Carminat 5000 pijltjes navigatie defect na update

Alles met betrekking tot Renault navigatie
Gebruikersavatar
abdel21
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Apr 2010 09:04
Locatie: tilburg

Carminat 5000 pijltjes navigatie defect na update

Berichtdoor abdel21 » 10 Apr 2010 00:33

Ik heb een megane 2 uit 2003. Met daarin een carminat 5000 navigatiesysteem. Toen ik hem kocht zaten er geen cd's bij. Dus na een tijdje het internet te hebben afgezocht. Had ik 5 cds gevonden van het type Carminat_SH1_B27_west Europa. Ik had de eerste cd gedownload om te testen of deze het op mijn systeem deed.

Hij deed het en startte op. Hij gaf aan dat hij het systeem ging updaten. Dat vond ik prima

Na ongeveer 5 minuten te hebben ge-update ging mijn beeld op zwart en kwam het cdtje er netjes uit. Ik dacht dat het goed was verlopen en dat het systeem netjes ging herstarten. Tot mijn verschrikking deed het hele systeem het niet meer. Waar ik ook op drukte het mocht niet baten. Wat ik nu alleen zie is de klok en de buitentemperatuur. Hij slikt nog wel cd's maar deze komen er zo weer uit.

Ik heb gezien dat meerdere mensen hier problemen mee hadden. En ik heb van alles geprobeerd. Ik heb de zekeringen netjes nagekeken. Er uit gehaald en weer netjes teruggeplaatst. Ik heb vandaag de accu ontkoppeld. 3x zelfs maar dit had ook geen effect (al weet ik niet hoelang je hem moet ontkoppelen, dit kon ik nergens vinden.)

Ik had ook nog contact opgenomen met een Renault garage. Die hadden hier schijnbaar nog nooit van gehoord.

Heeft er iemand nog raad voor me?

Want ik zie door de bomen het bos niet meer.




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 10 Apr 2010 07:02

Het gebeurt vaker en het is meestal een kwestie van tijd
Laat de cd er gewoon inzitten en ne verloop van tijd, soms enkele dagen, gaat je systeem weer werken
Hierbij aangenomen dat de cd kwalitatief in orde is
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 10 Apr 2010 11:03

Met gedownloade CD's sprake van "Hierbij aangenomen dat de cd kwalitatief in orde is" :?:

De kans is nadrukkelijk aanwezig dat je je systeem om zeep geholpen hebt, dan is de enige oplossing nog het systeem bij een service-center te laten flashen met de goede Software. En dat kan wel eens een kostbare aangelegenheid worden :oops:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 10 Apr 2010 15:34

Precies hetzelfde komt wel eens voor bij het gebruik van de originele cd's :!:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
abdel21
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Apr 2010 09:04
Locatie: tilburg

Berichtdoor abdel21 » 11 Apr 2010 20:51

Bedankt voor de snelle reactie.

Op advies had ik de cd erin laten zitten. En nu kun je een code intoetsen. Ik toets de code in. Tenminste ik denk dat dit de code is (Deze staat dmv een sticker met een code aan de binnenkant van de handleidingsmapje.) Daarna staat er in het scherm heel groot ERROR. Wat ook een probleem is dat ik de cd er niet meer uit krijg.

Of de code klopt niet maar ik had gehoord dat je dit meerdere malen kunt invoeren. Met een verhoogde interval.

Wat raden jullie me aan om een code aan te vragen bij een dealer. Om te checken of ik wel de juiste code in bezit heb. (ik weet niet of hier kosten aan verbonden zijn.

Of geeft de error aan dat de software niet meer functioneert.

Alvast bedankt.

Of hebben jullie nog meer tips?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Apr 2010 21:15

Niets doen en vooral niet proberen allerlei codes in te toetsen
Het komt meestal echt vanzelf goed
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
michel00
Average Member
Average Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 18 Feb 2007 18:30

Berichtdoor michel00 » 11 Apr 2010 21:21

Hallo,

Als er error komt te staan nadat je de radio code hebt ingevoerd dan is de code zeker niet goed.
Je moet gewoon een Renault dealer bellen en zij kunnen de juiste code geven.

Gr. Michel.
OPEL ASTRA H CD70 / HIRSCHMANN CAR-TV / PIONEER XDV-P6 DVD WISSELAAR / PIONEER CD VS33 AV Selector

HYUNDAI SANTA FE KENWOOD DDX-7029 / MUSIC KEG KHD-C710 / KTC-D500E / VDO PC 5200 TA & NT

Gebruikersavatar
abdel21
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Apr 2010 09:04
Locatie: tilburg

Berichtdoor abdel21 » 13 Apr 2010 13:00

Heel erg bedankt allemaal het is gelukt. Ik heb vandaag de dealer gebeld en ik heb netjes mijn code gekregen. Heb het in mijn pauze uitgeprobeerd. Ik kon niet wachten om het uit te proberen. En Yes hij gaf naar de code een piepje. En hij ging aan. Mijn dag kan niet meer stuk. Bedankt voor de snelle reacties en de tips

Gerritje jij ook bedankt door te zeggen dat het allemaal goed komt daardoor ben ik rustig gebleven.

:D

Kortom wat heb ik geleerd niet zomaar klooien als het niet hoeft enne altijd rustig blijven. Als je stresst dan maak je het alleen maar erger. Gewoon even met rust laten en op je gemak kijken wat je kunt doen. Is veel effectiever. Wel een weekje zonder radio maar hij doet het wel weer.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Renault”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten