MyGuide 3100 met andere software

Gebruikersavatar
farris
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 28 Sep 2008 19:40

MyGuide 3100 met andere software

Berichtdoor farris » 06 Jun 2009 09:33

Het is mij gelukt om iGO8 en TomTom te draaien op mijn MyGuide 3100 (met de ADDONS.txt manier) maar hij kan bij geen van beide programa's kaarten vinden terwijl die toch mooi op de SD-kaart staan. De hack om TomTom door te sturen van de flash naar de SD (want dat kon ook wel eens de fout zijn) werkt niet. Verder nog tips van mensen die het wel is gelukt?




Gebruikersavatar
DigiWalker
Senior Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 09 Okt 2006 20:31
Locatie: Eemsmond

Re: MyGuide 3100 met andere software

Berichtdoor DigiWalker » 06 Jun 2009 20:58

farris schreef:Het is mij gelukt om iGO8 en TomTom te draaien op mijn MyGuide 3100 (met de ADDONS.txt manier) maar hij kan bij geen van beide programa's kaarten vinden terwijl die toch mooi op de SD-kaart staan. De hack om TomTom door te sturen van de flash naar de SD (want dat kon ook wel eens de fout zijn) werkt niet. Verder nog tips van mensen die het wel is gelukt?


Als je iGO8 en TomTom erop hebt staan,in plaats van MyGuide-,ik neem aan dat die eraf is-,dan werkt de methode die je nu doet,NIET.
De methode met een addons,werkt alleen als alles op de SD card staat.
Dus ook de navigatie zelf.
In de Addons.txt, staat namelijk de verwijzing van het programma zelf.

Mocht je meer kaarten willen gebruiken op je MyGuide,met als uitgangspunt MyGuide zelf,en je gebruikt een SD card met daarop de extra kaartem,dan ben je de addons niet nodig.
Dat vind het device zelf wel.
Wat jij dus doet wil niet.

Ik heb er zelf iGo2006 Plus op draaien,met kaarten van iGO van Q4-2008.
Maar alleen de kaarten die de flash vullen.

Wat jij wilt kan ook,maar dan zal je het register aan moeten passen.
Dit kan je doen met MobileRegisterEditor.
Progamma even van internet downloaden.
Is een programma wat je op de PC installeerd,en dan je device aansluiten.
Kun je op de PC het register uitlezen,en bewerken.
Bij Init moet je dan iets wijzigen.
Wat?
Zelf even uitzoeken.Ik neem geen verantwoordelijkheid,mocht het bij je fout gaan.
Succes ermee.

Gebruikersavatar
farris
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 28 Sep 2008 19:40

Berichtdoor farris » 06 Jun 2009 21:02

De situatie nu is dat de myguide gewoon op het interne geheugen staat, en alle bestanden van iGO op de SD. Ik kan iGO gewoon starten, hij laad ook gewoon, alleen kan hij geen kaarten vinden of er is een fout dat hij bestanden niet kan vinden. Ik heb al verwijzingen aanpegast van het interne gehegeun naar de SD-kaart maar dat wil ook niet goed werken... Ik wil ook niet veel tijd er in stoppen dus ik denk dat ik maar gewoon een ander systeem ga halen...

Gebruikersavatar
DigiWalker
Senior Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 09 Okt 2006 20:31
Locatie: Eemsmond

Berichtdoor DigiWalker » 06 Jun 2009 21:08

farris schreef:De situatie nu is dat de myguide gewoon op het interne geheugen staat, en alle bestanden van iGO op de SD. Ik kan iGO gewoon starten, hij laad ook gewoon, alleen kan hij geen kaarten vinden of er is een fout dat hij bestanden niet kan vinden. Ik heb al verwijzingen aanpegast van het interne gehegeun naar de SD-kaart maar dat wil ook niet goed werken... Ik wil ook niet veel tijd er in stoppen dus ik denk dat ik maar gewoon een ander systeem ga halen...


Het kan natuurlijk ook nog zijn,dat je de verkeerde kaarten gebruikt voor iGO8.
De kaarten van iGo2006 werken namelijk niet op iGO8

Gebruikersavatar
farris
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 28 Sep 2008 19:40

Berichtdoor farris » 06 Jun 2009 21:10

dat zou ook een idee kunnen zijn... maar goed, de fout die ik nu steeds krijg is dat hij de application database niet kan vinden... terwijl ik het sys.txt bestandje wel goed ingesteld heb...

Gebruikersavatar
DigiWalker
Senior Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 09 Okt 2006 20:31
Locatie: Eemsmond

Berichtdoor DigiWalker » 06 Jun 2009 21:23

farris schreef:dat zou ook een idee kunnen zijn... maar goed, de fout die ik nu steeds krijg is dat hij de application database niet kan vinden... terwijl ik het sys.txt bestandje wel goed ingesteld heb...


Bij mij wou iGO 2006 via een addons op het kaartje ook niet werken.
Ik heb dus van de flash disk,de map MyGuide gewoon laten staan,wel leeggemaakt,en daarin weer iGO2006Plus teruggekopi-eerd.
En het exe bestand van igo,heb ik weer myguide.exe genoemd.
Alles werkt weer.

Ik vermoed dat er in het register,omdat het hier een Benelux versie betreft,dat er ergens iets vermeld staat,dat de Sd niet bruikbaar is.
EEn 3300 heeft namelijk een groter flash disk,waarop meer mogelijk is.

Ook speelt het geheugen een rol.
Is ook niet het grootste bij de 3100.

Gebruikersavatar
farris
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 28 Sep 2008 19:40

Berichtdoor farris » 06 Jun 2009 21:27

inderdaad, ik denk dus maar dat ik dat ding weer wegdoe en iets beters ga helen.... bedankt voor je moeite iig :)

Gebruikersavatar
DigiWalker
Senior Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 09 Okt 2006 20:31
Locatie: Eemsmond

Berichtdoor DigiWalker » 06 Jun 2009 21:43

farris schreef:inderdaad, ik denk dus maar dat ik dat ding weer wegdoe en iets beters ga helen.... bedankt voor je moeite iig :)


Je hebt een PM.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Overige merken -- MOBIEL --”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten