VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Gebruikersavatar
Mac
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 Apr 2011 17:11

VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor Mac » 03 Apr 2011 17:32

Hallo,

Ik heb net de laatste update gedaan op mijn MS2010 en moet zeggen dat er een verbetering is met het vinden van de satellieten en het geluid. Alleen kan ik nu bij het invoeren van een adres geen huisnummer meer invoeren. De betreffende balk blijft donker gekleurd. Bij instellingen de functie van huisnummer positie op beide mogelijkheden/instellingen geprobeerd maar dat helpt niet. Wat doe ik fout :?: Vast bedankt voor de hulp.




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor JW » 04 Apr 2011 12:34

Welke "laatste update" heb je gedaan?
Het lijkt me toch dat daar iets fout bij gegaan is.....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Mac
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 Apr 2011 17:11

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor Mac » 04 Apr 2011 22:03

Beste JW,

Bedankt voor uw reactie. De betreffende update is # 3. Alles verliep goed volgens de stappen op het forum. Desondanks kan er natuurlijk toch iets zijn fout gegaan. Ik zal het hele proces nogmaals doen en kijken of dat iets uitmaakt. Voor de update had ik dit probleem niet maar duurde het erg lang voordat er satellieten werden gevonden. Soms wel 10 minuten. Ik meld me zodra ik het updaten nog een keer heb gedaan.

Groeten,

Mac

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor JW » 05 Apr 2011 09:14

In het systeem moet je kunnen zien of de update #3 gelukt is, in principe.
Dan moet daar GUI A21-070112r1 staan. Klopt dat?

En ja, het gebeurt wel eens dat een update niet goed lukt.
Begin dan helemaal opnieuw, haal 'm opnieuw op en volg de procedure nauwgezet. Vaak lukt het dan wel.
En wat voor kaartje heb je daar voor gebruikt?

Overigens, welke versie zat er voorheen in, was dat nog de oerversie of al een nieuwere?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Mac
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 Apr 2011 17:11

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor Mac » 05 Apr 2011 18:15

Beste JW,

Volgens de GUI is de update inderdaad gelukt. Ik had al eens #2 erop gezet maar dat is al jaren geleden. Het SD kaartje is een 1GB Sandisk dus daar kan het in principe niet aan liggen. Ik ga het binnenkort nogmaals helemaal overdoen en kijken wat er gebeurt. Wordt vervolgd....

Groeten,
Mac

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor JW » 05 Apr 2011 18:23

Zorg er in elk geval voor dat de accu goed geladen is, en dat je 'm aan de spanning hebt hangen.
Ook dát kan helpen.

Succes met het opnieuw inspelen.
We lezen wel of het gelukt is :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 05 Apr 2011 19:27

Met een 1 GB SD Kaartje heb je niets aan de Europaset kaarten voor dit toestel omdat die 1.6 GB in beslag nemen.
Is het niet toevallig zo dat je nu probeert om de kaarten uit het interne geheugen te gebruiken die in EU-MAP1 staan?
Daarmee kun je met de nieuwe software niet zo veel meer beginnen
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor JW » 05 Apr 2011 21:39

Dat begrijp ik niet.
Die update #3 was er al heel lang, die is van januari 2007, en dan kun je gewoon de kaarten blijven gebruiken die in de MS 2010 geladen zijn. Zo hebben we dat altijd gedaan.

Dus: waar zit het probleem?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 07 Apr 2011 07:59

Dit bericht even gemist
Reden was dat ik eerder heb meegemaakt dat met de "laatste" update de "nieuwe" versie kaarten (PN2050 etc) wel goed werden herkend maar met de op het interne geheugen opgeslagen kaart problemen ontstonden
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor JW » 07 Apr 2011 09:16

Even terug naar 2006/2007.
De MS2010 is drie keer van nieuwe SW voorzien, om een aantal problemen op te lossen. Daaronder zaten de sterkte van het geluid, alsook moeilijkheden met de GPS ontvangst.
Bij alle drie de updates kon je gewoon de oude kaarten blijven gebruiken. Deels zaten die op het interne geheugen van de MS 2010, maar voor NL had je ook het SD kaartje nodig. Want daarop staan de details van NL.

Als TS die oude kaarten nog gebruikt, moet het gewoon werken.
Daarom vroeg ik ook wat die update inhield, en daarop kwam de reactie dat het #3 was, dus geen kaartupdate.

Als dat anders ligt horen we het wel.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Mac
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 Apr 2011 17:11

Re: VDO Dayton MS2010, huisnummer niet in te voeren

Berichtdoor Mac » 16 Jun 2011 23:54

Hoera!

Het heeft een tijdje geduurd omdat ik hem maar zelden gebruik. In mijn auto, Lexus GS 460, zit een prachtig ingebouwd systeem vandaar. Ik gebruik hem alleen in mijn hobby Daf 2100 Turbo.

Ik heb nu eerst het SD kaartje geformateerd, alles opnieuw gedownload en ge-unzipt, naar SD gekopieerd en vervolgens op de MS2010 gezet. Nu is alles wel goed gegaan. Kreeg geen vervelende Italiaans muts en kan weer huisnummers invoeren.

Bedankt voor alle goede raad en adviezen. Top!

Mvg,
Mac


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Mobiele VDO-Dayton systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten