Navigeren met foto's

Gebruikersavatar
nieuws
Average Member
Average Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:27
Locatie: 0000

Navigeren met foto's

Berichtdoor nieuws » 19 Mei 2006 19:34

Navman heeft onlanks twee nieuwe navigatiesystemen aan de top van het assortiment toegevoegd, te weten de ICN 720 en de ICN 750.

Deze systemen kunnen gezien worden als de opvolger van de ICN 550, en zijn voorzien van een extra groot scherm. Een keuze waar ook TomTom met de nieuwe GO serie voor gekozen heeft.

De software is flink onder handen genomen, zoals een nieuw menu met verschillende nieuwe functie's. Knopjes op het aanraakscherm worden geplaatst in de bijgekomen breedte van het scherm. Twee fysieke knopjes laten een lijst zien met de dichtsbijzijnde tankstation en parkeerplaats.

Navman heeft niet gekozen voor zaken als handenvrij bellen of MP3's afspelen. Wel hebben ze gekozen voor het implementeren van een digitale camera, en de functie NavPix. Deze is bedoeld om onderweg een foto te maken van een punt waar u later nog eens terug wilt komen. Door het op een later punt aanklikken van de foto, zal de ICN 720 danwel de ICN 750 u feilloos terug brengen naar het punt waar de foto genomen is. Op de foto zelf staan niet alleen de datum en tijd afgedrukt, maar ook de GPS coördinaten. Dat daar leuke dingen mee te doen zijn, ligt voor de hand. Het ligt in de lijn der bedoelingen dat ook concurrenten van de Navman foto's gebruik kunnen maken.

Afbeelding
Uw locatie als foto

Afbeelding
De digitale camera

Ook een extra is een soort reisgids, waarvoor Navman wilt gaan samenwerken met Lonely Planet.
Zoals POI's kunnen gebruikers dan stedentrips downloaden, en een route afleggen begeleid door het navigatie systeem. Een aantal zullen gratis zijn, maar de zeer uitgebreide moeten commerciëel ingezet gaan worden.

Het grootste verschil tussen de ICN 720 en de ICN 750 zal het kaarmateriaal zijn. Waar de ICN 720 alleen BeNeLux dekt en u begeleidt over de hoofdwegen van Europa, heeft de ICN 750 16 landen beschikbaar.
Hardware technisch is hier dan ook het verschil dat de ICN 720 het moet doen met een interne niet te benaderen 512Mb geheugen kaart, terwijl de ICN 750 uitgerust is met een 4Gb harde schijf. Van die 4Gb is bijna 2Gb vrij voor de NavPix functie, en met een 100Kb per foto geeft dat ruimte voor bijna 20.000 foto's. Hoeveel foto's er met de ICN 720 te maken zijn, is ons niet bekend.

De modellen hebben net zo als de nieuw ICN 530 een verbeterde kaartweergave.

Bij Navman zijn databases met de plaatsen van flitscamera's te downloaden. Tevens is het mogelijk een waarschuwingssignaal in te stellen wanneer u harder rijdt dan toegestaan bij het naderen van zo'n camera. Een afstandbediening is als accesoire te verkrijgen, evenals een nog te introduceren aparte TMC ontvanger.

De adviesprijs voor de iCN720 is €599 terwijl de iCN750 €699 zal gaan kosten. Levering begint in mei 2006.

Afbeelding
ICN750

Enkele kenmerken :
- Beeldscherm : 4" 480x272px
- Ingebouwde digitale camera van 1.3Mpx
- GPS ontvanger : SiRF III
- Geheugen : Per model verschillend, de ICN720 heeft 512Mb flash geheugen, de ICN 750 heeft 4Gb harde schijf

Bron : Telecomwereld
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Nieuws Archief Navman”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten