foutcode 1

Alles met betrekking tot Renault navigatie
Gebruikersavatar
cdlw
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 Jan 2011 20:24

foutcode 1

Berichtdoor cdlw » 27 Jan 2011 20:33

ik heb een vraag
ik heb een renault laguna 2004 met een ingebouw Carnimat navigatie systeem.
Sinds eind vorig jaar heb ik geen ontvangst meer.
op advies van de dealer heb ik een nieuwe antenne geplaatst maar ik heb nog steeds een rood sataliet teken in beeld
hij geeft aan foutcode 1
heeft iemand een ideee waar dit aan kan liggen




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: foutcode 1

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 28 Jan 2011 10:31

Die code geeft aan dat je geen ontvangst hebt
Daar de GPS ontvanger vrijwel nooit de oorzaak hiervan is zou ik toch nog eens een poging wagen een losse GPS antenne aan te sluiten alvorens te overwegen voor ruim € 1000 een nieuwe unit te plaatsen.
Een losse GPS antenne met female SMB aansluiting is vrij makkelijk verkrijgbaar.

Op diverse plaatsen op dit forum zijn aanwijzingen en ervaringen te vinden hoe de unit te verwijderen of de antenne aan te sluiten
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
cdlw
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 Jan 2011 20:24

Re: foutcode 1

Berichtdoor cdlw » 28 Jan 2011 21:21

bedankt voor je antwoord maar zoals ik al zei heb ik al een nieuwe antene geplaatst en nogsteeds heb ik geen verbinding.
foutcode 1 en aantal fouten 1 en aard van het probleem geeft hij aan HW probleem. (aldus in het diagnose scherm).
dus adviseer jij dan alnog te proberen met een externe antene en moet ik deze dan rechtstreeks op het kastje welke in het handschoenen kasteje zit ingebout ?.
of kan het toch nog ergens anders aan liggen

ik hoor graag

Gebruikersavatar
PJD
Normal Member
Normal Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 30 Jun 2010 12:15

Re: foutcode 1

Berichtdoor PJD » 29 Jan 2011 08:10

Zoals ik het antwoord van Gerritje lees, probeer een losse antenne vordat je een nieuwe unit probeert van 1000 euro.
Misschen is de gps kabel wel defect, of de nieuwe antenne niet goed.
Geen ontvangst is in bijna alle gavallen de antenne, of de aansluiting.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: foutcode 1

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 29 Jan 2011 10:20

Ik zou je haast kunnen garanderen dat het probleem in de antenne (leiding) zit
Dat deze door jou is vernieuwd zegt helaas niets
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: foutcode 1

Berichtdoor JW » 29 Jan 2011 15:51

Dit is toch een VDO systeem?
Als dat zo is begrijp ik die Code 1 niet. Die duidt op een HW fout in de computer zelf. Meestal is dat de laser, maar het kan ook de Trimble GPS ontvanger ín de computer zijn of de voeding daar naar toe. Die ontstaat wel eens als er kortsluiting gemaakt is in de dunne GPS antenne coax.

Als je een GPS antenne probleem hebt zou er code 4 moeten komen. En vervolgens COMM.ERROR of REC.ERROR te lezen moeten zijn.
Bij een tijdelijk ontvangstprobleem staat er dan SEARCH.SAT.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: foutcode 1

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 29 Jan 2011 16:03

Ik zal "mijn Carminat deskundige" even nader raadplegen hoewel Foutcode 1 bij een Carminat 1 AFAIK op een fout in de GPS ontvangst duidt
Het systeem is weliswaar door Siemens VDO gemaakt maar wel met geheel eigen FW
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: foutcode 1

Berichtdoor JW » 29 Jan 2011 17:41

Inderdaad, die FW is anders. Maar dat slaat met name op de GUI.
Bij mijn weten is de basis FW dezelfde.

Ben benieuwd naar wat jouw "Carminat deskundige" daarover te melden heeft.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: foutcode 1

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 29 Jan 2011 21:34

Mijn zegsman werkt bij de ontwikkelafdeling van VDO in Hongarije
Ik heb hem gevraagd naar een lijst met de error codes bij een Carminat

unfortunatelly such a list is not available, but if there is no satellite reception probably his gps antenne is broken. he can check it in the service menu (4112) if searching sat or something similar is displayed then is antenne is responsible for the problem. 99% antenne fault 1% gps signal inside the reader is responsible for no signal
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: foutcode 1

Berichtdoor JW » 30 Jan 2011 00:07

if searching sat or something similar is displayed

Dat komt dus aardig overeen met wat ik schreef....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
cdlw
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 Jan 2011 20:24

Re: foutcode 1

Berichtdoor cdlw » 30 Jan 2011 13:20

Geweldig heren wat jullie allemaal voor mij uitzoeken.
alleereerst mijn dank hiervoor.
maar nu wordt het toch iets onduidelijker voor mij.
Gerritje en zijn zegsman zeggen dat het voor 99% zeker aan de antenne ligt.
JW meld dat het ook aan de computer kan liggen door een sluiting in de antene
ik heb de oude antenne losgehaald en deze was inderdaad vochtig van binnen.
tevens heb ik vanmorgen nog even in het scherm gekeken en onder de diagnose las ik in tapblad foutmeldingen lezen.
** Probleemcode 1
** Aantal problemen 1
** Aard van probleem HW probleem.
Als julli dit zien en na alles wat voorgaand is geschreven adviseren jullie mij toch nog een extene antenne te proberen ?
eergisteren toen ik reed met de auto kwam er in het scherm met de kaart een paar keer links onder de tijd een blok in beeld van ongeveer 1 bij 1 cm. met een uitroep teken in beeld in de kleuren zwart / rood. geeft dit voor jullie eventueel nog een extra aanwijzing ?

Ik hoor graag jullie advies

Willem

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: foutcode 1

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 30 Jan 2011 13:37

Aangezien de tijd wordt ontleend aan de satellietontvangst en deze er niet is, krijg je geen correcte klok in beeld
de fouten die je waarneemt duiden waarschijnlijk toch op een eenmalig leesfout van de cd. dat is alles
Je moet inhetzelfde diagnose menu naar GPS gegevens en daar kijken of er Tracking of REC ERROR staat oid

Houd er nu maar gewoon rekening mee dat de ontvangst gestoord is en dat het meest waarschijnlijk toch de antenne is.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
cdlw
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 Jan 2011 20:24

Re: foutcode 1

Berichtdoor cdlw » 31 Jan 2011 19:59

Gerritje en JW,

in het scherm GPS data lezen staat inderdaad
Ontvangerstatus Rec. Error
ik heb vandaag contact gehad met de dealer over de nieuwe antene welke ik geplaats heb.
en ik kan deze terug brengen waarna ik een ext. antenne met femake SMB aansluiting op ga halen
en als ik deze geplaats heb hoop ik weer ontvangst te hebben
tot zover bedankt voor jullie hulp op afstand
zodra ik weer iets weet meld ik me hopelijk met goed nieuws.

Willem

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: foutcode 1

Berichtdoor JW » 31 Jan 2011 20:11

De aanduiding REC(eiving).ERROR duidt meestal op een kapotte GPS antenne dan wel z'n coax of (SMB)stekker.

We zijn dus, met jou benieuwd of een losse GPS antenne dit probleem oplost.

De aanduiding zou dan moeten veranderen in SEARCH.SAT, en dat kan even duren. Er moet een nieuwe Almanach geladen worden, dat kan zomaar een kwartiertje duren.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
cdlw
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 Jan 2011 20:24

Re: foutcode 1

Berichtdoor cdlw » 03 Feb 2011 21:26

Heren Groot nieuws,

Net een externe GPS antenne aangesloten en gelijk het sataliet embleem groen.
na even zoeken liep het aantal sataliet ontvangst op van 2 naar 4 en nu heeft hij er 6.
ik heb even een kleinstukje gereden maar hij is nog even zoekende maar dat hadden jullie ook geschreven dit kan wel enkele minuten tot een kwartier duren.
net gaf hij zelfs als ik voor het huis stil stond nog aan dat ik reed maar ik hoop dat dit na de eerst volgende auto rit ook over is.
as. Zaterdag weer alles netjes inbouwen en ik ben weer een zeer tevreden mens

Gerritje en JW harstikke bedankt voor jullie adviezen. :wink:

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: foutcode 1

Berichtdoor JW » 03 Feb 2011 21:46

Wat staat er nu, als je via de Diagnose naar de GPS status gaat?

Dat 'ie doorloopt als je stil staat verbaast me wat. Hij staat toch niet in de DEMO-modus?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
cdlw
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 Jan 2011 20:24

Re: foutcode 1

Berichtdoor cdlw » 08 Feb 2011 22:34

Heren,

Zaterdag alles ingebouw en hij werkt weer perfect.
eerst liep hij nog zo'n 60 meter achter nogmaals een goede kruising uitgezocht en hem daar op gefocust
en nu ik wil haast zeggen op de meter naukeurig.

bedankt


Terug naar “Renault”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 1 gast