Gekopieerde sd kaart werkt niet in auto

Alles met betrekking tot Citroën navigatie
Gebruikersavatar
markil
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Sep 2010 15:01

Gekopieerde sd kaart werkt niet in auto

Berichtdoor markil » 17 Sep 2010 12:17

Ik heb de sd kaart van mijn myway systeem gekopieerd. De gekopieerde sd kaart werkt niet in de auto. Iemand enig idee wat het probleem kan zijn?

Wil de gekopieerde kaart gaan gebruiken voor updates en flitslokaties.




Gebruikersavatar
PJD
Normal Member
Normal Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Jun 2010 12:15

Berichtdoor PJD » 18 Sep 2010 08:30

Nieuwe kaart verkeerd geformateerd?
Gegevens niet goed gekopieert?
Sd- kaart niet goed of werkt niet met het systeem?
Kopieer beveiliging op orginele kaart?

Gebruikersavatar
markil
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Sep 2010 15:01

Berichtdoor markil » 18 Sep 2010 13:25

Nieuwe kaart is geformateerd.
Op de kaart staat exact dezelfde bestanden als op het origineel

Het is een 4 gb SDHC kaart heeft dat er iets mee te maken?

Gebruikersavatar
PJD
Normal Member
Normal Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Jun 2010 12:15

Berichtdoor PJD » 18 Sep 2010 13:59

Nieuwe kaart is geformateerd, maar welke format, fat, fat32 of ntfs?
ntfs kent die zowieso niet, fat 32 weet ik niet, ken het systeem niet.
Ik weet ook niet of het systeem sdhc kaartjes accepteerd, PSA kennende zal dit wel niet, lopen altijd een beetje achter de feiten aan.

Gebruikersavatar
markil
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Sep 2010 15:01

Berichtdoor markil » 18 Sep 2010 14:01

net als het origineel is die fat32 geformateerd

Gebruikersavatar
PJD
Normal Member
Normal Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Jun 2010 12:15

Berichtdoor PJD » 18 Sep 2010 15:10

Dan blijven er drie mogelijkheden over, sdhc word niet ondersteunt of het sd kaartje werkt niet met het systeem.
Dan denk je dit is het zelfde, maar sommige apparaten zijn kieskeurig en accepteren merk A wel en merk B niet.
Of het orgineel heeft een copieerbeveiliging zodat het sowieso niet gaat werken, probeer eens een gewoon 2 GB kaartje dus geen hc.

Gebruikersavatar
markil
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Sep 2010 15:01

Berichtdoor markil » 18 Sep 2010 15:12

Ik heb wat zitten pielen en met kaartjes lopen goochelen. Ik denk dat de myway geen sdhc aan kan. Zou wel kloppen gezien de behoudendheid van Harman altijd. Kunnen in elk gevoel een "goedkoop" kaartje aanschaffen.

Gebruikersavatar
PJD
Normal Member
Normal Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Jun 2010 12:15

Berichtdoor PJD » 18 Sep 2010 15:15

Of een kaartje van 4 GB non HC aanschaffen, zijn moeilijk te vinden maar ze zijn er wel.

Gebruikersavatar
markil
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Sep 2010 15:01

Berichtdoor markil » 18 Sep 2010 15:16

ja dat bedoelde ik ook. Heb er één gevonden en besteld.

Zal kijken of dit het probleem was.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 18 Sep 2010 16:06

Probeer er nu niet van alles bij te verzinnen
De kaartjes die worden gebruikt zijn volkomen normale Sandisk SDHC kaarten Klasse 6 van 4 Gb die FAT32 zijn geformatteerd. Een rechtstreekse 1:1 kopie moet gegarandeerd functioneren.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
PJD
Normal Member
Normal Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Jun 2010 12:15

Berichtdoor PJD » 18 Sep 2010 17:08

Dus volgens jouw Gerritje werkt het systeem met SDHC kaartjes, neemt niet weg dat het mogelijk is dat het ene kaartje wel en het andere niet werkt.
Ik ben met mijn navigatie regelmatig tegen dit probleem aangelopen, vooral de goedkopere kaartjes worden dan niet gepakt, merktkaartjes zoals kingston en Sandisk geven de minste problemen.

Gebruikersavatar
markil
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Sep 2010 15:01

Re: Gekopieerde sd kaart werkt niet in auto

Berichtdoor markil » 21 Nov 2010 17:35

Eigenlijk is het heel simpel firmare 27.01 is dusdanig beveiligd dat ie geen gekopieerde sd kaarten pakt. Nu heb ik inmiddels een update naar kaarten 2011 liggen. Heeft iemand enig idee of ik deze database zonder problemen over het origineel kan kopieren?

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: Gekopieerde sd kaart werkt niet in auto

Berichtdoor JW » 21 Nov 2010 23:58

Verwacht je hier informatie te krijgen hoe je een "update die je hebt liggen" op een SD kaart kunt zetten?
Lees dan even het reglement faq.php?mode=rules , dan weet je dat dit soort aktiviteiten hier niet niet ondersteund worden :idea:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
meeder
Starting Member
Starting Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 14 Feb 2010 23:10

Re: Gekopieerde sd kaart werkt niet in auto

Berichtdoor meeder » 31 Dec 2010 00:16

Ik vraag me alleen af hoe je een kopieerbeveiliging op SD kaartjes voor elkaar wil krijgen.

MODERATOR EDIT
Zie posting hierboven. Geen discussie hierover op het Forum


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Citroën”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten