NVE-N077PS

Gebruikersavatar
MB CDI
Starting Member
Starting Member
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 Feb 2008 22:28

NVE-N077PS

Berichtdoor MB CDI » 29 Feb 2008 00:34

Ik ben al een paar jaar tot grote tevredenheid in het bezit van het Alpine navigatiesysteem NVE-N077PS.
Sinds een paar dagen heb ik opeens uitval van mijn systeem (Scherm valt weg)
En ook kan ik niet meet bij mijn navigatiegegevens komen.
Krijg elke keer in beeld dat het systeem de DVD wil laden.
Na een paar seconden wordt dit weer onderbroken en krijg ikeen zwart scherm.
Is er iemand die deze ervaring ook heeft en die een mogelijke oplossing heeft
Ik gebruik de orginele DVD van 2003

Edit Mod: Dubbelposting verwijderd, zie reglement




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 29 Feb 2008 00:46

M'n eerste gedachte is dat er iets mis kan zijn met de aansluitingen. Heb je die al gecheckt, en ben je er zeker van dat alle spanningen goed doorkomen? Dat laatste gaat nog wel eens mis als er gebruik gemaakt is van "scotchblokjes", op dit forum veelal als beunblokken betiteld.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
MB CDI
Starting Member
Starting Member
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 Feb 2008 22:28

NVE-N077PS

Berichtdoor MB CDI » 29 Feb 2008 01:39

Het systeem is in oktober 2007 overgezet in mijn auto
het heeft sinds die tijd naar behoren gewerkt
recentelijk merkte ik dat ik niet alle straten meer in beeld kreeg
en
nu is het navigatiesysteem er helemaal mee uitgescheden
de andere systemen op mijn radio werken wel naar behoren

Gebruikersavatar
kernel
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 Dec 2006 03:25

Berichtdoor kernel » 29 Feb 2008 20:13

Net hetzelfde als ik dus, probleem is vorige week begonnen bij mijn 1003R headunit.
scherm valt uit en navigatie boot telkens opnieuw.
Grote verschil is wel dat mijn radio dit nu ook heeft tijdens het afspelen van een cd, radio of dvd.
Radio zelf valt niet uit ,het geluid grotendeels wel speelt die even op een laag volume om dan plots weer het volume in de hoogte te laten schieten.
Iemand een idee ?
Radio staat er ook al een hele tijd in heeft nooit problemen gegeven.

groeten.

Gebruikersavatar
MB CDI
Starting Member
Starting Member
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 Feb 2008 22:28

NVE-N077PS

Berichtdoor MB CDI » 01 Mar 2008 12:06

Het geluid zakte bij mij ook weg op het moment dat de DvD het programma opnieuw wilde laden
Ik heb inmiddels mijn Navigatiesysteem uitgebouwd en opgezonden.
Mijn overige systemen werken nog steeds

Gebruikersavatar
kernel
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 Dec 2006 03:25

Berichtdoor kernel » 01 Mar 2008 13:25

MB CDI wil je laten weten wat het probleem was aub ?
Wacht ik nog met mijn toestel binnen te brengen.

greetz

Gebruikersavatar
sql
Starting Member
Starting Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 14 Mar 2004 13:27
Locatie: gelderland

Berichtdoor sql » 01 Mar 2008 15:31

Dat is vreemd, ik heb sinds een paar dagen hetzelfde probleem!
Het systeem blijft rebooten, en als het balkje halverwegen is krijg ik een zwart scherm en begint het weer van voren af aan.
Het volume van de headunit wordt dan idd ook even lager.
Als ik de stroom voor ongeveer een uur volledig onderbreek, werkt alles weer perfect tot ik de sleutel weer uit het contact heb gehad.
Dan gaat het systeem weer tervergeefs rebooten.
Ik ben heel nieuwsgierig naar een oplossing.

Gebruikersavatar
MB CDI
Starting Member
Starting Member
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 Feb 2008 22:28

NVE-N077PS

Berichtdoor MB CDI » 01 Mar 2008 19:10

Zodra ik meer weet laat ik het via het forum weten

Gebruikersavatar
koi
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 19 Aug 2007 12:45
Locatie: alblasserdam

Berichtdoor koi » 01 Mar 2008 19:39

probeer je laser een keer schoon te maken , ikhad nm bijna het zelfde probleem maar na vandaag ben ik ervan af. zie mijn vorige post

gr koi

Gebruikersavatar
MB CDI
Starting Member
Starting Member
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 Feb 2008 22:28

NVE-N077PS

Berichtdoor MB CDI » 01 Mar 2008 21:29

Kun je daar gemakkelijk bij komen of vereist dat nog de nodige handelingen
Ik heb gehoord dat het niet verstandig is om een reinigings cd te draaien
mogelijk kun je aangeven hoe je hem gereinigd hebt

Gebruikersavatar
koi
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 19 Aug 2007 12:45
Locatie: alblasserdam

Berichtdoor koi » 01 Mar 2008 22:22

nooit een cd cleaner gebruiken.alls je naar mijn post van vanmiddag kijkt,heb ik uitgelegt hoe ik hem schoon gemaakt heb.als je vragen heb hoor ik het wel.succes
gr koi

Gebruikersavatar
kernel
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 Dec 2006 03:25

Berichtdoor kernel » 03 Mar 2008 08:29

koi schreef:nooit een cd cleaner gebruiken.alls je naar mijn post van vanmiddag kijkt,heb ik uitgelegt hoe ik hem schoon gemaakt heb.als je vragen heb hoor ik het wel.succes
gr koi


ok koi thx alvast ga het later proberen.

groeten

Gebruikersavatar
koi
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 19 Aug 2007 12:45
Locatie: alblasserdam

Berichtdoor koi » 03 Mar 2008 17:30

hij loopt bij mij weer als een zonnetje alleen niet de kopie versie

Gebruikersavatar
lucske
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 03 Mar 2008 20:49

NVE N077PS

Berichtdoor lucske » 03 Mar 2008 21:04

Heb sinds vorige week ook problemen met de navigatie.
Opstarten>alpine logo>laad disc>zwart beeld
Heb vandaag gebeld met een service center in breda en die vertelde me dat het iets te maken had met de sateliet
i.v.m. schrikkeljaar!!?????
Dus geen technich probleem volgens hun en moest vanzelf goed komen !!!????

Wat denken jullie hiervan,??

Graag hierop wat reacties want ik verdwaal continu,en moet straks mijn landkaarten weer op gaan zoeken !!!

Vr gr Luc uit Oosterhout (NB)

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 03 Mar 2008 22:07

En het is nog niet eens 1 april
Wat een gel@l!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
lucske
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 03 Mar 2008 20:49

Berichtdoor lucske » 04 Mar 2008 08:34

Gerritje schreef:En het is nog niet eens 1 april
Wat een gel@l! Gerritje


Mischien is het i.d.d. gelul
Mischien dat jij me dan kan vertellen waarom het exact vorige week de 29 ste is gebeurd.

En ik na wat surfen niet de enigste blijk te zijn met exact dezelfde probs op die datum??????????

Zet je toch aan het denken !!

Totale ALPINE black out???? geloof ik niet in !!!!!

Mischien is het wijzer om voordat je iets naar het hoekje van fabbels verwijst ,eerst jezelf te informeren

Ik zag dat je uit Oosterhout komt, bel anders eens met de Bredase autoshop 076 5141800

(mischien weet je niet alles???!!!)

Luc

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 04 Mar 2008 08:57

In de rest van Oosterhout werkt alles , ondanks schrikkeljaar, perfect hoor :wink:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Berichtdoor Higgy » 04 Mar 2008 08:58

Ik weet niet WAT je had willen schrijven Lucske, maar neem aan dat je net zo sprakeloos bent als wij. Denken we toch telkens weer die grootste smoes wel te hebben gehoord, en dan beginnen ze over een satelliet en schrikkerljaar :shock:
Dat is echt de meest baarlijke nonsens die ik over navi in tijden heb gehoord.

Off-topic: als ze nou over de invloed van zonnevlekken begonnen, dan kun je er tenminste nog een fijn semi-wetenschappelijk discussietje aan wijden...
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 04 Mar 2008 09:05

Het soort antwoorden als boven dreigt tezamen met slechte resultaten bij inbouwoperaties, haast exemplarisch te worden voor deze branche. Maar helemaal mee eens, de topper totnu toe. Wie weet een nog sterker non-argument?
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
mickey
Senior Member
Berichten: 258
Lid geworden op: 07 Aug 2007 00:06

Berichtdoor mickey » 04 Mar 2008 11:00

Gerritje schreef:Het soort antwoorden als boven dreigt tezamen met slechte resultaten bij inbouwoperaties, haast exemplarisch te worden voor deze branche. Maar helemaal mee eens, de topper totnu toe. Wie weet een nog sterker non-argument?


Wie weet een nog sterker non-argument?[/


Wat dacht je van deze.

Jouw navigatie systeem is erg gevoelig voor aardstralen, de oplossing is: plaats een loden plaat onder de auto en het probleem is opgelost.

Gr
Steel niet, want de overheid duldt geen concurrentie.
Saab 93 SS 1.9 Tid 16v/aut BSR tuning 184 pk/412 Nm
Saab navigatie
Sygic McGuider v.7.7 kaarten 7.80 10/2008

Gebruikersavatar
lucske
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 03 Mar 2008 20:49

Berichtdoor lucske » 04 Mar 2008 14:57

Higgy schreef:Ik weet niet WAT je had willen schrijven Lucske, maar neem aan dat je net zo sprakeloos bent als wij. Denken we toch telkens weer die grootste smoes wel te hebben gehoord, en dan beginnen ze over een satelliet en schrikkerljaar :shock:
Dat is echt de meest baarlijke nonsens die ik over navi in tijden heb gehoord.

Off-topic: als ze nou over de invloed van zonnevlekken begonnen, dan kun je er tenminste nog een fijn semi-wetenschappelijk discussietje aan wijden...


Ok dan,jullie mening is me duidelijk(lol)

Gelul dus ,en ik zit dus met een probleem!!

Opsturen dus!!

Thanks

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 04 Mar 2008 15:26

Wij weten natuurlijk niet of je een goed adresje hebt maar het loont wellicht de moeite om even een belletje te plegen naar één van de bedrijven die hier veelvuldig aan bod zijn gekomen. Je zult maar in de handen vallen van het eerder door jou genoemde service-centre in Breda. Dat is door hun uitpraken waarschijnlijk de volgende kandidaat voor TROS-Opgelicht.
Verotronics in Eindhoven
Menho in Mijdrecht
EBK in Zeewolde
vd Boor Repair Schiedam
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
lucske
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 03 Mar 2008 20:49

Berichtdoor lucske » 04 Mar 2008 16:51

Gerritje schreef:Wij weten natuurlijk niet of je een goed adresje hebt maar het loont wellicht de moeite om even een belletje te plegen naar één van de bedrijven die hier veelvuldig aan bod zijn gekomen. Je zult maar in de handen vallen van het eerder door jou genoemde service-centre in Breda. Dat is door hun uitpraken waarschijnlijk de volgende kandidaat voor TROS-Opgelicht.
Verotronics in Eindhoven
Menho in Mijdrecht
EBK in Zeewolde
vd Boor Repair Schiedam


nee Gerritje

Helaas heb ik hier geen speciaal adresje voor.

Dit systeem zat standaard in mijn auto toen ik hem kocht (MG ZT)

Ik zal eens gaan bellen, en hopen dat ik snel een oplossing vind,

In ieder geval bedankt voor je advies !!!

Gebruikersavatar
MB CDI
Starting Member
Starting Member
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 Feb 2008 22:28

NVE-N077PS

Berichtdoor MB CDI » 04 Mar 2008 20:10

Je zult het niet geloven, maar ook mij inbouwstation had al van die onzin omtrent het schrikkeljaar gehoord, maar ook hun hebben aangegeven dat dat onzin was. Volgens hun zou er dan ook in 2004 het zelfde probleem moeten zijn geweest
Onzin dus
Ik wacht gewoon even af waar ze mee komen
Ik laat het zo snel mogelijk weten

Gebruikersavatar
Mr.BS
Normal Member
Normal Member
Berichten: 183
Lid geworden op: 09 Jun 2004 19:47
Locatie: Maasbommel

Berichtdoor Mr.BS » 04 Mar 2008 22:07

Ik snap dit soort verhalen niet goed, hebben jullie nou werkelijk niks beters te doen?
Waarom heeft er niet iemand 'even' naar Alpine zelf gebeld of gemaild om dit na te vragen, dit leek mij het meest logische... :shock:

Awel, vooralsnog lijkt het er op dat 1 van de GPS-satellieten een signaal of data riedel doorgeeft waardoor de NVE-N077P(S) eerdergenoemde problemen vertoond.
Alpine is hier zeeeeer druk mee doende en is dit nu aan het uitzoeken/oplossen.

Dus geef Alpine even de tijd, en gebruik tijdelijk de portable navi o.i.d.
Vroeger (voordat je navi had) kwam je toch ook altijd op de plaats van bestemming?


Terug naar “Alpine”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot, Yahoo [Bot] en 0 gasten