TMC WERKT NIET

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
JNCS
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:36

TMC WERKT NIET

Berichtdoor JNCS » 27 Nov 2003 14:21

Goedenmiddag

Ik heb een paar dagen geleden bij een klant een tmc box laten inbouwen, tesamen met een ms 5500. Nu wil het geval dat de tmc box niet altijd zenders ontvangt, hij kleurt dan rood (geen/slecht ontvangst). Toch zijn de antenne en de box goed aangesloten. Is het normaal dat een tmc box niet altijd zenders ontvangt en dus rood kleurt of moet deze altijd groen zijn??

hoor graag even.

Jeroen




Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re

Berichtdoor laurens » 28 Nov 2003 21:02

hallo

mijn tmc ontvangst in mijn woonplaats ook niks(groesbeek)
zodra ik uit groesbeek ben ontvangt hij wel

zoals je vermeld is hij goed aangesloten
wat hij geeft het TMC sysmbool wel aan
(dit doet hij anders niet)

heb je een goede antenne er opa aangeskoten ?

rood is inderdaat slechte ontvangst
groen is inderdaat goede ontvangst
zwart is cd ondersteund geen TMC


laurens

Gebruikersavatar
Ivo
Average Member
Average Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:34
Locatie: Eindhoven

Berichtdoor Ivo » 28 Nov 2003 21:20

Jeroen,

Het kan ook heel goed zijn dat je systeem op een zender staat welke op dat moment geen TMC uit zend.
Bij sommige systemen (MS5000 met MT5010) kun je dan handmatig een andere zender kiezen.

Groet, Ivo

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 28 Nov 2003 22:09

Hallo Jeroen,

Het feit dat het TMC signaal rood is duidt op een slechte ontvangst van de TMC zender.

Oorzaak kan zijn:
-de antenne, waar zit die, en heeft 'ie wel altijd "zicht" op een zender die TMC informatie geeft?
Dat heb ik meegemaakt met mijn Xantia Break, waar een plak-antenne (die overigens verder prima werkt) gemonteerd zit op de derde ruit. Als ik dan bij Venlo de grens overkom vanaf Mönchengladbach ontvangt 'ie een heel stuk geen informatie van de zender Roermond, omdat ik precies van het zuiden naar het noorden rijd, dus het signaal komt van achteren. Dat komt pas goed als ik in Venlo zelf aangekomen ben.
-Een omgeving waar geen, dan wel slechts slecht te ontvangen zenders zitten. Voorbeelden daarvan vind je in Noord-Holland boven het IJ, maar sinds de nieuwe zenderindeling zijn daar meer voorbeelden van te vinden.

En dan:Welke MT 5010 heb je geïnstalleerd?
Er bestaan twee versies: de 5010/00 en de 5010/01.
Zelf heb ik de laatste, waarbij je handmatig een TMC zender kunt kiezen. Echter als die zender niet beschikbaar is wordt automatisch omgeschakeld naar een wel beschikbare zender.
Met de 5010/00 kun je alleen kiezen voor een volgende TMC zender, zonder info over welke dat is. Of deze box ook automatisch omschakelt als de gekozen zender niet beschikbaar is, weet ik niet.
Dus... wie heeft daar ervaring mee?

Groet,
JW

Gebruikersavatar
JNCS
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:36

Berichtdoor JNCS » 20 Dec 2003 00:33

Hallo

Bedankt voor jullie antwoorden. Hoop dat dit het antwoord is wat ik zocht.

vr.gr

Jeroen

Gebruikersavatar
323
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 11 Dec 2003 13:34

Berichtdoor 323 » 26 Dec 2003 00:44

ik heb de pioneer navigatie 600t daar krijg ik soms wel tmc en soms niet ik heb eerst de60d2 gehad daar stond hij op het display hoe kan dat


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten