Het gebruik van een kopieschijf V4 of V5 voor RNS510

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
emielvanham
Senior Member
Berichten: 470
Lid geworden op: 20 Feb 2009 14:13
Locatie: Beek en Donk

Het gebruik van een kopieschijf V4 of V5 voor RNS510

Berichtdoor emielvanham » 18 Jul 2009 15:50

Met het subject zal ik gelijk de aandacht trekken van een aantal gerenormeerde forumleden hier maar ze kunnen gerust zijn..

Zoals vele inmiddels wel zullen weten ben ik aardig thuis in de RNS510 en krijg ook steeds meer rechtstreekse vragen maar ook bezoekjes van mensen die problemen hebben.

Hierbij valt het mij de laatste tijd steeds vaker op dat 90% van de klachten wordt veroorzaakt door foutieve of gemanipuleerde software die via een zelf gebrande DVD op de HDD wordt geladen. Enkele voorbeelden zijn de POI die ineens niet meer werken of flitslocacties die erop zijn gezet met speciale programmatjes.. maar ook toestellen die compleet van de leg zijn..

Nu lukt het mij tot op heden op de HDD te formatteren en vervolgens met de originele MAP dvd weer goed te krijgen echter is dit best wel wat werk en niet gratis.. sterker nog.. ik los het alleen op als men besluit de originele V5 te kopen (noem me dan maar een moraalridder)

Mijn advies in deze: maak nooit maar dan ook nooit gebruik van een kopie DVD, ga niet zitten rommelen met speciale progjes etc. de kans dat het toestel vast loopt of klachten vertoont is groot, de dealer (die ze regelmatig naar mij sturen) zal een fikse nota opmaken hiervoor bij herstel..

Deze waarschuwing wordt met name van belang nu de V5 versie beschikbaar is en er vele met V4 rondrijden die niet geheel tevreden zijn over de kaartdekking (terecht)

Kom dus niet in de verleiding even een kopietje te maken van de buurman of iets dergelijks..

groet Emiel




Gebruikersavatar
admin
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1246
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:27

Berichtdoor admin » 18 Jul 2009 19:35

Bedankt Emiel.

Omdat een aantal mensen waarschijnlijk toch.... heb ik maar een aankondiging van gemaakt.
Immers, een gewaarschuwd mens, telt voor twee...

Gebruikersavatar
nomad
Normal Member
Normal Member
Berichten: 147
Lid geworden op: 27 Jun 2006 15:20

Berichtdoor nomad » 20 Jul 2009 10:22

V5 is een wassen neus. Zelfde database als V4 (Q4.2007).
Dus wat VAG hier nu mee voor ogen heeft...

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 20 Jul 2009 12:25

Inderdaad, die V5 is qua DB identiek aan de V4. Zie ook http://www.navigatiehelpsite.nl/forum/v ... hp?t=13493
Er zouden wellicht wel enige bugfixes in zitten, maar het is onduidelijk welke dat zijn.

VW zou er verstandig aan doen een andere manier van versienummering te maken, bijvoorbeeld zoals Becker dat ook doet bij de Cascades. Daar is versie 3.xx de kaart-DB, of er nu 3.61 of 3.70 staat, dat maakt niet uit. Versie 4.xx heeft dan weer een nieuwere kaart-DB.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 20 Jul 2009 12:27

Het is nu de tweede keer dat VAG deze grap uithaalt. Ook de V3 was niets anders dan een bugfix mbt postcode van de V2
In hoeverre is deze organisatie bezig met "misleiding" van de koper?
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 20 Jul 2009 12:37

...of dat bewust of onbewust gebeurt kan ik niet beoordelen.
Het effekt is in elk geval dat een gebruiker zomaar op het verkeerde been komt te staan en zó wellicht onnodig extra geld uitgeeft.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
BasVal
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 Aug 2005 13:22
Locatie: Noord Brabant

duidelijke waarschuwing

Berichtdoor BasVal » 21 Jul 2009 11:44

Jongens ik denk dat de boodschap hier is dat we gewaarschuwd worden voor verkeerde software en behoed worden voor klachten en hoge bijbehorende kosten.

het feit dat VW geen echte updates uitbrengt en de hieraan gekoppelde kosten staat los van deze post!

Ps Emiel, ik heb ergens gelezen dat in de V5 nu WEL flitspalen te vinden zijn, dus dat zou betekenen dat het niet zo zeer een kaart update betreft (helaas, en ik ben ook van mening dat ze hier schandalig mee omgaan) maar moeten we de update denk ik meer zien als uitbreiding met de filtspalen.......... ??
..:: B a s V a l ::..

Gebruikersavatar
emielvanham
Senior Member
Berichten: 470
Lid geworden op: 20 Feb 2009 14:13
Locatie: Beek en Donk

Re: duidelijke waarschuwing

Berichtdoor emielvanham » 21 Jul 2009 11:52

BasVal schreef:Jongens ik denk dat de boodschap hier is dat we gewaarschuwd worden voor verkeerde software en behoed worden voor klachten en hoge bijbehorende kosten.

het feit dat VW geen echte updates uitbrengt en de hieraan gekoppelde kosten staat los van deze post!

Ps Emiel, ik heb ergens gelezen dat in de V5 nu WEL flitspalen te vinden zijn, dus dat zou betekenen dat het niet zo zeer een kaart update betreft (helaas, en ik ben ook van mening dat ze hier schandalig mee omgaan) maar moeten we de update denk ik meer zien als uitbreiding met de filtspalen.......... ??


Flitspalen zou erg apart zijn als VW die zou hanteren aangezien het in een aantal Europeese landen strafbaar is om met deze "herkenning" rond te rijden..
Stel dat je in Zwitserland aangehouden wordt hiervoor, zou je Pon dan de prent kunnen laten betalen denk je??

Gebruikersavatar
Figaro75
Senior Member
Berichten: 372
Lid geworden op: 02 Nov 2008 12:16

Re: Het gebruik van een kopieschijf V4 of V5 voor RNS510

Berichtdoor Figaro75 » 21 Jul 2009 11:54

emielvanham schreef:Hierbij valt het mij de laatste tijd steeds vaker op dat 90% van de klachten wordt veroorzaakt door foutieve of gemanipuleerde software die via een zelf gebrande DVD op de HDD wordt geladen. groet Emiel


Je wordt niet gewaarschuwd voor 'verkeerde' software maar voor niet originele software op een niet originele gegevensdrager :!:

Dus koop je software legaal en je hebt 90% minder kans dat het fout gaat :)

Gebruikersavatar
BasVal
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 Aug 2005 13:22
Locatie: Noord Brabant

V5

Berichtdoor BasVal » 21 Jul 2009 11:57

hmm daarin moet ik je gedeeltelijk gelijk geven.

in de Pioneer HD3BT heb je ook flitspalen die uit te schakelen zijn bij de POI settings.
Dus net zoals je restaurants en banken aan en uit kunt zetten kun je dat bij de flitsers ook omdat dit dus niet overal mag.

Als dit in V5 dus niet is toegevoegd dan ben ik benieuwd wat er dan wel de verschillen zijn tussen V4 en V5?

anders wel erg duur grapje zo'n dvd'tje van de dealert!
..:: B a s V a l ::..

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: duidelijke waarschuwing

Berichtdoor JW » 21 Jul 2009 11:58

emielvanham schreef: ...Flitspalen zou erg apart zijn als VW die zou hanteren aangezien het in een aantal Europeese landen strafbaar is om met deze "herkenning" rond te rijden..
Stel dat je in Zwitserland aangehouden wordt hiervoor, zou je Pon dan de prent kunnen laten betalen denk je??


In het verleden had, om even een voorbeeld te noemen VDO wél flitsers aan boord, maar had die in Duitsland en Zwitserland gedeactiveerd. Zou dat dan ook hier het geval kunnen zijn?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
emielvanham
Senior Member
Berichten: 470
Lid geworden op: 20 Feb 2009 14:13
Locatie: Beek en Donk

Re: duidelijke waarschuwing

Berichtdoor emielvanham » 21 Jul 2009 12:02

JW schreef:
emielvanham schreef: ...Flitspalen zou erg apart zijn als VW die zou hanteren aangezien het in een aantal Europeese landen strafbaar is om met deze "herkenning" rond te rijden..
Stel dat je in Zwitserland aangehouden wordt hiervoor, zou je Pon dan de prent kunnen laten betalen denk je??


In het verleden had, om even een voorbeeld te noemen VDO wél flitsers aan boord, maar had die in Duitsland en Zwitserland gedeactiveerd. Zou dat dan ook hier het geval kunnen zijn?

Groet,
JW


JW, ik denk het niet.. Wellicht kunnen kunnen we een nieuw topc starten wat de werkelijke verschillen zijn tussen 4 en 5

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 21 Jul 2009 12:13

Lijkt me een goed idee, met daarin dan gelijk wat linkjes naar postings in andere draadjes zoals deze over dit onderwerp.
Wie neemt het initiatief :?: Wat mij betreft iemand met "praktijkervaring" :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
emielvanham
Senior Member
Berichten: 470
Lid geworden op: 20 Feb 2009 14:13
Locatie: Beek en Donk

Berichtdoor emielvanham » 23 Jul 2009 18:10

JW schreef:Lijkt me een goed idee, met daarin dan gelijk wat linkjes naar postings in andere draadjes zoals deze over dit onderwerp.
Wie neemt het initiatief :?: Wat mij betreft iemand met "praktijkervaring" :wink:

Groet,
JW


Jij niet?? haha! zal ik het wel doen....

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Jul 2009 12:07

RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Tekn0z
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 06 Jul 2009 16:27

Berichtdoor Tekn0z » 27 Jul 2009 17:12

Maar is het wel mogelijk de software te lenen van een buurman? Zodat je zijn originele software op jouw unit zet? Of heeft elke DVD een aparte unieke code?

Gebruikersavatar
Figaro75
Senior Member
Berichten: 372
Lid geworden op: 02 Nov 2008 12:16

Berichtdoor Figaro75 » 27 Jul 2009 19:03

Daarmee zal je vast en zeker de gebruikersvoorwaarden van de software overtreden.
Dus ik denk niet dat het mag.

Wat iedereen daar vervolgens zelf mee doet moeten ze zelf weten.

Gebruikersavatar
Tekn0z
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 06 Jul 2009 16:27

Berichtdoor Tekn0z » 28 Jul 2009 12:44

Figaro75 schreef:Daarmee zal je vast en zeker de gebruikersvoorwaarden van de software overtreden.
Dus ik denk niet dat het mag.

Wat iedereen daar vervolgens zelf mee doet moeten ze zelf weten.


Die voorwaarden zullen mij een worst zijn uiteraard. Gaat me meer om het feit of dit werkt zonder ellende?

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 28 Jul 2009 12:53

Als je het Reglement http://www.navigatiehelpsite.nl/forum/rules.php leest zul je zien dat er op dit soort vragen over illegaal gebruik van beschermde Software niet gereageerd mag worden.
Zie ook de ADMIN Posting Niet toegestane discussies

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
gert6
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 Aug 2009 20:23

poi's dvd

Berichtdoor gert6 » 12 Aug 2009 20:48

Ik ben nieuw hier en val zo maar binnen.
Mijn naam is Gert en heb een golf6 okt 2008 met af fabriek een rns 510.
Ik heb de golf als demo gekocht en er geen dvd bij gekregen volgens de dealer (die zelf in de auto heeft gereden) zit er een v3 op.
Ik krijg zo snel als er een auto word afgeleverd met rns de v5 er op.
mijn vraag, is een dvd met poi's legaal en geld ook daar voor dat de rns vast loopt of staat dat los van de rest van het sofware?
Ik heb er al 1 probleem mee gehad dat er een dikke brom over de luidsprekers achter kwam.
Na uitlezen bij VW zou er iets met de antenne moeten zijn maar na de accuklem er af en weer op hebben gedaan was het weer in orde.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 1 gast