Poi en Navteq

(voorheen NavTech)
Gebruikersavatar
Baggerbakje
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 Jun 2009 20:18

Poi en Navteq

Berichtdoor Baggerbakje » 24 Jun 2009 21:33

Misschien zit ik er helemaal naast, maar wat mij wel erg opvalt is dat het Poi_aanbod bij Navteq / Navigon maar erg belabberd is.

Wanneer ik in een Navigon op de "noodknop" druk, dan krijg ik vervolgens een druk_icoon van politie, ziekenhuis, apotheek.

Vraag ik om de dichtstbijzijnde politiebureau dan wordt ik verwezen naar een andere plaats, terwijl ter plaatse een groot politiebureau aanwezig is.

Vraag ik om de dichtstbijzijnde apotheek dan krijg ik de melding dat deze in een omtrek van (ik dacht) 50 kilometer niet voorhanden is, terwijl de werkelijkheid is, dat deze hemelsbreed nog geen 200 meter verderop zit. (al vanaf begin jaren 80)

Kortom ik weet niet wie er de pois onder z'n hoede heeft, maar hier zou m.i best wat meer aandacht aan mogen besteed worden.




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Jun 2009 22:09

Navteq heeft die POI's gewoon in z'n DataBase.
De vraag is echter of de fabrikant van de Navi die POI's wel wil toevoegen, daar moeten ze immers voor dokken.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 26 Jun 2009 15:15

Zou je wellicht kunnen vermelden om welk (missend) politiebureau het gaat? Dan kunnen we op een ander systeem eens controleren of hij daar wel in aanwezig is. Apotheken heb ik in NL nog niet op een navigatiesysteem gezien (met NAVTEQ-kaarten, zonder dat de POIs zelf zijn ingeladen zoals op een Garmin ofzo), in België echter wel. Wellicht dat je daarom de melding krijgt dat ie ze niet kan vinden (omdat ze niet in de database voor NL staan)?

Groeten,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
Baggerbakje
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 Jun 2009 20:18

Berichtdoor Baggerbakje » 26 Jun 2009 15:21

Toho_NL schreef:Zou je wellicht kunnen vermelden om welk (missend) politiebureau het gaat?
.


Almelo is er zo'n eentje. Staat fysiek op Het Baken.

Nu weet ik dat bureau wel te vinden, dat is het punt niet.
Maar je gaat je gewoon afvragen wat de kwaliteit van Navteq_pois zijn in zijn algemeenheid.

En als het ter plaatse al voorkomt dat zulke pois niet aanwezig zijn, dan moet je je hart toch vasthouden wanneer je in den vreemde bent.

Gebruikersavatar
Baggerbakje
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 Jun 2009 20:18

Berichtdoor Baggerbakje » 26 Jun 2009 15:29

JW schreef:Navteq heeft die POI's gewoon in z'n DataBase.
De vraag is echter of de fabrikant van de Navi die POI's wel wil toevoegen, daar moeten ze immers voor dokken.

Groet,
JW


Dat zal dan misschien de oorzaak kunnen zijn.
Dan vraag ik mij af of TT daar dan ook voor betaald heeft.

Verder kan je je afvragen om per verkochte nav_unit met navteq kaart, niet een fraktie bij verkoopprijs op te zetten zodoende een deel van de kosten in te dekken.

Verder zou het een optie kunnen zijn om éénmalig zelf te betalen voor de pois, wanneer deze optioneel wordt aangeboden voor je systeem.

Wat ik wil aangeven is dat er legio mogelijkheden zijn om het goed voor de klant voor elkaar te krijgen.
Nu leveren ze maar halfbakken werk, waar niemand mee opschiet.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 26 Jun 2009 16:37

Dat zal dan misschien de oorzaak kunnen zijn.
Dan vraag ik mij af of TT daar dan ook voor betaald heeft.

Ik raak de draad weer even kwijt. Hadden we het niet over Navigon?
En TT is toch Tele Atlas?
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Baggerbakje
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 Jun 2009 20:18

Berichtdoor Baggerbakje » 27 Jun 2009 07:54

Gerritje schreef:
Dat zal dan misschien de oorzaak kunnen zijn.
Dan vraag ik mij af of TT daar dan ook voor betaald heeft.

Ik raak de draad weer even kwijt. Hadden we het niet over Navigon?
En TT is toch Tele Atlas?

Korrekt.

Maar dat je als Senior hiervan al de draad kwijt raakt.....


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Navteq”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten