?



Ik hoop dat de vragen duidelijk zijn. Mocht dit niet het geval zijn, laat dat dan even weten. Ik zal dan proberen ze te verduidelijken.

Alvast bedankt voor de antwoorden,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
Fantom
Senior Member
Berichten: 786
Lid geworden op: 13 Sep 2003 17:18
Locatie: Zuid Holland

Berichtdoor Fantom » 20 Dec 2004 20:48

Toho_NL schreef:Ik heb enkele vraagjes over het gebruik van de MT5011. Ik weet niet of dit de juiste plaats daarvoor is, maar anders mag dit bericht wel verplaatst worden...

1. Is het mogelijk om op een MS5500 in te stellen dat hij altijd naar een bepaalde zender moet kijken (laten we zeggen "Radio 1")? Dat betekent dat hij bij het aanzetten automatisch op Radio 1 komt (TMC dan he).

2. Als "vraag 1" mogelijk is kan je dan ook instellen dat bij het wegvallen van het signaal (bijvoorbeeld geen ontvangst meer omdat je buiten het bereik van Radio 1 komt) hij automatisch naar een andere zender gaat zoeken?

3. Kan je bij de volgende, bij "vraag 2" bedoelde, zender instellen? Je krijgt dan dus een vast lijstje van voorkeur. Bijvoorbeeld altijd Radio 1, als die er niet is zoeken naar Sky Radio en daarna naar Noordzee (is maar een voorbeeld van zo'n lijstje).

4. Kan je instellen, als vraag 2 "ja" is, dat als Radio 1 wegvalt en je Sky Radio als tweede hebt en het signaal van Radio 1 terug komt hij automatisch weer naar Radio 1 overschakelt?



Ik hoop dat de vragen duidelijk zijn. Mocht dit niet het geval zijn, laat dat dan even weten. Ik zal dan proberen ze te verduidelijken.

Alvast bedankt voor de antwoorden,

Toho_NL.


Hallo Toho,

1. Nee is niet mogelijk
2. Doet de box al uit zichzelf ook al heb je een vast keuze gemaakt voor een bepaalde zender.
3. Nee is niet mogelijk
4. Nee is niet mogelijk

Ik hoop dat de antwoorden wel duidelijk zijn :wink:

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 20 Dec 2004 21:10

Hoi Fantom,

Bedankt voor je antwoorden. Heb nog wel een vraagje. Ik snap je antwoord op vraag 2 namelijk niet helemaal. Betekent dit dat als ik Radio 1 heb geselecteerd hij automatisch naar een andere zender gaat als die sterker is? Kan ik niet instellen dat hij Radio 1 moet gebruiken totdat het signaal er niet meer is? Of pakt hij automatisch de sterkste zender? Als dit laatste het geval is, waarom kan je dan zelf je zender kiezen? Als ie dan automatisch weer overschakelt heeft het weinig nut, of zie ik dit verkeerd??

Groetjes,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
Fantom
Senior Member
Berichten: 786
Lid geworden op: 13 Sep 2003 17:18
Locatie: Zuid Holland

Berichtdoor Fantom » 20 Dec 2004 21:16

Je kan de TMC box tijdelijk op een vaste zender instellen. Dat doe ik bv elke ochtend als ik weg ga.
Route laten berekenen en daarna de TMC box op RWS-RAD1 zetten. Als ik nu op een plaats kom waar RWS-RAD1 helemaal niet meer te ontvangen is pakt de TMC box toch automatisch de sterkste zender die die op dat moment vindt. Als de TMC box dan RWS-RAD1 weer kan ontvangen zal hij helaas NIET weer terug gaan naar de zender die ik als voorkeuze (tijdens vertrek) had opgegeven. Dus dat automatisch en het selecteren van een zender is maar tot op een bepaalde hoogte.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 20 Dec 2004 22:57

Toho_NL


In dezelfde speurtocht naar een nieuw systeem (MS5500 en TMC5011) en dus de bijbehorende vragen kreeg ik in een PM van JW dit nog mee over TMC-zenderkeuze :

...... En het kiezen van de door jou gewenste TMC zender kan dus altijd met de laatste units voorzien van SW 3.38. De vraag is of 'ie al-dan-niet weer op automatisch staat als je de auto opnieuw start. Bij mij (gelukkig) niet, maar dat kan aan de SW 3.39 liggen van de "franse box". Is iets makkelijker zó, anders moet je het gewoon even met de hand ingeven als je je auto start. Dat is alleen lastig als je koerier bent of zo........


Kortom is er zijn verschillen.


Frits de Laar
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
Fantom
Senior Member
Berichten: 786
Lid geworden op: 13 Sep 2003 17:18
Locatie: Zuid Holland

Berichtdoor Fantom » 20 Dec 2004 23:30

ritselaar schreef:Toho_NL


In dezelfde speurtocht naar een nieuw systeem (MS5500 en TMC5011) en dus de bijbehorende vragen kreeg ik in een PM van JW dit nog mee over TMC-zenderkeuze :

...... En het kiezen van de door jou gewenste TMC zender kan dus altijd met de laatste units voorzien van SW 3.38. De vraag is of 'ie al-dan-niet weer op automatisch staat als je de auto opnieuw start. Bij mij (gelukkig) niet, maar dat kan aan de SW 3.39 liggen van de "franse box". Is iets makkelijker zó, anders moet je het gewoon even met de hand ingeven als je je auto start. Dat is alleen lastig als je koerier bent of zo........


Kortom is er zijn verschillen.


Frits de Laar

Dat ligt volgens mij echt aan de franse box want zover ik weet wordt de MT5011 ook nog met SW3.38 uitgeleverd en dan gaat de door JW genoemde vlieger niet op.

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 21 Dec 2004 09:48

Ok, bedankt voor de informatie. Even kort samengevat (of ik het goed begrepen heb): je kunt een zender selecteren en deze wordt pas vervangen als de voorkeurszender wegvalt. Pas dan neemt hij de sterkste zender.

Klopt dit? Of switcht de TMC box automatisch als er een andere zender sterker is?

Groetjes,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten