Alpine NVE-N077PS

Gebruikersavatar
jec
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Mei 2007 14:48

Alpine NVE-N077PS

Berichtdoor jec » 12 Mei 2007 15:23

Hallo,
Sinds kort start mijn navigatie niet meer op. Je ziet de intro van Alpine en hierna een zwart scherm en geeft hij na even wachten aan dat de software-update van de dvd wordt gelezen. Maar hierna gebeurt er verder niets.
Dit is mi. onstaan na het proberen een kopie van de dvd te plaatsen, dit omdat ik graag de originele dvd thuis wilde laten. Weet iemand of er een bep. reset is oid.? Heb de stroomkabels al eens verwijderd maar dit maakte niets uit.
Hij kan blijkbaar mi. de dvd niet lezen, heb de dvd ook al schoon gemaakt.
Ik heb dus de nve-n077ps met monitor tme-m760.
Kan iemand mij helpen?
Vriendelijke groet,
jec




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 12 Mei 2007 17:08

En na het loskoppelen heb je dat gedaan met de originele DVD in je systeem?

Als dat zo is, is de besturings-SW van je systeem corrupt geworden door die kopie, kennelijk zijn niet alle (verborgen) bestanden goed meegekomen bij het kopiëren, dan wel zit er een vorm van copyprotect op die dit veroorzaakt. Dan zal 'ie geflasht moeten worden, bij een Alpine Service Center.
Misschien weet iemand anders nog een work-around, maar ik zie het somber in :oops:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
jec
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Mei 2007 14:48

Berichtdoor jec » 13 Mei 2007 00:45

JW schreef:En na het loskoppelen heb je dat gedaan met de originele DVD in je systeem?

Als dat zo is, is de besturings-SW van je systeem corrupt geworden door die kopie, kennelijk zijn niet alle (verborgen) bestanden goed meegekomen bij het kopiëren, dan wel zit er een vorm van copyprotect op die dit veroorzaakt. Dan zal 'ie geflasht moeten worden, bij een Alpine Service Center.
Misschien weet iemand anders nog een work-around, maar ik zie het somber in :oops:

Groet,
JW


Bedankt voor je reactie, ik twijfel of de dvd er toen in zat. Kan nog eens proberen los te koppelen zonder originele dvd erin?

jec

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 13 Mei 2007 01:07

Wat ik bedoelde is of je er, ná het loskoppelen en weer aansluiten, wel weer de originele DVD in gestopt hebt, dus niet die kopie.
Aansluiten en dan opstarten met de originele DVD in het systeem, dus een soort van disk-booten, dat zou je ook nog kunnen proberen, als ultieme poging....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
jec
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Mei 2007 14:48

Berichtdoor jec » 13 Mei 2007 16:08

JW schreef:Wat ik bedoelde is of je er, ná het loskoppelen en weer aansluiten, wel weer de originele DVD in gestopt hebt, dus niet die kopie.
Aansluiten en dan opstarten met de originele DVD in het systeem, dus een soort van disk-booten, dat zou je ook nog kunnen proberen, als ultieme poging....

Groet,
JW


Jazeker heb ik dit gedaan, nee die kopie heb ik direct weg gedaan. Maar ook hierna het opstarten opnieuw met de originele dvd erin gaf geen verandering, hij leest de originele dvd niet meer.

Groet,
jecc

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 15 Mei 2007 00:21

Dan ben ik toch bang dat de besturings-SW corrupt geworden is, en dan is er maar één weg: die naar een Alpine Service Center om 'm te laten flashen.

Er is nog een hele kleine kans dat er twee dingen in één keer optreden, die kopie DVD die om een of andere reden niet gelezen wordt en tegelijkertijd een probleem met de laser, door vervuiling of zoiets.
Als je een beetje handig bent zou je de laser kunnen reinigen door de unit open te maken en de lens met een wattenstaafje dat lichtjes bevochtigd is met isopropanol (isopropylalcohol) schon te maken. Gebruik NOOIT een schoonmaak CD.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
jec
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Mei 2007 14:48

Berichtdoor jec » 15 Mei 2007 21:31

jec schreef:
JW schreef:Wat ik bedoelde is of je er, ná het loskoppelen en weer aansluiten, wel weer de originele DVD in gestopt hebt, dus niet die kopie.
Aansluiten en dan opstarten met de originele DVD in het systeem, dus een soort van disk-booten, dat zou je ook nog kunnen proberen, als ultieme poging....

Groet,
JW


Jazeker heb ik dit gedaan, nee die kopie heb ik direct weg gedaan. Maar ook hierna het opstarten opnieuw met de originele dvd erin gaf geen verandering, hij leest de originele dvd niet meer.

Groet,
jecc



Bedankt voor je hulp, ik ga eerst maar eens naar een Alpine servicecenter en wacht maar eens af. Heb je een idee wat voor kosten hiermee gemoeid zijn?

Groet,
jecc

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 15 Mei 2007 21:53

Voor je hem wegbrengt, probeer hem nog een keer te resetten:
http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... php?t=7125

Een complete reset is wel mogelijk. Hierbij wordt de eprom van de Nav gewist.
De software wordt weer geinstalleerd vanaf de DVD als deze wordt ingelegd.

Alpine reset:

Source en traffic tegelijk indrukken
Dan indrukken een voor een:

1. Functie
2. 1
3. 6
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
swaan
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 Mei 2007 21:58

opstartproblemen nve077

Berichtdoor swaan » 16 Mei 2007 22:11

had onlangs tzelfde probleem.mijn dealer geraadpleegd en die adviseerde me de laser 'ns schoon te maken.een andere klant had het ook maar omdat hij op vakantie was heeft zijn collega de 077 naar het service-center gestuurd.
kostte 200 euros.
het is ff pielen maar na een uurtje (inc.in en uitbouwen)had ik 'm weer aan de gang

Gebruikersavatar
jec
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Mei 2007 14:48

Berichtdoor jec » 16 Mei 2007 22:45

Gerritje schreef:Voor je hem wegbrengt, probeer hem nog een keer te resetten:
http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... php?t=7125

Een complete reset is wel mogelijk. Hierbij wordt de eprom van de Nav gewist.
De software wordt weer geinstalleerd vanaf de DVD als deze wordt ingelegd.

Alpine reset:

Source en traffic tegelijk indrukken
Dan indrukken een voor een:

1. Functie
2. 1
3. 6


Zeer bedankt voor je reacties, fantastisch. Ik ga het morgen proberen.
Trouwens een idee waar ik isopropanol kan kopen?

Groet,
jecc

Gebruikersavatar
jec
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Mei 2007 14:48

Re: opstartproblemen nve077

Berichtdoor jec » 16 Mei 2007 22:46

swaan schreef:had onlangs tzelfde probleem.mijn dealer geraadpleegd en die adviseerde me de laser 'ns schoon te maken.een andere klant had het ook maar omdat hij op vakantie was heeft zijn collega de 077 naar het service-center gestuurd.
kostte 200 euros.
het is ff pielen maar na een uurtje (inc.in en uitbouwen)had ik 'm weer aan de gang


Bedankt voor je reactie, ik ga morgen eerst proberen hem te resetten, mocht dit op een of andere manier niet lukken ga ik de lens proberen schoon te maken.

Groet,
jecc

Gebruikersavatar
swaan
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 Mei 2007 21:58

Berichtdoor swaan » 16 Mei 2007 23:47

ik heb alcohol (niet de drank) gebruikt en een wattenstaafje maar mogelijk voldoet een vloeistof die vervliegt en niet vet is. aceton misschien??
beide zijn bij de drogist te krijgen.
suk6 ermee,als je vragen hebt over t openmaken vd navi hoor ik t wel.
gr

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 16 Mei 2007 23:53

swaan schreef:ik heb alcohol (niet de drank) gebruikt en een wattenstaafje maar mogelijk voldoet een vloeistof die vervliegt en niet vet is. aceton misschien??
beide zijn bij de drogist te krijgen.
suk6 ermee,als je vragen hebt over t openmaken vd navi hoor ik t wel.
gr


Gebruik dat NOOIT, dat is killing voor elke kunststof :oops
Ook geen wasbenzine en dat soort middelen, allemaal funest voor kunststoffen.

Als je geen isopropylalcohol hebt, dat overigens te koop is bij de betere drogist/apotheek, gebruik dan spiritus of gedenatureerde alcohol. Daarmee het wattenstaafje licht bevochtigen en de lens voorzichtig schoonmaken. Gevolgd door droogmaken met de andere kant van het staafje.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
swaan
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 Mei 2007 21:58

Berichtdoor swaan » 18 Mei 2007 00:01

bedankt voor de correctie,JW.
zou niet willen dat iemand z'n nav vernaggeld door het verkeerde spul.
groeten,
swaan

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Mei 2007 12:44

@ JEC,

Ben je nog wat verder gekomen? Er is nog iemand met een vergelijkbaar probleem: http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... 5271#45271

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
jec
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Mei 2007 14:48

Berichtdoor jec » 23 Mei 2007 00:15

Het is ongelooflijk maar waar. Door drukte op het werk was ik de vorige week nog niet verder gekomen om de Alpine navigatie weer aan de praat te krijgen. De afgelopen week nog geprobeerd om via het menu te resetten maar het lukte mij niet om via de doorgegeven code in het menu te komen.
Nadat de stekkers een aantal dagen uit de dvd speler waren geweest en ik het zondagavond toch maar weer aansloot starte de navigatie weer zonder problemen op. Blijkbaar was er toch een reset ontstaan want ik moest alle instellingen weer opnieuw doen.
De stekkers heb ik er uit gehaald met de originele dvd gewoon nog in het apparaat, deze is er ook bij en/of na het aansluiten niet uitgeweest.
Weet iemand een adres waar ik een meest recente originele dvd kan kopen/bestellen?? Heb zelf in bezit de 03.
Bedankt voor alle hulp, top !
Groet,
jecc


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Alpine”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten