Discover Pro & POI toevoegen

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor MJMaverick » 07 Mar 2013 14:26

Hopelijk krijg ik mijn nieuwe Golf 7 in de loop van april. Ter voorbereiding ben ik bezig om informatie te verzamelen over wat wel en niet mogelijk is met de Discover Pro.

Heeft iemand al ervaring met het uploaden van POI naar de unit? Welke formaat kun je het beste gebruiken? Op de site van VW in Duitsland staat wel een beschrijving (link), maar ik ben benieuwd of iemand van jullie er al ervaring mee heeft. Natuurlijk zijn de POI waar ik in eerste instantie in geïnteresseerd ben de flitspalen ;-).
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro




Gebruikersavatar
vigatie
Normal Member
Normal Member
Berichten: 126
Lid geworden op: 09 Aug 2010 15:21

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor vigatie » 08 Mar 2013 10:46

De POIS op je navigatie zetten gaat inderdaad zoals beschreven in die link maar weet wel dat het verboden is om de flitspaal pois te installeren zie; http://www.anwb.nl/binaries/pdf/over-an ... _jan_2.pdf

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor Janloco » 08 Mar 2013 17:07

@MJMaverick

Ik heb mijn nieuwe Golf 7 vanaf afgelopen donderdag in gebruik. Mijn auto is voorzien van het "discover media". Ik heb het nog niet geprobeerd om poi's in te voegen. Wel ben ik de gebruiksaanwijzing aan het doorspitten. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je dmv visite kaartjes de poi's in je systeem zetten.

Heb je wat aan deze hint??

Gebruikersavatar
Clover
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 10 Mar 2013 15:03

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor Clover » 10 Mar 2013 19:39

Hallo,
Ik ben nieuw op het forum, kwam hier terecht door zoeken op poi en discover media.
Sinds half januari heb ik een golf7 (fantastische aut) met discover media en ben ook benieuwd hoe poi's en flitspalen geladen kunnen worden.

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor MJMaverick » 14 Mar 2013 15:07

Bedankt voor de reacties zover. Voor diegene die het vragen, je kunt de link volgen in mijn eerste post om te zien hoe POI kunt toevoegen. VW heeft dat best duidelijk beschreven op hun site.

Voor de waarschuwing over flitspaalsignalering, dank daarvoor. Wist niet dat het zo duidelijk was beschreven en dat het verbod zo omvangrijk geïmplementeerd was, dus die link helpt.

Vervolgvraag van mijn kant, heeft iemand ervaring met het verwijderen van POI van de Discover Pro/Media?
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
Clover
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 10 Mar 2013 15:03

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor Clover » 14 Mar 2013 16:46

Heb de link geprobeerd maar deze is (blijkbaar) voor Discover Pro en niet voor Media.
Als je POI's op een SD kaartje hebt dan moet je op het nav-systeem via menu-set up de software actualiseren, op die manier worden de POI's dan ingeladen .... die optie heeft de Media niet.
Je kunt met Media wel doelen importeren maar dan gaat het om outlook adreskaartjes.
Dus nog in "blijde afwachting" of iemand anders nog meer ontdekt ;)

Gebruikersavatar
badtzmaru
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 Mei 2013 18:33

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor badtzmaru » 03 Mei 2013 23:29

Volgende week vrijdag kan ik de Golf7 ophalen met het Discover Media systeem. Ik wil dus ook de flitspaal POI's gaan invoeren aangezien het hier in NLD nog steeds mag.

Kan iemand mij vertellen of het al gelukt is een hoe hij het voor elkaar heeft gekregen...? Dit is dus niet het PRO systeem zoals hierboven beschreven is!

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor MJMaverick » 13 Mei 2013 12:02

Ik heb alleen ervaring met de Pro. Daar werkt het vrij goed via de URL die hierboven staat. Wel vond ik het wat angstig dat het systeem lang doet over de reboot na het importeren van de POI. Dit is waarschijnlijk het gevolg van het feit dat het systeem het als een software update behandeld.

BTW, ik heb de POI van poi.nu gedownload als Tom Tom .asc bestand en deze op de Duitse site ingevoerd als bronbestand. De zipfile die de site oplevert uitgepakt op een SD kaartje zorgt ervoor dat de Pro iig de SD kaart herkent als software update en dan kan de import/update gestart worden.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
derijckwouter
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 Mei 2013 16:47

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor derijckwouter » 15 Mei 2013 16:52

Nadat je flitspalen als poi's hebt toegevoegd aan je discover pro, wordt je dan ook gewaarschuwd (visueel of met een geluidje) dat je een flitspaal nadert? Of verschijnt er gewoon een icoontje op het scherm (zoals de andere poi's)?

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor MJMaverick » 17 Mei 2013 09:19

Het is (niet meer dan) een icoontje op het scherm. De Discover (Pro) heeft niet de mogelijkheid om geluid te produceren bij het naderen van een POI.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
stitchie
Starting Member
Starting Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 Jun 2011 13:32

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor stitchie » 09 Jan 2014 00:23

Heeft iemand het al voor elkaar gekregen om eigen pois toe te voegen aan het discover media systeem?

Gebruikersavatar
rvw30
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 Sep 2008 20:49

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor rvw30 » 09 Mar 2014 13:05

Mmm weinig response en ik zal het ook best willen weten want bij mijn oude RNS510 kon ik het wel via de site van Vw Germany :-(

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor kobus1960 » 09 Mar 2014 21:00

Hallo, welkom hier ook.
Post het even als jij wel wat vindt dan?
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
rjdewit
Junior Member
Junior Member
Berichten: 35
Lid geworden op: 15 Jun 2011 22:05

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor rjdewit » 29 Jun 2014 22:45

Ook ik heb net nieuwe sportsvan met pro versie. Via de Duitse vw site SD kaartje met Pio gemaakt, de radio pakt hem niet? Kan dit aan de SD kaart liggen? Welk type SD kaartje heb ik nodig?

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor MJMaverick » 01 Jul 2014 11:53

Je moet dat bestand als firmware update uitvoeren, niet als POI toevoeging. Die POI toevoeging kun je alleen gebruiken om vCards (VCF bestanden) te uploaden. BTW, deze opmerking heeft betrekking op de Pro, weet niet hoe het met de Media zit.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
rjdewit
Junior Member
Junior Member
Berichten: 35
Lid geworden op: 15 Jun 2011 22:05

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor rjdewit » 01 Jul 2014 16:46

Ik heb een universele SD kaart, via de Duitse VW site heb ik de eigen PIO geladen en hierna op de SD gezet. Vervolgens laden zoals het fimpje met uitleg op de Duitse site. Het systeem geeft aan dat er geen updates zijn, het lijkt lsof hij de gegevens niet ziet staan op de SD? Ik heb de SD in zowel slot 1 als 2 op de module die in het dashboardkastje zit geprobeerd.

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor MJMaverick » 03 Jul 2014 09:21

Ik gebruik meestal een lege SD. Ik pak het bestand dat van de Duitse site komt eerst uit naar de SD kaart en daarna zet ik de schrijfbeveiliging van de SD kaart aan. Dat laatste voorkomt iig bij mij een hoop gedoe, zeker bij firmware updates. Bij mij maakt het niet uit in welk slot de SD gedaan wordt.

De inhoud van de SD kaart ziet er bij mij (op hoofd niveau) zo uit:

> PersonalPOI (dit is een folder)
metainfo2.txt (dit is een tekst bestand)

Hth.

Marnix
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
rjdewit
Junior Member
Junior Member
Berichten: 35
Lid geworden op: 15 Jun 2011 22:05

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor rjdewit » 03 Jul 2014 22:16

Dit staat er bij mij ook, toch laad hij niets? SD kaart werkt wel, ik kan er namelijk wel muziek mee afspelen.

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor MJMaverick » 13 Jul 2014 22:26

Hmm, vreemd. Als die SD kaart 'goed' was geweest had ie hem namelijk als firmware update moeten herkennen. Stond die muziek er toen ook bij? Misschien proberen met alleen de POI? Als ik de POI er op heb staan en ook muziek dan kan ik die muziek niet afspelen, die herkent de Pro dan niet.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
rjdewit
Junior Member
Junior Member
Berichten: 35
Lid geworden op: 15 Jun 2011 22:05

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor rjdewit » 15 Aug 2014 19:32

Nog een andere vraag.....................ik zoek me rot naar POI bestanden op www. Heeft iemand een TIP of wil iemand zijn POI delen?

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor MJMaverick » 17 Aug 2014 21:20

Ik heb mijn bestanden van poi.nu geplukt. De bestanden daar zijn helaas wat aan de oude kant, maar ik heb nog geen betere site gevonden waar nieuwere collecties op staan. Het is af en toe ff zoeken op poi.nu, ik gebruik meestal het land als ingang om bij de bestanden te komen.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
Citje
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 Sep 2014 20:33

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor Citje » 14 Sep 2014 20:35

@rjdewit : heb jij een oplossing gevonden? Ik heb net hetzelfde voor :(

Gebruikersavatar
coen1
Average Member
Average Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:29
Locatie: midden nederland

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor coen1 » 24 Okt 2014 20:25

Op het Passat forum staan de Eur flits POIs versie 23 aug 2014. NL is oke en staan op de juiste plaats
Ik heb vorige week uitgebreid ervaringen gehad met B en Fr. Daar zijn ze wel geactualiseerd (bv trajact controles en nieuwe palen), echter de GPS locaties zijn niet juist ingeplot: staan niet op de juiste plek op de kaart
Enfin mbv de Coyote App is het goed gekomen hoop ik :)
RNS510 (Volkswagen)

Gebruikersavatar
pejvonk
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 Sep 2016 11:02

Re: Discover Pro & POI toevoegen

Berichtdoor pejvonk » 26 Sep 2016 11:29

goedemorgen,
Hellup !!!
Ben net nieuw hier en heb sinds kort een VW Golf GTE uit 2015 in de lease. Samen met discover Pro.
Navigatie uopdate gehad maar geen flitspalen etc.
Kan iemand mij helpen aan een bestand zodat ik deze via POI's op de navigatie kan zetten?
THANX


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Onbekende zoekrobot en 2 gasten