Nieuwe Navman chip heeft zelfs bereik binnenshuis

Gebruikersavatar
nieuws
Average Member
Average Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:27
Locatie: 0000

Nieuwe Navman chip heeft zelfs bereik binnenshuis

Berichtdoor nieuws » 22 Apr 2006 18:18

Navman claimt met de introductie van de Jupiter 30 een gps-ontvanger gemaakt te hebben die zo gevoelig is, dat deze zelfs binnenshuis gebruikt kan worden.

Doordat deze ontvanger zo enorm gevoelig is, kan er nog gewerkt worden met satelliet signalen van -160dBm.

Dit zou kunnen inhouden dat de onvanger in parkeergarage's, winkelcentra en tussen hoge gebouwen of onder dik bebladerde bomen nog zeer precies is, terwijl dat thans nog vaak struikelpunten zijn voor mobiele navigatie oplossingen.

Tevens is de Jupiter 30 in staat om zeer snel met het gps netwerk te communiceren. Zo is de Time To First Fix (oftewel de tijd die nodig is om de eerste locatie gegevens door te geven) terug gebracht tot één seconde wanneer het apparaat al eerder heeft aangestaan. In dit geval wordt gebruik gemaakt van de gegevens die nog in het geheugen zaten. Is het geheugen echter leeg dan is de Time To First Fix ongeveer één minuut.

De chip weegt 4 gram en heeft als afmeting 2.5*2.5*0.3 centimeter. Gegevens van twintig satellieten kunnen tegelijkertijd verwerkt worden. Behalve erg gevoelig, is de chip ook bijzonder snel. Tot snelheden van 1800 Km/h kan deze chip nog zijn locatie blijven bepalen, zelfs als de versnelling tot deze snelheid 5G is.

Vanaf juni 2006 zal de ontwikkelversie verschijnen voor externe fabrikanten, zodat zij deze chip in hun apparatuur kunnen gebruiken.


Bron : Tweakers.net
Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Berichtdoor Higgy » 22 Apr 2006 22:26

Heb de laatste weken twee Bluetooth-GPS ontvangers in handen gehad die een Sirf III chipset hadden (De Adapt 700 en de XGS BT-229) en beide ontvingen in m'n kantoor, enkele meters van het raam, minimaal 4 satellieten.
De Sirf-III chipset is echt veel beter dan z'n voorgangers.
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Nieuws Archief Navman”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten