TMC problemen met BMW

Alles met betrekking tot BMW navigatie
Gebruikersavatar
Petro1967
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 Apr 2009 18:47

TMC problemen met BMW

Berichtdoor Petro1967 » 07 Apr 2009 19:03

Hallo,

Ik ben benieuwd of iemand het volgende herkent danwel kan oplossen:
De BMW die ik rijdt is voorzien van een Business navigatie systeem met kaartweergave. Dit systeem is voorzien van de mogelijkheid om via TMC de files te vermijden. Het kromme is dat de fileinformatie over verschillende wegen wordt weergegeven, echter over een stuk wegvak dat ik dagelijks rijd en waar echt elke dag files staan (A27 tussen Utrecht en Gorinchem) nog nooit is weergegeven! Ik heb bij een collega die een zgn Professional navigatiesysteem heeft, nagevraagd of hij deze info wel doorkrijgt en hij kan me precies vertellen hoe lang de file die daar staat is. Hieruit trek ik de conclusie dat de informatie wel degelijk wordt uitgezonden maar door een of andere reden niet wordt weergegeven in mijn navigatiesysteem.

Ik heb handmatig alle TMC-zenders geselecteerd (toch tijd zat in de file) maar nog nooit heb ik deze files zichtbaar gehad! Dit probleem heb ik ook neergelegd bij mijn dealer en bij BMW Nederland, maar beide partijen zijn tot op heden niet in staat geweest dit probleem te verhelpen! (zelfs software-update niet)!

Ik ben benieuwd of dit herkend wordt en er een oplossing is. Wie kan helpen??? :? :? :? :?
Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 07 Apr 2009 19:20

De enige mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat het betreffende stuk weg onzorgvuldig is opgenomen in de op de DVD aanwezige location tables. Als de weg geen codering heeft kan er ook niets getoond worden. Foutje van Becker bij het samenstellen van de DVD?
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Petro1967
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 Apr 2009 18:47

Berichtdoor Petro1967 » 07 Apr 2009 20:13

navigeren over deze weg geeft geen probleem, wordt keurig netjes weergegeven op het scherm. Dit stuk wegdek is dan ook niet nieuw, verlegd oid. De routeplanner stuurt me dan ook netjes over deze weg!
Afgelopen dinsdag was hier een ongeluk gebeurd en heb over deze weg meer dan een uur gedaan, zonder dat er één melding via de TMC binnenkwam van een file (meer dan 11 km..... pffff).

Zou het kunnen dat een navigatie-dvd invloed heeft op het weergeven van de TMC-informatie???
ps: BMW maakt gebruik van Navteq navigatiesoftware.

Gebruikersavatar
Evert
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 Dec 2016 11:53

Re: TMC problemen met BMW

Berichtdoor Evert » 12 Dec 2016 12:04

Nu eind 2016 is het probleem met TMC nog steeds niet verholpen, mij nieuwe X1 geeft soms direct een TMC ontvangst indicatie en soms pas na 40 km (langer dan een half uur) BMW Nederland verteld dat het in de zender zit, dit is niet waar, het is een specifiek BMW probleem, zoals een eerlijke BMW medewerker mij vertelde om hun RTTI product te kunnen verkopen. Vanaf de aankoop allen maar problemen met de X1, heb spijt van de aankoop en zal zeker NOOIT meer een BMW kopen.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “BMW”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten