Navit openstreetmap op de VDO Dayton 2050s

Gebruikersavatar
Trust007
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 Jun 2014 16:40

Navit openstreetmap op de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor Trust007 » 30 Jun 2014 17:12

Hallo beste users van navigatieForum,

Ik heb een groot probleem want ik heb de VDO-Dayton 2050s.
Alleen ik wou er graag een ander OS opzetten want ik wou namelijk Navit erop zetten.

Ik heb dit geprobeerd te doen via de volgende manier:
1.ik heb de VDO-Dayton 2050s aangesloten aan mijn computer via de usb.
2.ik heb alle bestanden verwijderd van intern geheugen van 2050s.
Alleen nu ik kan ik paar bestanden niet verwijdern en dit zijn bestand die in de windows map staan. Want ik heb niet de juiste rechten voor het verwijderen van bestanden staat er.
3.Toen ik heb toch door gezet door de software van Navit op de sd card.
4.Daarna de sd kaart in het systeem gedaan maar helaas niets gebeuren maar nu komt alleen maar Sd Card Upgrade scherm naar voren als ik de 2050s aanzet met zowel de sd erin als zonder de sd kaart erin.

Ik krijg het niet weg en niets werkt nu meer wat kan ik doen ? Heb al veel op google gekeken maar kon niets vinden voor de oplossen van mijn probleem.
Wie kan mijn helpen ?

Groet.Joep




Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor wmp » 30 Jun 2014 18:02

Trust007 schreef:niet de juiste rechten voor het verwijderen van bestanden staat er
Even iemand vinden met een Linux operating system op zijn pc, denk ik.
Hoewel dat ook geen garantie is, heb ik al eens ontdekt. :roll:
Trust007 schreef:Heb al veel op google gekeken maar kon niets vinden voor de oplossen van mijn probleem.
Deze link ook tegengekomen ? (Engelstalig) https://lists.openstreetmap.org/piperma ... 33047.html

thanks for pointing me into the right direction. I have found
out, that it's a lot easier to start external applications on the
PN2050. Just copy the application you want to the root directory of
your SD card and rename it to "vdoservice.exe". Now the application
starts on boot. :)
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Trust007
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 Jun 2014 16:40

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor Trust007 » 30 Jun 2014 21:01

Bedankt voor de tips ik zou ze gelijk eens uitproberen en het resultaat ook snel laten weten.

Gebruikersavatar
Trust007
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 Jun 2014 16:40

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor Trust007 » 01 Jul 2014 00:38

Hallo iedereen,

Ik heb de site goed bekeken die wmp gaf via de link en op die pagina staat een link naar de Navit site daar heb ik Navit het exe bestand gedownload.
En vervolgens het laten installeren op de SD kaart en de toepassing de naam vdoservice.exe geven maar als ik het dan in 2050s stop krijg nog steeds Sd card upgrade scherm te zien.
En is mijn ook niet gelukt om de bestand te verwijderen van de 2050s op het intern geheugen nog steeds te melding van rechten die ik niet heb voor het verwijderen van bestanden.

Ik weet echt niet meer wat te doen nu,Ik ga het nog meer eens proberen maar heeft iemand een idee hoe ik het kan doen.
Alvast bedankt voor de hulp.

groet.Joep

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor wmp » 01 Jul 2014 10:38

vervelend.
Blijkbaar is het systeem blijven hangen in het update gebeuren. M.a.w. ergens op de sd kaart staat een bestand wat voorrang krijgt op de andere bestanden.

Welke bestanden staan er nog op de sd card ?
En heb je nog ergens een backup liggen, of een propere update voor het apparaat ?
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Trust007
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 Jun 2014 16:40

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor Trust007 » 01 Jul 2014 12:41

Er staat nu niks meer op de sd kaart van software van Vdo want ik heb die sd geformeerd fat32.
En ik heb heel dom geen update of backup nog van de software van Vdo.
Wat er nu op de sd kaart staat is nu software van navit maar daar reageert die niet op.
Hij gaat nog steeds automatisch over wat er nog op intern geheugen staat en dat zijn de volgende dingen.
er staat drie intern harde schijven twee zijn leeg op eentje staat 2 mappen temp en windows.
Waarvan temp leeg is en windows daar zijn de volgende bestanden in,
Desktop een leeg map
programs een map met windows explorer snelkoppeling
recent een leeg map
startup een leeg map
ceconfig is bestand van het type h-bestand
connmc is een toepassing
control is een toepassing
rapisrv is een toepassing
repllog is een toepassing
SDUpgrade is een toepassing
udp2tcp is een toepassing
unload is een toepassing
wceload is een toepassing

Ik dacht ook misschien de software van navit gelijk op intern geheugen 2050s erop zetten maar dat werkt ook niet.

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor wmp » 01 Jul 2014 16:43

Trust007 schreef:Desktop een leeg map
programs een map met windows explorer snelkoppeling
recent een leeg map
startup een leeg map
ceconfig is bestand van het type h-bestand
connmc is een toepassing
control is een toepassing
rapisrv is een toepassing
repllog is een toepassing
SDUpgrade is een toepassing
udp2tcp is een toepassing
unload is een toepassing
wceload is een toepassing
Ik gok dat hetgene in highlight staat hetgene is wat als eerste gelezen word.
Kun je dat bestand ook openen, in zeg maar, kladblok ofzo ?

Anders zal je ergens een update moeten zien te vinden voor het apparaat, die op de SD card zetten, en hem zo weer herstellen. Geloof dat her en der op dit forum wel wat te vinden is daarover.
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Trust007
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 Jun 2014 16:40

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor Trust007 » 01 Jul 2014 22:17

Het is mijn gelukt het systeem weer werkt te krijgen door middel van deze link https://web.archive.org/web/20110817050 ... 23382.aspx
De software op een sd kaart gezet en laten installeren op de Vdo dayton 2050S en hij doet het weer.
Alleen nu is mijn vraag of dat u wmp kaarten heeft voor de 2050S die update zijn.
Of dat iemand anders misschien een goede link heeft naar kaarten voor de 2050S die update zijn.
voor voorbaat bedankt.

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor wmp » 02 Jul 2014 11:53

Ik zou het legaal houden, voordat je straks weer met een systeem zit wat niet werkt.
Dit is de laatste update die er was : http://www.navco.nl/category/122/VDO_Da ... ten_Europa

En anders toch de informatie die in de eerste link stond volgen, dus niet de SD card leegmaken, maar die Navit er op zetten en hernoemen naar vdoservice.exe .
Mocht er nu ook al zo'n bestand opstaan, hernoem die dan eerst even, bijvoorbeeld naar original_vdoservice.exe :idea:
https://lists.openstreetmap.org/piperma ... 33047.html
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
Trust007
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 Jun 2014 16:40

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor Trust007 » 02 Jul 2014 12:36

Ja legaal is inderdaad dan wel beter hah niet dat die het zomenteen weer niet doet.
Maar heb een vraagje over hoe ik Navit erop krijg want ik heb de setup gedownload van Navit van de website alleen ik twijfel nu of ik het wel het goede bestand op de sd card zet.
want het is toch gewoon dit bestand wat ik moet hebben eerste naar website van http://navit.sourceforge.net/ en vervolgens is het toch gewoon de een na onder link die moet hebben wat je door stuurt naar anderen website waar je vervolgens de setup van Navit kan downloaden toch deze site is dat http://sourceforge.net/projects/navit/f ... t/download.
En die moet je vervolgens op de sd card zetten en vervolgens hernoemen naar vdoservice.exe en de original hernoemen naar original_vdoservice.exe toch maar als ik dat doe start die gewoon het systeem niet navit die laad niks.
Ik doe het toch goed of sla ik stap over want op die anderen pagina staat niet een uitleg welke bestand je percies moet hebben.
Heb ik nu het goede bestand toch of een verkeerde bestand kunt u misschien mijn hier mee helpen wmp.

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: Probleem met de VDO Dayton 2050s

Berichtdoor wmp » 02 Jul 2014 17:59

Ik kan je hier verder weinig mee helpen, heb namelijk niet een dergelijk apparaat.

Wat ik wel lees op pagina http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Gosmore#Devices bij het 'broertje' van de 2050 is :
Works perfectly. The application to replace on the SD is "AutoUpgrade.exe".


Dat is wat tegenstrijdige info met eerdere link, misschien dat iemand anders er meer over weet.
Zal de titel van dit topic aanpassen zodat die beter vindbaar is, hopelijk komt er dan ook een reactie. :pray:
Succes = vaker opstaan dan je valt


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Mobiele VDO-Dayton systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten