taal veranderen van de computer scenic

Alles met betrekking tot Renault navigatie
Gebruikersavatar
maus©
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 Jan 2004 01:02
Locatie: brielle

taal veranderen van de computer scenic

Berichtdoor maus© » 28 Jan 2004 01:09

ik heb pas een duitse scenic gekocht maar de navigatie computer is helemaal in het duits !! ik weet alleen niet hoe ik de text in het nederlands krijg ........ik kan wel naar die oplichters van de renault maar die moeten overal geld voor hebben........wie kan me helpen ....alvast bedankt




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: taal veranderen van de computer

Berichtdoor JW » 28 Jan 2004 02:20

maus© schreef:ik heb pas een duitse scenic gekocht maar de navigatie computer is helemaal in het duits !! ik weet alleen niet hoe ik de text in het nederlands krijg ........ik kan wel naar die oplichters van de renault maar die moeten overal geld voor hebben........wie kan me helpen ....alvast bedankt


Hallo,

Welkom op dit forum, zo te lezen nog een beetje onwennig. Anders weet je dat we uitdrukkingen als nu door jou gebezigd hier niet op prijs stellen.

Zou je voorts even kunnen vertellen wat voor Navi je in je Scenic hebt? Type, is dit een fabrieks optie en zo?
En zit er een aparte CD bij, en een instructieboekje?
Had overigens de (duitse) verkoper niks te vertellen over dit systeem? Want dat is toch de eerste die je daarop aan zult kunnen spreken, toch :?:

Groet,
JW

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Berichtdoor wmp » 28 Jan 2004 03:35

Renault kennende is de kans groot dat ze er geld voor vragen, da's waar, heb zowel goede als slechte ervaringen met verschillende Renault dealers, onderdelen relatief goedkoop, maar daar stopt het verhaal doorgaans wel.
De kans is groot dat het een VDO systeem is, aangezien dit de systemen zijn die je bij de Renault dealer te koop ziet staan, en geen enkel andere merk er ter vergelijking bij staat.
In dat geval heb je doorgaans een cd nodig om de taal te laden.

Gebruikersavatar
maus©
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 Jan 2004 01:02
Locatie: brielle

excuses

Berichtdoor maus© » 28 Jan 2004 13:42

allereerst mijn excuses voor het taalgebruik maar dat kwam even in me op ! ik heb de auto gekocht bij een nederlands bedrijf en die is er nog mee bezig hoe dat dat veranderd moet worden.......maar ik dacht ik probeer zelf er al een beetje achter te komen hoe het werkt vandaar. het is een orgineel van fabriek af navigatie systeem beschrijving heb ik er bij maar er is nergens een type nummer te vinden (of ik zou de computer uit mn auto moeten schroeven wat ik eigenlijk niet van plan was) het is een philips computer das het enige wat ik weet dus !!!de man waar ik de auto vandaan heb zou het voor me regelen maar is er nog niet uit (beetje raar inderdaad)dus ik dacht mischien weten ze er hier meer van .................alvast bedankt voor jullie medewerking!!!

Gebruikersavatar
xgabox
Senior Member
Berichten: 224
Lid geworden op: 15 Sep 2003 00:07

Berichtdoor xgabox » 28 Jan 2004 14:04

als ik me niet vergis, moet hier Carminat/VDO van renault in .
de software is van Navtec.
aangezien je een Philips Navcomputer hebt. zal het hoogstwaarschijnlijk deze software zijn.
aangezien deze cdroms ook in de Carin 522 loopt.

dus google even op Carminat, dan komt je Scenic volgens mij wel ergens naar voren.
mocht er oude software (gekocht in Duitsland bv)inzitten, dan is het erg goed mogelijk dat de firmware van je computer vernieuwd moeeten worden, waarschijnlijk had die nog geen NL ondersteuning, hoewel me dat niet aannemelijk lijkt.

mocht het om deze software gaan, dan zal het zeker niet veel moeite kosten deze "op de kop te tikken."

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 28 Jan 2004 14:25

Hallo maus©,

Bedankt voor je reactie, vergeven en vergeten :lol:

Je opmerking dat er een Philips computer inzit verrast me toch wel, dan moet het er eentje zijn van voor '99. Is dat zo?
Voorts is het zoals XGABox schrijft dat je de kaartCD's kunt gebruiken van VDO, alsmede die van NavTech plus TeleAtlas die bedoeld zijn voor Philips/VDO systemen.
Met de besturingssoftware is het een ander verhaal, daarvoor heb je de Renault versie nodig. En die moet dus toch van een aan Renault gelieered circuit komen :wink:
Ik zal even op het duitse forum navragen, maar laat dan even weten van welk jaar jouw Scenic is. En als je meer details hebt, gaarne erbij voegen.

Groet,
JW

Gebruikersavatar
maus©
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 Jan 2004 01:02
Locatie: brielle

renault

Berichtdoor maus© » 01 Feb 2004 00:27

het is een renault megane scenic uit 99 de 2e versie die met die grote koplampen en de navigatie cd die er nu in zit is van teleatlas als het goed is werkt vdo er ook in.......navigatie cd vind ik niet zo belangrijk als ik mn menu maar in het nederlands kan krijgen......groeten


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Renault”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten