discover media kaart versie vraag.

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
janmedia
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 11 Jul 2013 10:33

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor janmedia » 25 Aug 2013 13:44

Ah, duidelijk, ik zie de postcode knop nu ook, bedankt! Hadden ze best wel goed verstopt. Die lijstjes achter de plaats-en straatnamen zijn inderdaad erg handig, gebruik ik ook vaak. Ik heb van dat SD kaartje weleens de naam bekeken maar zag daar niets bijzonders aan. Misschien wordt lang niet alle informatie weergegeven via de windows explorer.
Wat betreft het ontbreken van een mogelijkheid tot het ingeven van coördinaten heb ik op een Engels forum gelezen dat dit bij de RNS512 aanvankelijk ook niet mogelijk was maar later via een firmware update is aangepast. Misschien gebeurt dat ook nog eens voor de Media. Waarschijnlijk zal dat dan wel via je dealer moeten dus hopelijk hoor je dat dan bijtijds.




Gebruikersavatar
JHG
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 18 Aug 2013 11:21

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor JHG » 25 Aug 2013 14:54

Zijn er al mensen die eigen POI lijsten hebben gezet op de Discover Media? Ik weet trouwens niet of het mogelijk is. Bij de Pro schijnt het wel te kunnen.

Gebruikersavatar
janmedia
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 11 Jul 2013 10:33

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor janmedia » 25 Aug 2013 16:01

Nee, dat mis ik ook nog. Op mijn TomTom kun je .ov bestandjes zetten waar de POI's in staan maar ik heb nog geen idee wat voor type bestand dat bij de Media is, laat staan in welke map je het zet.

Gebruikersavatar
Clover
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 10 Mar 2013 15:03

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Clover » 26 Aug 2013 10:39

JHG: Ik vraag me trouwens af hoe ze bepalen wanneer de 3 jaar gratis updates om zijn. Enig idee

@JHG: ik vermoed dat het apparaat zelf ook een (klein) geheugen heeft.
Nadat ik het SD kaartje had geformatteerd en voorzien had van de update had ik in de auto persoonlijke instellingen en oa "thuis" nog beschikbaar.
Ik vermoed dat in de auto ook is opgeslagen hoe oud het bakkie is....dus na 3 jaar einde gratis update......
Bert

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor kobus1960 » 26 Aug 2013 11:33

In het zelfstudieprogramma nr. 518 van Volkswagen valt
te lezen dat de discover (pro) volledig gekoppeld is aan
het voertuig. Staat niets over updates in. :(

De SD's zijn inderdaad uniek voor VW, onderling uitwisselbaar.
Er wordt ten aller tijde voertuiginformatie op een bepaalde manier
weggeschreven op die SD's. (Bron VW medewerker).
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Clover
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 10 Mar 2013 15:03

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Clover » 26 Aug 2013 15:16

Dit topic gaat over Discover Media maar er fietsen ook nogal wat opmerkingen mbt de Pro tussendoor....komt de duidelijkheid niet ten goede.

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor kobus1960 » 26 Aug 2013 15:23

Gelukkig wel, eigenaar van de pro heeft een
zeer goeie bijdrage geleverd aan dit topic.
Het zelfstudieprogramma geldt voor beiden.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Clover
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 10 Mar 2013 15:03

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Clover » 26 Aug 2013 16:08

:oops: excuus

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Janloco » 26 Aug 2013 17:25

Haha Ik zit hier met een grote glimlach alle info te lezen.!!! Geweldig hoe we elkaar dingen duidelijk maken. En wat mij betreft, idd of het nou over de pro of media gaat, maakt mij niet uit. Ik leer ervan. Dus laat maar komen al die info.
"pissig" op mezelf, dat ik het knopje pc niet heb gezien. Morgen is ff kijken als ik weer in mijn "voertuig" plaats neem!!

Een aanpassing in de firmware? Dat zou gaaf zijn. Moet toch een kleinigheid zijn om de cooridinaten in te kunnen geven. Voor een deel gaat het al, als je via de kaart naar je doel toe gaat, dan laat hij de coordinaten zien en dan zou je, wel omslachtig, de coordinaten kunnen gebruiken.

Maar kom maar op met de info!!!! geweldig om te lezen allemaal.!!

Gebruikersavatar
Peter Wiebes
Starting Member
Starting Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 Aug 2013 22:37

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Peter Wiebes » 26 Aug 2013 21:30

Ik las net iets over het "alsjeblieft" in de gesproken navigatie. Dit kan je instellen (PRO versie).
Menu, setup, spraakbediening kiezen,
Dan naar, Dialoogsteil, hier heb je de keuze uit lang en kort.
Je raad het al de lange versie geeft "alsjeblieft" erbij.
Blz 15 instructie boekje uitgave 04-2013

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Janloco » 27 Aug 2013 08:14

Dank je wel Peter!!!!!!!!!

Het staat ook in de gebruiksaanwijzing van de media. Zelfs nog op dezelfde bladzijde. Ik ga het instellen en "luisteren" hoe dat klinkt!!.

Dank voor je reactie!!!

Gebruikersavatar
janmedia
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 11 Jul 2013 10:33

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor janmedia » 27 Aug 2013 10:45

Vreemd, in mijn (Media) setup menu staat helemaal geen optie "spraakbediening".

Ik ben net nog even in m'n manual gedoken. Daar staat inderdaad dat er een optie "spraakbediening" zou zijn tussen de opties "Eenheden" en "SD-kaart 1 veilg verwijderen". In mijn "Media" menu staat daar helaas de optie "spraakbediening" niet tussen.

Overigens vraag ik mij af of deze optie dan wel effect zou hebben op de navigatie begeleiding. Het lijkt mij meer een optie die bedoelt is om de door jezelf uitgesproken commando's via "Voice" bediening aan te passen.

Gebruikersavatar
bugelplayer
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 03 Jan 2013 15:55

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor bugelplayer » 27 Aug 2013 12:02

Ik ben ook bezig om de update op een andere SD kaart te krijgen, maar ook nog altijd zonder succes.
Heb zojuist geprobeerd om een kaartje uit een andere wagen met hetzelfde systeem in mijn wagen te plaatsen en ook dat werkt niet. Dus is het vrijwel zeker dat het kaartje auto gebonden is en dat er informatie over de wagen op het kaartje moet staan of omgekeerd dat het navigatiesysteem onthoud welk kaartje er in de wagen zat, dus zal het onmogelijk zijn een ander kaartje te gebruiken dan het originele tenzij we dezelfde informatie op een ander kaartje kunnen zetten.

Gebruikersavatar
janmedia
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 11 Jul 2013 10:33

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor janmedia » 27 Aug 2013 12:09

Maar dan vraag ik mij wel af hoe het dan gaat als je een update op kaart via je dealer haalt want volgens die download-site zou dat ook moeten kunnen.

Gebruikersavatar
bugelplayer
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 03 Jan 2013 15:55

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor bugelplayer » 27 Aug 2013 12:40

Mijn dealer zegt dat hij dan eerst het kaartje in zijn ( VW ) computer moet steken en mijn gegevens erop moet zetten, als het de wagen gegevens zijn of iets anders zegt hij niet.

Gebruikersavatar
janmedia
Starting Member
Starting Member
Berichten: 23
Lid geworden op: 11 Jul 2013 10:33

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor janmedia » 27 Aug 2013 12:42

Ah, duidelijk, dat verklaart zo het een en ander!

Gebruikersavatar
Clover
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 10 Mar 2013 15:03

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Clover » 27 Aug 2013 20:04

Wel vreemd dat als je het SD-kaartje formatteert er bljkbaar toch wagengerelateerde info op blijft staan

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor kobus1960 » 27 Aug 2013 20:32

Dit is de producent van die kaartjes.
http://www.cda.de/nl/SD-SDHC-KAART-fabricage__39/
Het lijkt i.m.o. op de Blaupunkt EX truuk.
Een omgevallen bitje welke alleen herkend
wordt door die apparaten waar ie voor
gemaakt is. Formatteren of niet, dat "bitje"
blijft steken. De dealer doet precies hetzelfde
als hier al verteld wordt, qua uitpakken enz.
Alleen staat op de VW computer een batchfile
om dit te laten gebeuren. Dat verhaal is btw
niet te lezen in de zelfstudieprogramma's.
Verder gaan/spitten is het personeel van de
dealers ten strengste verboden, op straffe van
ontslag. Dit is overigens al jaren aan de gang.
Elke beweging gemaakt op de VAG pc's wordt
gezien door het VAG netwerk. Bescherming.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Janloco » 28 Aug 2013 06:38

Nee hoor het gaat iid niet!!
En dan bedoel ik het spraak gedeelte in de media. Gisteravond gezocht, maar niets gevonden, terwijl ik toch een boekje heb van de media en daarin staat het echt zoals jullie omschreven. Maar ook zoals jullie ontdekt hebben, kan het niet in de media.
Dus mijn systeem blijft alstublieft zeggen. Maar ja, ik word toch wel moe om uit fatsoen ieder keer dankuwel te zeggen tegen die mevrouw. ;-)

Maar nu nog meer info over de kaartjes. Mijnheer VW heeft er een feest van gemaakt vind ik. Ik blijf verder lezen en zoeken gewoon alleen al om er achter te komen hoe het nou precies werkt.

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Janloco » 28 Aug 2013 06:50

kobus1960 schreef: Dat verhaal is btw
niet te lezen in de zelfstudieprogramma's.
Verder gaan/spitten is het personeel van de
dealers ten strengste verboden, op straffe van
ontslag. Dit is overigens al jaren aan de gang.
Elke beweging gemaakt op de VAG pc's wordt
gezien door het VAG netwerk. Bescherming.


Tja mijnheer VW komt uit Duitsland tuurlijk, soms lijkt het wel op duitse tijden. Het gaat erg ver vind ik als een monteur zich verder zou willen ontplooien op dit gebied. Dat zou ook in het voordeel van VAG kunnen werken. Maar ik kan me natuurlijk ook heel goed voorstellen dat VAG zijn product wil blijven beschermen.

Maar wie weet, der zijn ook hele slimme jongens in die wereld. Ook Microsoft enz lukt het niet om alles te beschermen.
Ik denk dat dit ook de reden is dat je tegenwoordig al bv een Garmin systeem koopt met levenslange update's.

Gebruikersavatar
JHG
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 18 Aug 2013 11:21

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor JHG » 07 Sep 2013 17:42

Nadat ik de laatste update op het SD kaartje heb gezet valt het me op dat als op Postcode het adres wil ingeven, je de melding krijgt dat er geen gegevens voor die locatie beschikbaar zijn, hebben jullie die ervaring ook?
Bij de vorige versie is me dit nooit opgevallen.

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Janloco » 23 Sep 2013 06:35

@JHG
Ik las van de week je opmerking. Ik had niet eerder tijd, want ik was mijn nav systeem aan het testen in Frankrijk :D

Maar gisteren even geprobeerd en ja, je hebt gelijk. Als ik een postcode invoer, dan geeft hij aan dat er geen straten bekend zijn in dat gebied. Natuurlijk meerdere postcodes geprobeerd en geen van allen wil lukken.

Misschien is dat de reden dat het pc knopje niet zo makkelijk te vinden is :oops:

Gebruikersavatar
JHG
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 18 Aug 2013 11:21

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor JHG » 14 Nov 2013 23:04

Er is een nieuwe update beschikbaar, misschien dat het PC knopje nu wel werkt.
Ik moet de update nog downloaden en installeren, dan horen jullie nog.
De site is erg traag, snelheid 225 kB/sec.

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor Janloco » 15 Nov 2013 07:32

@JHG

Helaas, ook met de laatste update krijg je dezelfde melding mbt de postcode. Hij geeft aan dat er geen straat oid bekend is, maar hij brengt je er wel. Helaas kun je geen huisnummer invoeren, dus moet je zelf gaan zoeken in de straat waar het nummer ongeveer is. Het zal wel hartstikke moeilijk zijn om dat voor elkaar te krijgen als kaartenmaken/fabrikant.

Gebruikersavatar
JHG
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 18 Aug 2013 11:21

Re: discover media kaart versie vraag.

Berichtdoor JHG » 15 Nov 2013 12:13

Dan toch maar weer doorgeven aan de garage, kunnen zij het doorgeven aan VW. Misschien dat er dan op termijn wat aan gedaan wordt.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot, Yahoo [Bot] en 1 gast