onbekend navigatiesysteem van Sygic McGuider

Gebruikersavatar
mickey
Senior Member
Berichten: 258
Lid geworden op: 07 Aug 2007 00:06

onbekend navigatiesysteem van Sygic McGuider

Berichtdoor mickey » 24 Okt 2008 18:38

Sygic McGuider is een nieuw navigatiepakket voor smartphones en pda's. Het wordt ook wel TomTom-kloon genoemd, gelet op de vele overeenkomsten. Op sommige punten is het beter uitgewerkt. Zo kan het met de gps-ontvanger van de N95 overweg en biedt het een rijbaanbegeleiding.

Navigatie op smartphones en pda's is in opkomst, al lijken bij TomTom de ontwikkelingen na Navigator 6 stil te staan. Het nog onbekende Sygic ruikt haar kans en komt met McGuider. Dat is navigatiesoftware voor smartphones en pda's met Symbian of Windows Mobile (met of zonder aanraakscherm). We bekijken v7.54 met Benelux-kaarten. De winkelversie wordt geleverd op een 2 GB SD-kaart met West-Europa en een groot deel van Oost-Europa en kost maar zo'n €79.
We hebben McGuider getest op zowel een HTC TyTN II met aanraakscherm (Windows Mobile 6 Professional) als een Nokia N95 (Symbian) zonder aanraakscherm. Op beide apparaten kan het moeiteloos overweg met de interne gps-ontvanger. Erg praktisch is automatische detectie van de gps-ontvanger, waardoor de installatie weinig om het lijf heeft. Het is natuurlijk nog steeds mogelijk een losse gps-ontvanger met bluetooth te gebruiken.

De kaarten zijn van Q2 2008.


Sygic en Tele Atlas hebben gezamenlijk McGuider ontwikkeld, een SD-kaart waarmee gebruikers altijd een navigatiesysteem op zak hebben. De kaart kost 80 euro.

McGuider is een geheugenkaart waarmee Windows Mobile- en Symbian-smartphones als navigatiesysteem gebruikt kunnen worden, zo belooft het persbericht van Sygic en Tele Atlas. Sygic heeft bij deze oplossing de navigatiesoftware ontwikkeld, Tele Atlas zorgde voor de meegeleverde kaarten van McGuider. Die omvatten alle West-Europese landen inclusief Scandinavië en een groot deel van Oost-Europa. Kaarten van Rusland en Noord-Amerika zijn eveneens (los) verkrijgbaar. In feite levert McGuider niet meer dan 'gewone' navigatiesoftware voor smartphones, aangevuld met een aantal bijzondere functies. Zo waarschuwt McGuider wanneer u de grens passeert en geeft een korte briefing met informatie over het betreffende land, zoals maximale snelheid, valuta en tijdzone.

McGuider levert een flinke hoeveelheid POI's mee in 70 verschillende categorieën: ook bergtoppen, toeristische informatie, stranden en pretparken zijn daarbij aanwezig, naast gebruikelijke categorieën zoals hotels en restaurants. De software kan de route berekenen voor auto, fiets of voetganger. Een gps-ontvanger zult u zelf moeten meebrengen, want McGuider levert alleen de software op een geheugenkaartje. De oplossing kan overweg met ingebouwde en externe Bluetooth gps-ontvangers.

De software is verkrijgbaar op een SD-kaartje met passende adapters voor micro- en mini-SD. Op de website is een lijst van geschikte apparaten te vinden. McGuider is voor 79 euro te koop via de online shop van Tele Atlas.

Bron Internet.
Gr.
Steel niet, want de overheid duldt geen concurrentie.
Saab 93 SS 1.9 Tid 16v/aut BSR tuning 184 pk/412 Nm
Saab navigatie
Sygic McGuider v.7.7 kaarten 7.80 10/2008
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Sygic McGuider”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten