Software resetten INA-N033R?

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Software resetten INA-N033R?

Berichtdoor havym » 22 Aug 2006 17:20

Hoi,

Ik heb sinds 2 weken een nieuwe auto.
In de auto zat een Alpine radio met navigatie systeem INA-N033R.

Het probleem is dat ie geen navigatie DVD-Rom meer leest. Hij geeft Error.
Waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar een illegale versie geprobeerd en is waarschijnlijk de radio geblokkeerd.

Gewone cd's heeft ie geen problemen mee.

Weet iemand of ik de radio volledig kan resetten of rebooten zodat ie weer de navigatie DVD weer leest?

b.v.d.

Marco.
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Aug 2006 17:35

Heb je het systeem al gereset door op de reset schakelaar te drukken? Dat moet gedaan worden direct nadat het systeem op de spanning aangesloten is, zie pag 4 van de instructie.

En heb je nu wel een goeie DVD?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 22 Aug 2006 19:08

Hoi,

Ja ik heb al eens op de reset knopt gedrukt. Dit gaf geen resultaat.
Ik heb de spanning nog niet van de radio gehad.

En ik heb een legale navigatie DVD Rom. Deze zat bij de auto toen ik hem kocht.
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 23 Aug 2006 21:33

Niemand? :whistle:
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 23 Aug 2006 21:59

havym schreef:Niemand? :whistle:



:?: :?: :?:

Zekers wel, ik schreef immers:
Heb je het systeem al gereset door op de reset schakelaar te drukken? Dat moet gedaan worden direct nadat het systeem op de spanning aangesloten is, zie pag 4 van de instructie.


Heb je dat dan al gedaan? En wat gebeurde er toen?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 24 Aug 2006 12:17

Hoi,

Nu heb ik de hele radio uit de auto gehad en alle kabels losgehaald.
Daarna weer alles aangesloten en op de resetknop gedrukt.

Ik heb hetzelfde probleem als daarvoor. Hij geeft Error op de cd stand aan.
Als ik hem dan op navigeren zet krijg ik deze melding (E001) boven in beeld met een DVD schijf in het midden met een kruis erdoor.

Nogmaals, waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar verkeerde versie's gebruikt die illegaal waren.
Daardoor heb ik het idee dat de radio geblokkeerd is. Zou misschien een EPROM overschreven zijn?
Dan lijkt mij een soft reset geen resultaat te hebben.
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Aug 2006 12:41

Met de nu doorgevoerde procedure ben je denk ik aan het einde van de mogelijkheden die je zelf hebt om 'm weer aan de praat te komen. En inderdaad, een (E)EPROM overschrijving zou dan de oorzaak kunnen zijn.
Maar het kan ook zitten in de leeseenheid, immers die voor de DVD is hoogst waarschijnlijk een andere dan voor de CD.

Wie het beste deze unit kan nakijken weet ik niet. Kijk eens op de Alpine site waar je het beste terecht kunt.
Misschien kan een "Universele Reparateur" wat doen, daarvan kennen we wel een paar adressen. Waar zit je in de buurt?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 24 Aug 2006 14:36

Ik ben al op de site geweest van Alpine.
En heb daarvan een adres gezocht die dicht bij in de buurt zit.
Ik ben daar afgelopen maandag al geweest. Ook hij zij als normale cd's goed afspelen dan zou die opgestuurd moeten worden naar Alpine.
Het bedrag word je niet vrolijk van.

Ik dacht dus ik stel de vraag hier omdat de dealer misschien niet alle truck's wil vrijgeven.
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
Rudolf Diesel
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 Dec 2005 22:30
Locatie: Utrecht

Berichtdoor Rudolf Diesel » 29 Aug 2006 21:32

Een complete reset is wel mogelijk. Hierbij wordt de eprom van de Nav gewist.
De software wordt weer geinstalleerd vanaf de DVD als deze wordt ingelegd.

Alpine reset:

Source en traffic tegelijk indrukken
Dan indrukken een voor een:

1. Functie
2. 1
3. 6


Groeten

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 30 Aug 2006 14:49

Rudolf Diesel schreef:Een complete reset is wel mogelijk. Hierbij wordt de eprom van de Nav gewist.
De software wordt weer geinstalleerd vanaf de DVD als deze wordt ingelegd.

Alpine reset:

Source en traffic tegelijk indrukken
Dan indrukken een voor een:

1. Functie
2. 1
3. 6


Groeten


Ik wou proberen met jouw instructie, tot dat ik er achter kwam dat ik de knop traffic niet heb.
Ik heb het met een andere knop gedaan waar ik op navigatie schakel. Maar de procedure heeft dan geen effect.
Mijn knop heet: A/N DISP

Hieronder een plaatje van het frontje van de radio.
Ik hoop dat je nog ideeën hebt.

Afbeelding
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
Rudolf Diesel
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 Dec 2005 22:30
Locatie: Utrecht

Berichtdoor Rudolf Diesel » 31 Aug 2006 10:54

Het knopje traffic is op het displat te zien als "T.info"

Het menu dat eronder ligt kent 15 opties. Onder optie 10 zit het wissen van de ROM.

Werkt perfect bij mij.

Groeten :wink:

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 31 Aug 2006 11:39

Dus als ik het goed begrijp:

Source en t-info tegelijk indrukken
Dan indrukken een voor een:

1. Functie
2. 1
3. 0

Ik ga het proberen vanmiddag.
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 31 Aug 2006 11:49

havym schreef:Dus als ik het goed begrijp:

Source en t-info tegelijk indrukken
Dan indrukken een voor een:

1. Functie
2. 1
3. 0

Ik ga het proberen vanmiddag.


Is dat dan hetzelfde als wat eerder geschreven werd:
Source en traffic tegelijk indrukken
Dan indrukken een voor een:

1. Functie
2. 1
3. 6


En wordt er dan bedoeld, als stappen:

stap 1: Functie
stap 2: 1
stap 3: 0 (of toch 6?)

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 31 Aug 2006 17:27

Rudolf Diesel schreef:Het knopje traffic is op het displat te zien als "T.info"

Het menu dat eronder ligt kent 15 opties. Onder optie 10 zit het wissen van de ROM.

Werkt perfect bij mij.

Groeten :wink:


Nou,

T.info en source tegelijk indrukken en je krijgt idd een menu.
Vervolgens heb ik dus optie 10 gezocht, Eprom wissen.
Daarna radio uit en weer aan gezet en vervolgens op navigatie gedrukt.

Dan vraagt ie om de originele disc. Dus disc invoegen.
Maar daarna gebeurt er niets. :(

Als ik het radio frontje eraf haal en er weer op en op nav druk zegt ie 'Unreadable disc, please check disc'.
Het rare is dat het een originele DVD is.
Misschien moet ik er een software DVD bij hebben of zo?

En als ik T.info en Source nu weer tegelijk indruk gebeurt er niets meer.

P.S. Ik heb een Smart Map Pro NVD-T001 versie T1.00

De error krijg ik niet meer terug, dus ik ben al een eind op weg. :D
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
Mr.BS
Normal Member
Normal Member
Berichten: 183
Lid geworden op: 09 Jun 2004 19:47
Locatie: Maasbommel

Berichtdoor Mr.BS » 31 Aug 2006 18:40

@ JW
Die F, 1 en 6 heb je alleen nodig bij de 333. Voor de 033 zijn source & T.info voldoende.

@havym
Je zult een latere versie moeten lenen of aanschaffen want de T001 versie mist wat cruciale bestanden waardoor je 033 nu niet meer op kan starten. Als je eenmaal bent opgestart (mbv T002/3/4 etc.) dan zou jouw disc T001 gewoon weer moeten werken.

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 04 Sep 2006 23:56

@Mr.BS:

Ik heb een nieuwere versie geprobeerd van een vriend van me.
Maar dit had geen resultaat. Ik vond het ook al raar, een straten DVD met navigatie software erop?

Ik denk dat ik nu gewoon een software DVD moet hebben.
Maar wie heeft deze?

Alpine vraagt hier 300 euro voor om de radio op te sturen, en de software erop te zetten.

EDIT:

De interne cd speler speelt ook geen cd's meet af. Je hoort hem draaien maar komt geen geluid en je ziet niet dat ie zou afspelen.
Dit zal wel weer met die sofware te maken hebben.
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 08 Sep 2006 23:35

havym schreef:@Mr.BS:

Ik heb een nieuwere versie geprobeerd van een vriend van me.
Maar dit had geen resultaat. Ik vond het ook al raar, een straten DVD met navigatie software erop?

Ik denk dat ik nu gewoon een software DVD moet hebben.
Maar wie heeft deze?

Alpine vraagt hier 300 euro voor om de radio op te sturen, en de software erop te zetten.

EDIT:

De interne cd speler speelt ook geen cd's meet af. Je hoort hem draaien maar komt geen geluid en je ziet niet dat ie zou afspelen.
Dit zal wel weer met die sofware te maken hebben.


Heeft iemand deze DVD? iemand die iets meer weer?
Iemand? :wow:
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 09 Sep 2006 07:17

Ik vond het ook al raar, een straten DVD met navigatie software erop


Kenwood, Pioneer, Sony, Alpine, Blaupunkt, Becker, Mercedes, Xanavi, en zo zijn er nog wel een paar, hebben allemaal de software op de door jou zogenoemde straten CD/DVD staan.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
havym
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 Aug 2006 16:40
Locatie: Enschede

Berichtdoor havym » 09 Sep 2006 08:15

Iemand enig idee waarom ie de originele DVD T001 niet pakt dan?
Ook op advies een nieuwere versie gebruikt. Ook deze werkt niet.
Hij blijft vragn om originele DVD.
Volvo V40 T4 met Alpine INA-N033R

Gebruikersavatar
edwin s
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 Dec 2006 20:25

Berichtdoor edwin s » 29 Dec 2006 13:02

Heb je er al aan gedacht om de lens te laten schoonmaken dvd is namelijk veel gevoeliger met uitlezen dan de cd en als de lens vuil is zal ie om de disc blijven vragen

Gebruikersavatar
hipolitogt
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 Mei 2007 12:32

Berichtdoor hipolitogt » 15 Mei 2007 12:37

Hello, I am from Spain, and if you can, please post instructions in english o an english link, because I'm trying reset eeprom in INA-N333R and if I push source and t. info nothing happens... if somebody can help me, any idea would be appreciated.

Many thanks.

David

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 15 Mei 2007 12:53

There is a reset switch which you should depress immediately after connecting the unit to the 12 volt supply.

Another method:

Alpine reset:

Source and traffic to be pressed simultaneously
Thence depress one by one:

1. Function
2. 1
3. 6
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
hipolitogt
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 Mei 2007 12:32

Berichtdoor hipolitogt » 15 Mei 2007 17:24

Many thanks!!! It works!!! I have my INA working!!!, some people in alpine service centre may be very angry... many thabks!!!

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 15 Mei 2007 17:30

De nada!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
gertk
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 03 Aug 2007 14:03

INA N033R

Berichtdoor gertk » 03 Aug 2007 14:16

Na het resten van de eprom leest hij de originele dvd niet maar wat te doen?


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Alpine”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten