Nokia introduceert besturingssysteem voor auto's

Nieuwigheden en opmerkelijke GPS gerelateerde zaken
Forumregels
 • Berichten worden pas na goedkeuring door een moderator geplaatst, om verkeerde postings, spam en copyright schendingen te voorkomen.
  Dit kan even duren, waarvoor wij uw begrip vragen.
 • Quotes van nieuwsberichten zijn toegestaan, 1-op-1 overnemen van nieuwsberichten zijn niet toegestaan en zullen verwijderd of aangepast worden.
 • Nieuwsberichten die uitsluitend uit een link bestaan verwijderen we.
Gebruikersavatar
nieuws
Average Member
Average Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 01 sep 2003 18:27

Nokia introduceert besturingssysteem voor auto's

Bericht door nieuws »

Nokia komt met een nieuw soort besturingssysteem voor autofabrikanten waardoor auto’s slimmer worden en eenvoudiger in het gebruik.

Dat belooft de Finse fabrikant bij de lancering van Here Connected Driving. De merknaam Here wordt al langer door Nokia gebruikt.

Naast Here Traffic introduceert het bedrijf nu Here Auto, Here Auto Cloud en Here Auto Companion. Daardoor ontstaat een soort besturingssysteem voor auto’s, vergelijkbaar met wat Google doet met Android op telefoons en tablets.

De software kan door fabrikanten worden afgenomen en worden verwerkt in auto’s. "Het zal de fabrikanten helpen alle technologie uit auto’s en de bestuurder te verbinden met de cloud", aldus Nokia. "Mensen eisen vandaag de dag dezelfde innovatie in hun auto als in hun persoonlijke apparaten."

De nieuwe diensten van Nokia geven gebruikers real time informatie over files, ongelukken of omleidingen. Ook kan informatie over plekken om te eten, parkeren, eletrische auto's op te laden of te tanken worden gevonden. Het bedrijf brengt ook een app uit voor Windows Phone en Android die met de auto kan communiceren en zo tal van gegevens over de auto kan weergeven.

Daardoor is het ook mogelijk nadat er is geparkeerd verder te lopen naar de eindbestemming met aangepaste navigatie op een smartphone. Nokia stelt dat de navigatiedienst Traffic is verbeterd. De dienst zou nu sneller en nauwkeuriger zijn.

Bron

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
 • Vergelijkbare Onderwerpen
  Statistieken
  Laatste bericht
 • Mijn telefoon draadloos naar auto
  door mcl » 20 jul 2023 19:24 » in Navigatie algemeen
  Reacties: 0
  Weergaves: 386
 • Mijn telefoon draadloos naar auto
  door mcl » 20 jul 2023 19:23 » in Navigatie algemeen
  Reacties: 0
  Weergaves: 252
 • mijn auto tomtom maakt veel fouten
  door 123 » 20 jul 2020 22:10 » in Peugeot
  Reacties: 0
  Weergaves: 453
 • carminat positie van de auto niet vindt meer bekend
  door oostland.jan69 » 23 apr 2016 14:48 » in Renault
  Reacties: 16
  Weergaves: 1854

Terug naar “In het nieuws”