snelheidspuls VW polo 2006

Gebruikersavatar
sql
Starting Member
Starting Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 14 Mar 2004 13:27
Locatie: gelderland

snelheidspuls VW polo 2006

Berichtdoor sql » 10 Aug 2008 09:46

Met de zoekfunctie kan ik het niet vinden, maar misschien kan een van jullie mij helpen.
Ik wil graag mijn Alpine NVE-077PS gaan inbouwen in mijn VW Polo van 2006.
Deze heeft een canbus aansluiting voor de radio, en ik wil geen dure canbus adapter gebruiken.
Waar kan ik bij deze auto het snelheidspuls signaal vinden?
Ik heb al verschillende online databases geraadpleegt, maar de Polo van na 2005 staat er niet tussen.

Help mij aub.




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 10 Aug 2008 10:01

Kombiinstrument ausbauen. Anschließend am Stecker die Verriegelung lösen und nach links aus der Führung drücken
(siehe Bild 1). Danach das obere Teil des Steckers nach links schieben und abnehmen.
Das Tachosignal befindet sich auf PIN 28, der nicht belegt ist.
Der Pin ist nicht bestückt und muß mit einem MQS BU-Kontakt (VW-Tnr. 000 979 009) nachbestückt werden.
Dieses Signal wird vom Datenbus Synthetisch erzeugt!!


Dus gewoon pin 28 van de stekker achterop het instrumentenpaneel. Pennetje (beslelnummer!) erin zetten en daar een draad aan vast maken!

En nogmaals: geen vragen per PM
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
sql
Starting Member
Starting Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 14 Mar 2004 13:27
Locatie: gelderland

Berichtdoor sql » 10 Aug 2008 10:14

Bedankt voor de snelle reactie!

Gebruikersavatar
sql
Starting Member
Starting Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 14 Mar 2004 13:27
Locatie: gelderland

Berichtdoor sql » 10 Aug 2008 17:25

Sorry voor de PM, bedankt!

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 10 Aug 2008 20:16

Gerritje schreef:Kombiinstrument ausbauen. Anschließend am Stecker die Verriegelung lösen und nach links aus der Führung drücken
(siehe Bild 1). Danach das obere Teil des Steckers nach links schieben und abnehmen.
Das Tachosignal befindet sich auf PIN 28, der nicht belegt ist.
Der Pin ist nicht bestückt und muß mit einem MQS BU-Kontakt (VW-Tnr. 000 979 009) nachbestückt werden.
Dieses Signal wird vom Datenbus Synthetisch erzeugt!!


Dus gewoon pin 28 van de stekker achterop het instrumentenpaneel. Pennetje (beslelnummer!) erin zetten en daar een draad aan vast maken!

En nogmaals: geen vragen per PM


Dit is niet van toepassing voor de Polo.
Achter het instrumentenpaneel zit een wit/paarse kabel als ik me niet vergis pin 6 of 7 van de 32 polige stekker.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 10 Aug 2008 20:23

Je zult ongetwijfeld gelijk hebben maar ik meende dat dit alleen geldt voor de nieuwe Polo en niet voor model 2006 . Een "ingewijde" verzekerde me dat het bij deze Polo hetzelfde zat als bij de Golf V en Touran :oops:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 10 Aug 2008 20:27

Dit geldt ook voor de nieuwe Polo. Het is een wit/paarse kabel, zit er maar 1.

Gebruikersavatar
sql
Starting Member
Starting Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 14 Mar 2004 13:27
Locatie: gelderland

Berichtdoor sql » 11 Aug 2008 13:21

Ik ga vanmiddag het paneel uitbouwen, eens kijken wie gelijk heeft.

Gebruikersavatar
sql
Starting Member
Starting Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 14 Mar 2004 13:27
Locatie: gelderland

Berichtdoor sql » 11 Aug 2008 23:41

Sorry Gerritje, VWGolf had gelijk.
Het is idd een wit/paarse kabel pin 5 van de groene 32 polige stekker.
Alles werkt nu naar behoren.

Heren bedankt!

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 12 Aug 2008 06:45

Geen verontschuldiging nodig!
Ik zal m'n documentatie moeten aanpassen.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Alpine”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten