Weg kwijt in auto met navigatie

Nieuwigheden en opmerkelijke GPS gerelateerde zaken
Forumregels
  • Berichten worden pas na goedkeuring door een moderator geplaatst, om verkeerde postings, spam en copyright schendingen te voorkomen.
    Dit kan even duren, waarvoor wij uw begrip vragen.
  • Quotes van nieuwsberichten zijn toegestaan, 1-op-1 overnemen van nieuwsberichten zijn niet toegestaan en zullen verwijderd of aangepast worden.
  • Nieuwsberichten die uitsluitend uit een link bestaan verwijderen we.
Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Weg kwijt in auto met navigatie

Berichtdoor ritselaar » 09 Jan 2006 23:44

Onderstaand bericht las ik gisterochtend in de Telegraaf van zondag 8 januari 2006:

Citaat:
Weg kwijt in auto met navigatie
Van een onzer verslaggevers

AMSTERDAM, zondag

Automobilisten vertrouwen zo op hun navigatiesysteem dat ze totaal ontredderd raken als het sprekende apparaat uitvalt of de weg kwijt is. Bijkomend probleem is het gebrek aan topografische kennis en het feit dat in veel auto’s amper nog een ’ouderwetse’ wegenkaart te vinden is.

Door de populariteit van navigatieapparatuur vertrouwen honderdduizenden Nederlandse automobilisten blind op de gesproken of getoonde routeaanwijzingen van gpssystemen bij ritten door Nederland. Maar het gemak heeft ook een keerzijde. Bestuurders weten amper nog waar ze rijden en zetten hun auto vervolgens in blinde paniek aan de kant als het navigatiesysteem door mysterieuze omstandigheden weigert.

Wanhopig

„Automobilisten worden slaafs en lui door navigatiesystemen”, weet Eric Laat van wegenkaartmaker Falk. „Het enige dat je hoeft te doen is de aanwijzingen volgen. Je bent je daardoor niet meer bewust waar je rijdt. En houden de aanwijzingen op, dan beginnen de problemen.”

Zo troffen agenten van de verkeersdienst deze week een hopeloos verdwaalde automobiliste aan bij een afrit. „Ze was wanhopig op zoek naar de provinciale weg naar Dreumel. Haar navigatiesysteem was de weg kwijt”, zegt politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek. „Ze was al driemaal de Waalbrug overgereden totdat ze in Waardenburg een wegenkaart kon kopen. Collega’s hebben haar vervolgens de weg gewezen.”
Einde Citaat

Bron: De Telegraaf van 08-01-2006

Frits
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “In het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten