Registratie van een gebruikt C-IQ toestel

In deze rubriek kun je alles vinden over C-IQ software
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 sep 2003 21:19

Registratie van een gebruikt C-IQ toestel

Bericht door JW »

Hoe gaat dat nou als je een gebruikt C-IQ toestel koopt? Hoe zit het dan met registreren en zo?

In ons recht wordt de bezitter van een voorwerp geacht daarvan de rechtmatige eigenaar te zijn. Dat is te lezen in het Burgerlijk Wetboek, Boek 3, Titel 5, Bezit en Houderschap, art’n 107-125
Met name in art. 119, lid 1: De bezitter van een goed wordt vermoed rechthebbende te zijn.
Dat betekent dat een C-IQ toestel gewoon verkocht kan worden aan een nieuwe eigenaar, waarbij de „levering“ de feitelijke bezitsoverdracht bewerkstelligt. En daarmee heeft de nieuwe eigenaar ook alle rechten verkregen die daaraan verbonden zijn, en de oude eigenaar hoeft verder geen actie te nemen om de nieuwe eigenaar daarvan te kunnen laten profiteren.
De nieuwe eigenaar kan vervolgens zijn toestel bij C-IQ registreren, dat kan electronisch via hun webste www.c-iq.nl dan wel telefonisch via 00800-99333333. In beide gevallen worden door C-IQ de gegevens van de nieuwe eigenaar geregistreerd.
Mocht er hier onverhoopt sprake zijn van een toestel dat niet rechtmatig van eigenaar gewisseld is, oftewel dat er sprake is van gestolen waar, dan zal C-IQ daar inmiddels wel van op de hoogte zijn als de/een vorige eigenaar daarvan aangifte gedaan heeft en C-IQ geïnformeerd heeft. Dan komt er wel een balletje aan het rollen.....
Maar dat zijn natuurlijk uitzonderingssituaties, de nieuwe rechtmatige bezitter kan z’n toestel gewoon registreren en content boeken. Na het verkrijgen van de nodige code(s) kan hij z’n toestel activeren.
Het kan zijn dat de vorige eigenaar z’n toestel niet afgemeld heeft en dus dat er nog content vrijgeschakeld is op het toestel. Die kan dan gewoon door de nieuwe gebruiker opgebruikt worden, in het toestel is te zien hoe lang die nog geldig is. De oude eigenaar kan dat niet meer terugdraaien als het toestel inmiddels niet meer in zijn bezit is, voor dat terugboeken zijn een paar handelingen nodig die op het toestel verricht moeten worden.

Al met al is het met een gebruikt C-IQ toestel niet anders dan wanneer je een nieuw C-IQ toestel koopt: Gewoon registreren, content boeken en lekker navigeren. Inclusief Flitspaal-Info, als je die tenminste even bijboekt.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 okt 2003 09:36

Bericht door Toho_NL »

Nog een kleine aanvulling: als je je registreert als zijnde de nieuwe gebruiker dan heb je ook recht op 1 jaar gratis flitsinfo van Europa :).

Kortom: vraag van tevoren het navi-ID van de verkoper, check of het systeem als gestolen geregistreerd staat, laat de verkoper het systeem van zijn naam afhalen (de verkoper dan daarna geen content meer terugnemen, dus dit moet gebeuren voordat het systeem wordt afgemeld), koop het systeem, registreer het op jouw naam, schakel content vrij (je kan hier dus kiezen tussen een beperkte of onbeperkte periode) en vraag om het jaar gratis flitsinfo. Je krijgt dan de code(s) en die voer je in in je systeem. Daarna kan je navigeren (het toestel moet natuurlijk wel ingebouwd zijn e.d., maar dat spreekt voor zich).

Groetjes,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “C-IQ zaken”