Bemobile TMC in Nederland?

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
rvbracht
Junior Member
Junior Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 28 Jun 2008 17:32

Bemobile TMC in Nederland?

Berichtdoor rvbracht » 14 Okt 2009 08:16

Een week of twee geleden viel het mij op dat de naamsomschrijving van de TMC dienst die via Q-music wordt uitgezonden gewijzigd was van ViaTMC naar BEMOBILE.
Tevens krijg ik nu geen flitsmeldingen meer door op dit TMC kanaal.
Inmiddels is de naam weer gewijzigd van BEMOBILE naar 100.7
Misschien de eerste tekenen voor een payTMC in Nederland?




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 14 Okt 2009 21:11

In een ander draadje schreef WS:
WS schreef:BeMobile is de Belgische PayTMC provider welke door Studio Brussel en Classic21
worden uitgezonden.

Meer info kan je vinden op de website van Be-Mobile.
...

Een compleet overzicht van de beschikbare zenders in Europa kan je vinden
op Navigatiehosting.nl

Groet
Willem.


Er is iets merkwaardigs aan de hand met BEMOBILE.
Bij mij voor de deur, vlak bij Utrecht kan ik die zender soms ontvangen. En dat zou merkwaardig zijn voor een Belgische zender.

Vandaag moest ik in Zevenbergen zijn, en daar kwam BEMOBILE met grote regelmaat door.
Ik heb daar toen de gegevens van opgezocht, en dat blijken die van Q-Music te zijn, op freq. 100.7
LTN: 17
SID: 5
PI: 83C8
CC: 8

Dat komt dus niet overeen met de gegevens van STU-BRU/Classic21, zoals door WS aangegeven is.
Voorts staat er bij mij geen teken achter dat het een betaalzender is.

Ik ben dus erg benieuwd hoe dit nu in elkaar zit.
Hopelijk kan WS, onze "Mr. TMC" daar wat meer over vertellen.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 15 Okt 2009 12:59

Even een lichtje opgestoken bij Be-Mobile

Qmusic gaat inderdaad over naar Be-Mobile, dat zou met ingang van vandaag zijn.
naast deze zender zal er nog een NL zender overgaan naar Be-Mobile.
De info gaat verzorgt worden door de VID

Ook Luxemburg krijgt via RTL Music TMC van BE-Mobile.
De info gaat hier verzorgt worden door ACl.

Daarnaast heeft Be-Mobile ook connected traffic information die vanaf vandaag geleverd wordt aan TomTom voor Live.

Be-Mobile werkt dus hard aan de uitbreiding van TMC.

Groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 15 Okt 2009 13:02

Bedankt, da's interessante info.
Vraag: wordt dat in NL en Luxemburg dan niet, zoals via STU-BRU, een Pay-TMC?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 15 Okt 2009 16:41

JW schreef:Bedankt, da's interessante info.
Vraag: wordt dat in NL en Luxemburg dan niet, zoals via STU-BRU, een Pay-TMC?

Groet,
JW


Worden inderdaad allemaal encrypted RDS-TMC diensten,
Als 2e zender "gok" ik op BNR Nieuwsradio ivm met de dekking van Limburg.

Groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 15 Okt 2009 16:48

Dan ben ik benieuwd hoe je die kunt vrijschakelen.
Vooralsnog kan dat alleen bij Garmin, als ik het goed heb...

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
rvbracht
Junior Member
Junior Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 28 Jun 2008 17:32

Berichtdoor rvbracht » 30 Okt 2009 22:27

De afgelopen week helemaal geen TMC meer van de Q-music zenders.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 30 Okt 2009 22:36

Ook bij mij niet.

Als ik 'm selecteer komt er TMC in zwart te staan in de statusbalk op m'n scherm.
Dat is een teken dat er wel een signaal ontvangen wordt maar dat de kaart niet matcht met het TMC signaal. Dat duidt er inderdaad op dat er iets versleuteld is.
Als ik via de diagnose kijk naar de TMC-zender kan ik geen gegevens vinden.

Maar even afwachten hoe dit verder gaat.
WS leest ongetwijfeld mee, wellicht heeft hij wat meer info :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 02 Nov 2009 01:03

Ik heb nog steeds TMC van Q-Music het enige verschil is dat er geen flitsinfo meer wordt gegeven.
vanavond stonden er 4 file meldingen.

Ik heb de zender vanavond vanaf de Belgische grens tot aan R'dam geselecteerd en geen onderbrekingen in het signaal gehad.
In het diagnosemenu zijn de gegevens van Q-Music ook nog het zelfde.
Ook alle andere Nederlandse zenders zijn nog te ontvangen.

Is de ontvangst op verschillende locaties verstoord?

Mogelijk dat andere invloeden de oorzaak zijn van het niet kunnen ontvangen van Q-Music,
om TMC te kunnen ontvangen is een goede ontvangst noodzakelijk.
Een kleine storing in het signaal door bv een illegale zender in de buurt kan de ontvangst al verstoren,
zelfs al zit deze op een totaal andere frequentie.
Ook als je net in een overgangsgebied zit tussen 2 frequentie's van een bepaalde zender kan dit voor
een onderbreking van het signaal zorgen.

Onlangs heb ik een FM-transmitter gekocht om mp3 muziek vanaf een USB stick naar de radio te sturen.
zodra ik deze aanzet drukt hij een aantal zenders weg en komt V-Traffic in de lijst te staan. :D :roll:
ik kan deze zender dan gewoon selecteren alleen komt er uiteraard geen file info.

groet,
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 02 Nov 2009 01:09

Ik zal vandaag even checken hoe het nú bij mij staat met Q-Music.

Dat er in het algemeen een storing zou zijn met de ontvangst van TMC is bij mij onwaarschijnlijk, gezien m'n locatie en het gebruik van de MA 1410.
En een FM Transmitter komt er bij míj niet in :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 02 Nov 2009 01:40

Ik heb de afgelopen weken speciaal gelet op de Q-Music op verschillende locatie's en tijdstippen, en ik kon
buiten dat er geen flitsinfo meer wordt gegeven geen veranderingen ontdekken.

Met de MA1410 heb je inderdaad de beste ontvangst, daarom is het wel vreemd dat je Q-Music niet kon
selecteren.

Het zwart weergeven van TMC betekent dat er geen locatie tabel van het betreffende land op de kaartsoftware staat,
dit is/was altijd het geval in Luxemburg.

Heel vreemd dus dat bij het selecteren Q-Music een TMC in het zwart verschijnt. :?:
Normaal krijg je bij een zender die niet te ontvangen is maar wel in de lijst staat de melding
dat de zender voorlopig niet beschikbaar is.
Als de zender encrypted is kan je hem niet selecteren en gaat hij automatisch naar de sterkste zender die wel te ontvangen is.

groet,
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 02 Nov 2009 14:13

Vandaag de nodige tests gedaan, met verschillende DVD's in m'n systeem. Bij alle DVD's, te weten de C-IQ 2007/08, Supercode 2008/09 en de Supercode 2009/10 is het resultaat hetzelfde: TMC blijft zwart als ik Q-Music/BeMobile selecteer.

Deze zender staat op plaats 4 in een lijst van 8 zenders.
Als ik 'm vervolgens via het Diagnosemenu bekijk zie ik dat de Freq. op 87.5 staat, dat klopt dus niet, dat moet 100.7 zijn. Alle andere posities staan op 0, dus de Q, SID, PI. Alleen CC staat op 8, dus NL.

De zenders boven en onder BeMobile in de TMC zenderlijst hebben allebei een Q=63, maximaal dus. En daarmee denk ik dan ook niet dat de zender te zwak is om ontvangen te worden, dat kan ook eigenlijk niet zo vlak bij de zender. Ik zie 'm staan als ik de straat uitkijk :wink:
Dat 'ie op 87.5 staat zou verklaard kunnen worden uit het feit dat dáár de FM band begint in ons land, en dat 'ie dus niet "omhoog wil lopen" omdat 'ie niet de goede info krijgt.

Als ik de TMC zenderlijst vervolgens op automatisch zet schakelt 'ie onmiddellijk om naar de bovenste zender in de lijst, dat is bij mij op dit moment Veronica. Laat ik 'm dan vervolgens naar de volgende TMC zender zoeken, komt de tweede aan bod, VIAL-NOS, laten zoeken naar de volgende komt weer op Veronica uit. Logisch dus.

Al met al denk ik dat de versleuteling de oorzaak is dat ik 'm niet kan pakken.
Waarom jij dan wel? Is het feit dat jij een 5200PT hebt daaraan debet?
Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen, met name van diegenen die een gewone 5200 hebben.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
rvbracht
Junior Member
Junior Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 28 Jun 2008 17:32

Berichtdoor rvbracht » 02 Nov 2009 18:20

Vandaag na de gelezen berichten maar weer eens een scan naar TMC stations op mijn Kenwood DNX5220BT gedaan, echter zonder resultaat wat het TMC signaal van Q-music betreft. De 100,7 Fm was prima te ontvangen, dus daar heeft het niet aan gelegen.
Het lijkt er dus op dat het signaal niet versleuteld is, want anders zou die het TMC signaal moeten weergeven met een sleuteltje erbij, maar dat er iets anders aan de hand is.

Gebruikersavatar
SteveO
Starting Member
Starting Member
Berichten: 21
Lid geworden op: 14 Feb 2009 22:00

Berichtdoor SteveO » 03 Nov 2009 14:15

Ik heb de laatste weken ook geen TMC ontvangst meer op Q-music via 100.4 FM op mijn NAV56E hier in Noord-Oost Nederland. TMC icoontje komt niet meer tevoorschijn. Als ik overga op 3FM of Radio 1, staat het TMC icoontje er meteen. Ikzelf vermoed een versleutelde dienst van Bemobile die ik gewoon niet kan ontvangen/versleutelen met mijn systeem.

Wel jammer, Q-music toonde altijd vrij veel flitsinformatie, ook op de grote N-wegen. Radio 538 heeft helaas een bagger ontvangst bij mij, dus ik stem nu maar af op BNR NieuwsRadio voor flitsers... M'n USB interface met een USB stick vol muziek zal mij wel voorzien van een muzikale reis ipv het gebabbel op BNR :D

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 07 Nov 2009 22:57

Ook voor Mio en Tom Tom is Be-Mobile nu beschikbaar
zie de volgende links:

Voor Mio http://livetmc.mio.com/live-tmc

Website Touring Mobilis http://www.touringmobilis.be/navigatieproducten_2009

Zoals het er nu naar uitziet wordt Be-Mobile verkeersinfo in Nederland meegestuurd met het rds signaal van Q-Music en Veronica.

Overigens heb ik nog steeds ontvangst van Q-Music zonder Paytmc symbool,
Na een weekje alleen met TMC van Q-Music valt het mij op dat er alleen file
informatie wordt gegeven.

Ik heb geen flitsinfo, parkeerinfo of wegafsluitingen(bij werkzaamheden) gezien.

groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 08 Nov 2009 01:36

De ontwikkelingen gaan snel, zo te lezen.
Ben benieuwd naar het vervolg.
Morgen zal ik even kijken hoe het met Veronica gesteld is, gisteren was die nog gewoon te ontvangen bij mij.

Verbazingwekkend blijft dat jij wél Q-Music kunt pakken, anderen niet.
Hopelijk reageert er nog een andere 5200 rijder, zonder PT dan.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 10 Nov 2009 13:40

Veronica met SID3 en PI 83E1 is bij mij op 97.8 FM nog gewoon te ontvangen, niks gecodeerd of zo.
Ook Sky met dezelfde SID3 maar met PI 83C6 is op 101.5 FM te ontvangen. Ze hebben dezelfde files in de meldingen.

Maar Q-Music komt nu niet meer voor in de zenderlijst :!:
Ik ben benieuwd hoe dat bij andere VDO'ers met "gewone systemen" is die zelf de zendelijst kunnen bekijken.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 10 Nov 2009 21:58

Hallo JW,

Blijf het toch een vreemde zaak vinden, zeker nu je helemaal geen Q-Music meer ontvangt.

Ik was vandaag bij de Jaarbeurs, dus niet zover bij jouw vandaan en kon gewoon Q-Music ontvangen op 100.7 Mhz.
met LTN=17, PI=83C8, SID=5 en CC=8.

Alle Paytmc zenders die ik tot op heden heb ontvangen hadden een LTN=0, aangezien Q-Music nog steeds
LTN=17 gebruikt zal dat dus niet de oorzaak zijn.
De meldingen in de lijst van Q-Music zijn uniek tov de andere zenders.

Wat het dan wel is waarom jij en enkele anderen geen Q-Music meer ontvangen is voor mij nog een raadsel.

Heb je ook op verschillende locatie's geen ontvangst, of tot nu toe alleen in jouw regio/buurt?

Groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 10 Nov 2009 22:22

Vooralsnog is m'n enige verklaring dat jij een 5200PT hebt, dat heeft niemand anders. Behalve Checkin dan, maar die heb ik al een hele tijd niet meer gezien op het forum.

Waar zijn de gebruikers van een gewone 5200, zoals Gene, WMP, en nog wel een paar zo? Die zouden wellicht helderheid kunnen verschaffen.
Maar ook andere VDO'ers met een kleurensysteem kunnen de zenderlijst oproepen, hoe zit het bij hen?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 10 Nov 2009 22:50

Noch in mijn PC5200 nooh in de 5200Pro ontvang ik Q-Music
Ook in de MS5000 met 5011 en de 5600 is Q-Music hier niet te ontvangen
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 10 Nov 2009 22:56

En dat was tot voor kort wél mogelijk?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 10 Nov 2009 23:28

Absoluut!
Het was op een enkele uitzondering na de zender die automatisch geselecteerd werd als niet NOS-ANWB tevoorschijn kwam. Ik heb het wel over ritten in de woonomgeving
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Nov 2009 01:30

WS schreef:Hallo JW,

Blijf het toch een vreemde zaak vinden, zeker nu je helemaal geen Q-Music meer ontvangt.

Ik was vandaag bij de Jaarbeurs, dus niet zover bij jouw vandaan en kon gewoon Q-Music ontvangen op 100.7 Mhz.
met LTN=17, PI=83C8, SID=5 en CC=8.

Alle Paytmc zenders die ik tot op heden heb ontvangen hadden een LTN=0, aangezien Q-Music nog steeds
LTN=17 gebruikt zal dat dus niet de oorzaak zijn.
De meldingen in de lijst van Q-Music zijn uniek tov de andere zenders.

Wat het dan wel is waarom jij en enkele anderen geen Q-Music meer ontvangen is voor mij nog een raadsel.

Heb je ook op verschillende locatie's geen ontvangst, of tot nu toe alleen in jouw regio/buurt?

Groet
Willem.


Dat gold/geldt niet voor de franse Pay-TMC zenders, die hebben een LTN anders dan 0.
Op jouw site is dat ook te zien.

Daar zie ik ook dat de belgische Pay-TMC een LTN 1 hebben, hetzelfde als voor de gewone belgische zenders.

Oftewel, het feit dat Q-Music LTN 17 heeft bij jou hoeft niet te betekenen dat 'ie niet versleuteld is, toch?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 11 Nov 2009 02:33

Hallo JW

De Belgische STUBRU en Classic 21 kan ik ook met de PT versie niet selecteren,of de LTN nog 1 is betwijfel ik.
Voor wat de Franse zenders betreft heb je inderdaad gelijk, volgens mij is wel zo dat als een zender als Paytmc versleuteld is de LTN anders is dan die van de vrije zenders.

Als Q-Music wel versleuteld is zou je hem toch als zender in de lijst moeten zien, of zou er naast de Paytmc nog een andere versleuteling zijn die ook de zender niet meer laat zien?

Op dit moment wordt er via Q-Music geen extra of meer info gegeven dan de vrije zenders, vanavond stonden er 3 meldingen in de lijst net zoals bij de andere vrije zenders, het enige verschil was de opbouw van de melding.

Ik heb de meldingen vergeleken op de site van de VID daar stonden toen 6 meldingen,
Afsluiting van de A5-A73-A15 bij knp Ressen stonden niet bij Q-Music of de andere zenders vermeldt.


groet
Willem
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Nov 2009 13:12

WS schreef:Hallo JW

De Belgische STUBRU en Classic 21 kan ik ook met de PT versie niet selecteren, of de LTN nog 1 is betwijfel ik.
Voor wat de Franse zenders betreft heb je inderdaad gelijk, volgens mij is wel zo dat als een zender als Paytmc versleuteld is de LTN anders is dan die van de vrije zenders.

Als Q-Music wel versleuteld is zou je hem toch als zender in de lijst moeten zien, of zou er naast de Paytmc nog een andere versleuteling zijn die ook de zender niet meer laat zien?

Op dit moment wordt er via Q-Music geen extra of meer info gegeven dan de vrije zenders, vanavond stonden er 3 meldingen in de lijst net zoals bij de andere vrije zenders, het enige verschil was de opbouw van de melding.

Ik heb de meldingen vergeleken op de site van de VID daar stonden toen 6 meldingen,
Afsluiting van de A5-A73-A15 bij knp Ressen stonden niet bij Q-Music of de andere zenders vermeldt.


groet
Willem


Het feit dat TMC vorige week in zwart stond in de statusbalk, en dat in het diagnose menu de zender geen enkele info gaf, doet mij dit denken.
En jij bent kennelijk een geluksvogel met je PT uitvoering, daar lijkt het althans wel op :D
Hopelijk leest Checkin mee, en kan hij vertellen hoe het er op zíjn 5200PT uitziet. Ik zal proberen hem via een PM te benaderen.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten