Travalpilot DX Ford navigatie probleem

Alles met betrekking tot Ford navigatie
Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Travalpilot DX Ford navigatie probleem

Berichtdoor Stijntje » 02 Okt 2010 17:58

Hallo,

Ik ben Stijn nieuw hier, en natuurlijk niet voor niets :-)

Ik heb een Ford Mondeo van 2002
Ik heb via marktplaats een orginelen Ford radio navigatie gekocht.
Aangesloten en wel ik had wel een GPS antenne op mijn auto maar dat was helaas niet de juiste stekker,
Dus een nieuwe GPS antenne gekocht met de magneet aan de binnenkant van mijn dak geplaatst.

CD van de benelux er in dat werkt allemaal op het moment van navigeren verteld ze mij dat ik off road ben en op een niet gedigitaliseerde weg ben?

kan iemand mij helpen?

Groeten Stijn




Gebruikersavatar
PJD
Normal Member
Normal Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Jun 2010 12:15

Berichtdoor PJD » 02 Okt 2010 18:29

De gpsantenne kan dangeen sattelieten zien door het stalen dak, monteer hem eens onder het dashboard waar er geen metaal boven zit.
Of leg hem er even bovenop.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 02 Okt 2010 18:52

PJD schreef:De gpsantenne kan dangeen sattelieten zien door het stalen dak, monteer hem eens onder het dashboard waar er geen metaal boven zit.
Of leg hem er even bovenop.



Dat kan ik wel proberen, maar hij heeft nu ook gewoon 6 tot 8 satellieten?

wat word er bedoelt met Tacho eingelijk?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 02 Okt 2010 18:57

PJD schreef:De gpsantenne kan dangeen sattelieten zien door het stalen dak, monteer hem eens onder het dashboard waar er geen metaal boven zit.
Of leg hem er even bovenop.


Dat heeft er weinig of niets mee te maken
Je krijgt een off road fout als er geen snelheidsignaal is aangesloten
Zonder dit signaal kan het toestel absoluut niet navigeren maar aleen af en toe een positie berekenen adh van een GPS signaal
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 02 Okt 2010 19:36

Gerritje schreef:
PJD schreef:De gpsantenne kan dangeen sattelieten zien door het stalen dak, monteer hem eens onder het dashboard waar er geen metaal boven zit.
Of leg hem er even bovenop.


Dat heeft er weinig of niets mee te maken
Je krijgt een off road fout als er geen snelheidsignaal is aangesloten
Zonder dit signaal kan het toestel absoluut niet navigeren maar aleen af en toe een positie berekenen adh van een GPS signaal




Maar hoe moet ik dat dan doen of instellen..?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 02 Okt 2010 20:22

Er moet een verbinding worden gemaakt van de tachoaansluiting naar Pin 1 van de zwarte ISOA stekker van de navi
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 03 Okt 2010 00:40

Gerritje schreef:Er moet een verbinding worden gemaakt van de tachoaansluiting naar Pin 1 van de zwarte ISOA stekker van de navi



Kan jij dat maken ?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 03 Okt 2010 07:13

Dit is een forum, geen inbouwstation :cry:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 03 Okt 2010 09:42

Gerritje schreef:Dit is een forum, geen inbouwstation :cry:



Ik vraag alleen of er iemand is die weet welke draden ik dan moet aansluiten, of iemand die het voor me wil maken.

Gebruikersavatar
PJD
Normal Member
Normal Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Jun 2010 12:15

Berichtdoor PJD » 03 Okt 2010 09:56

Ga je licht eens opsteken bij een gerenomeerd inbouwstation in de buurt, en dan bedoel ik niet de halfrods.
Ik krijg het vermoeden dat je zelf niet weet waar je mee bezig bent, :wink: :wink:
en ik weet ook niet waar de het tachosignaal bij een mondeo vandaan moet komen helaas. :roll: :roll:
Of misschien reageert hier nog iemand die je dat wel kan vertellen. :D :D :D

p.s. tacho signaal of snelheidspuls is een signaal die aangeeft hoe hard de wagen gaat en welke afstand er word afgelegt, in combinatie met de gyro weet de navigatie dan waar je bent.
In combinatie met het gps signaal word dit gekallibreerd en zul je ook in tunnels en parkeergarages en andere plaatsen waar een domtom niet werkt kunnen navigeren.
Volgen sommigen is dit onombeerlijk voor een navigatie, maar meestal verdwaal je niet in een tunnel of parkeergarage hooguit valt het gps signaal een keer weg tussen hoge gebouwen, wat ik wel eens heb meegemaakt in bijvoorbeeld brussel met zijn smalle straatjes. :roll: :roll: :roll:

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 03 Okt 2010 11:21

Stijntje schreef:Ik vraag alleen of er iemand is die weet welke draden ik dan moet aansluiten, of iemand die het voor me wil maken.


Je vroeg:

Stijntje schreef:Kan jij dat maken ?

Dat is een vraag aan mij persoonlijk
En nogmaals, ik heb geen inbouwstation
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
PJD
Normal Member
Normal Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Jun 2010 12:15

Berichtdoor PJD » 03 Okt 2010 14:02

Maar Gerritje, ik denk wel dat jij dat zou kunnen. :lol: :lol: :lol: :lol:
Maar willen is een tweede. :roll: :roll: :roll:

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 03 Okt 2010 17:32

PJD schreef:Maar Gerritje, ik denk wel dat jij dat zou kunnen. :lol: :lol: :lol: :lol:
Maar willen is een tweede. :roll: :roll: :roll:



Is er iemand die het wel weet en het eventueel voor zou willen maken in de buurt van brabant?

Allicht hoeft het niet voor niks :D

Want eerlijk gezegd dacht ik aan plug en play :lol:

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 03 Okt 2010 18:18

Als er af fabriek een radio in zat kun je het tachosignaal vinden op de originele 6 polige radiostekker
Op pin 6 zit dan een wit/groene draad.
Zo niet dan heb je een probleem

Overigens is er in een auto niets plug & play. Zeker niet bij een Ford waarbij men per bouwjaar en model andere coderingen en kleuren lijkt aan te houden
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 03 Okt 2010 19:05

Gerritje schreef:Als er af fabriek een radio in zat kun je het tachosignaal vinden op de originele 6 polige radiostekker
Op pin 6 zit dan een wit/groene draad.
Zo niet dan heb je een probleem

Overigens is er in een auto niets plug & play. Zeker niet bij een Ford waarbij men per bouwjaar en model andere coderingen en kleuren lijkt aan te houden



Ik heb net even gekeken, ik er zit geen witgroene draad bij de voeding's isostekker, wel bij de stuurbediening stekker zitten wel 3 wit groene draden

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 03 Okt 2010 20:30

Voel eens lang de kabelboom of er een koppeling zit naar een ford-stekkerset?
Krijg het idee dat er een Ford-> ISO set inzit.
Dat set bestaat uit 3 stekkers, waarvan er in de kleinste, die bij een origineel in het midden
van de audio zit, meerdere kabels uitkomen, de bovenste zou puls moeten zijn. Groen/wit of zwart.
Ook gebeurd het dat die stekker omgeklapt getaped zit in de kabelboom, dat gebeurd met een
soort grijze schuimtape, daar heeft ford vaker een handje van.

De stekker van de afstandsbediening heeft idd 3 draden, waarvan er 2 voor de AB zijn, de derde
kan ook puls zijn, en idd, allemaal zelfde kleur, meten met een led spanningszoeker biedt hierbij
uitkomst. Contact aan, auto paar meter voor of achteruit duwen geeft een pulserend ledje.

Mocht dit een TDCI ford zijn, kijk uit!!! Voor je het weet heb je een boel ellende!!
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 03 Okt 2010 21:17

kobus1960 schreef:Voel eens lang de kabelboom of er een koppeling zit naar een ford-stekkerset?
Krijg het idee dat er een Ford-> ISO set inzit.
Dat set bestaat uit 3 stekkers, waarvan er in de kleinste, die bij een origineel in het midden
van de audio zit, meerdere kabels uitkomen, de bovenste zou puls moeten zijn. Groen/wit of zwart.
Ook gebeurd het dat die stekker omgeklapt getaped zit in de kabelboom, dat gebeurd met een
soort grijze schuimtape, daar heeft ford vaker een handje van.

De stekker van de afstandsbediening heeft idd 3 draden, waarvan er 2 voor de AB zijn, de derde
kan ook puls zijn, en idd, allemaal zelfde kleur, meten met een led spanningszoeker biedt hierbij
uitkomst. Contact aan, auto paar meter voor of achteruit duwen geeft een pulserend ledje.

Mocht dit een TDCI ford zijn, kijk uit!!! Voor je het weet heb je een boel ellende!!


Hoi

Bedankt voor je informatie.

Er zitte inderdraad 3 stekkers 2 langwerpige waar een verlopp naar Isostekkers aan zit. de 3e past niet in deze radio... ik dacht dan ook dat het alleen voor de AB was.

Ik heb idd een TDCI 130 pk wat zou er mis kunnen gaan dan?

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 03 Okt 2010 21:34

Mooi, de derde stekker, er zitten 2 draden bij elkaar, en 1 apart. Allen zelfde kleur.
Die zit als bovenste, of als onderste, da's de puls.
De andere 2 zijn voor de AB.
Wat kan er misgaan, fout aansluiten beinvloed het motormanagement en vervolgens
de noodloop, effect is sneuvelende peperdure electronische verstuivers van je dieselsysteem.
Allemaal buitengewoon gevoelig voor invloeden die niet origineel zijn.
Heb je er zelf niet echt verstand van, laat die puls meten door een expert, neem geen enkel
risico, kan uitlopen op duizenden euries ellende.
Denk niet, hij overdrijft, ik heb er meerderen gezien, bekend ford verhaal.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 03 Okt 2010 21:37

kobus1960 schreef:Mooi, de derde stekker, er zitten 2 draden bij elkaar, en 1 apart. Allen zelfde kleur.
Die zit als bovenste, of als onderste, da's de puls.
De andere 2 zijn voor de AB.
Wat kan er misgaan, fout aansluiten beinvloed het motormanagement en vervolgens
de noodloop, effect is sneuvelende peperdure electronische verstuivers van je dieselsysteem.
Allemaal buitengewoon gevoelig voor invloeden die niet origineel zijn.
Heb je er zelf niet echt verstand van, laat die puls meten door een expert, neem geen enkel
risico, kan uitlopen op duizenden euries ellende.
Denk niet, hij overdrijft, ik heb er meerderen gezien, bekend ford verhaal.



Nee, ik neem dit aan, ik ben je ook dankbaar dat je dit even hebt gemeld.

Ik ga morgen even naar de car audio winkel even kijken of hun het aan durven,

ik had eigenlijk liever navigatie dat er zo in past zonder te knippen solderen etc..

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 03 Okt 2010 21:47

Een navigatie die er zo in past is er niet.
Die travelpilot wil best, alles zit al oke, behalve de puls, even aansluiten.
Afbeelding
Kleuren kunnen afwijken. Ook de achteruit moet nog aangesloten worden.
De afstandsbediening kan zelfs ook gebruikt worden door de C kamer te gebruiken.
De onderstaande tekening komt niet geheel overeen, de aansluiting voor de AB wel!!
Afbeelding
Zoals je ziet C1 en C2, daar kan je de AB op aansluiten.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 03 Okt 2010 21:55

Kijk hier heb ik iets aan, bedankt

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 08 Okt 2010 23:24

Update,

Speedpuls is aangesloten nu kan ik ook het het menu zien dat hij bij tacho iets aangeeft,

alleen zegt hij wederom dat ik me op een niet gedigitaliseerde weg bevind,
en kalibreren lukt ook niet?

kan iemand mij helpen :)

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 08 Okt 2010 23:37

Navigatiemenu/installatie/calibratierit maken.
Als alles goed aangesloten zit krijg je een procentenbalk te zien.
Je moet gaan rijden, en blijven rijden tot ie klaar is.
En vergis je niet, dat kan zomaar 25 tot 50 km zijn.
Pas DAN werkt de boel. Pak wat hoofdwegen, stukje snelweg enz.
Maak die rit af, want ander kan je gewoon weer opnieuw beginnen.
Dus om te beginnen, krijg je die balk?
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 08 Okt 2010 23:45

Ja maar ik mag maar tussen de 5 en de 15 km rijden, daar worden de mensen niet blij van...

en met kalibreren krijg ik zn balk die dan vol zou moeten lopen ik heb zeker 500 meter gereden maar hij liep niet vol?

en ik kan bij opties zien GPS Tacho en KM/p
alleen bij GPS en Tacho word er iets aan gegeven bij km niet?

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 08 Okt 2010 23:55

Dan kan je niet calibreren, rijden totdat die balk vol is.
ALS je die balk hebt werkt alles, zo simpel is, de travelpilot heeft
tijd nodig om de gyro en puls met behulp van GPS op elkaar af te stemmen.
Je hebt het hier over een apparaat van 10 jaar terug qua ontwikkeling.
Als de mensen daar geen begrip voor hebben houdt het op.
Die balk komt pas na een KM of 10 een beetje tot leven.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Ford”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten