TMC en de Becker traffic pro 4751

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
newbee
Junior Member
Junior Member
Berichten: 40
Lid geworden op: 21 Nov 2007 00:31

TMC en de Becker traffic pro 4751

Berichtdoor newbee » 22 Feb 2008 00:18

ik heb een simpel vraagje hoe worden TMC-meldingen weergegeven in de Becker traffic pro 4751.


groetjes Gerard




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Feb 2008 16:21

Op dezelfde wijze als bij de 4720. En dat staat in de handleiding beschreven, vanaf pagina 101....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
newbee
Junior Member
Junior Member
Berichten: 40
Lid geworden op: 21 Nov 2007 00:31

Berichtdoor newbee » 22 Feb 2008 16:28

Ik bedoel eigenlijk komen die meldingen gewoon in beeld of moet ik daar nog knopjes voor indrukken?
ik weet dat bij de 4751 TMC alleen werkt bij dynamische route.
Oja hoe zien die meldingen eruit op de Becker.

Groetjes Gerard :lol:
JW schreef:Op dezelfde wijze als bij de 4720. En dat staat in de handleiding beschreven, vanaf pagina 101....

Groet,
JW

Gebruikersavatar
Team Kleijn
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 12 Nov 2005 16:57
Locatie: 3831 ZA

TMC niet zelf instelbaar op Becker Traffic Pro met Sky Radio

Berichtdoor Team Kleijn » 28 Mar 2008 01:30

Hallo allen,

2 vreemdsoortigheden waar Becker gebruikers met alle softwareversies te maken hebben.

1. Op de Becker kun je niet zelf een TMC zender kiezen
2. SkyRadio geeft niet altijd goede TMC data en daarom valt mogelijkerwijs de TMC functie weg 'Piep' er kunnen geen verkeersberichten worden ontvangen.

Vraag?
Weet iemand de status van het SkyRadio TMC probleem ?

Oplossing om het bovenstaande te omzeilen:
Zorg dat je twee softwareversies hebt van je Becker die zowel de radiofirmware als de Navigatiefirmware vervangt. (Ik doe het met versie 9 en 10 van de becker Software.

Zodra de TMC niet meer werkt (en je weet zeker dat er files zijn)
Downgrade naar versie 9.0 en Upgrade daarna direct weer naar versie 10.0.
let wel al je instellingen zijn weer 'default'dus als je presets hebt geprogrammeerd, je klankkleur hebt ingesteld en alle overige configfuncties welke je handmatig van de 'default'af gehaald hebt. zul je daarna weer moeten instellen.
Stem in ieder geval NIET af op Skyradio, ik heb het sterke gevoel dat de tweede tuner van de Becker in eerste instantie de eerste volgt. Zodra de Becker ingetuned is op een TMCzender zal hij deze pogen aan te houden totdat de ontvangstcondities dusdanig slecht zijn dat ie iets anders moet bedenken, de pech is dan dat Sky dominant aanwezig is, en hij daar op intuned.

Deze procedure werkt op zich goed, soms een paar dagen tot enkele weken. Soms is ie al na 1 dag weer op sky ingetuned. Dan is het niets anders de procedure te herhalen....

'Team Kleijn'
Rob

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 28 Mar 2008 18:12

Da's een stevige work-around :oops:
En dat allemaal omdat Sky z'n werk niet goed doet, nog altijd niet zoals ik een paar dagen geleden even gecheckt heb.
Waarom dat zo is? Geen idee, er komt geen reactie van de zijde van Sky. Zie ook het andere topic dat daarover loopt.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten