VDO Dayton MS2000/2100 omzetten in een MS2010/2110

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

VDO Dayton MS2000/2100 omzetten in een MS2010/2110

Berichtdoor JW » 27 Feb 2007 00:38

Goed nieuws voor de eigenaren van een MS 2000 dan wel een MS 2100: VDO heeft een pakket gemaakt waarmee ze hun systeem kunnen omzetten in een MS 2010 resp. MS 2110.
Daartoe moet het systeem voorzien worden van nieuwe besturings-SW alsook van een nieuwe GUI.
En er worden andere kaarten gebruikt dan voorheen.

De pakketten zijn te vinden bij de Shop: http://www.vdodayton-shop.com/start.asp ... ShowLand=1
Ik probeer nog te achterhalen welke Navteq kaarten er precies in dit pakket zitten.
Wordt vervolgd dus :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

nsu
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 Feb 2007 17:34

ms2000 naar ms 2010

Berichtdoor nsu » 28 Feb 2007 22:59

Hallo wat zijn de voordelen en werkt hij dan ook grensoverschrijdend nu stop ik in duitsland om de duitse kaart te kiezen enz
Dus alles op de sd kaart zetten en geen land meer te hoeven kiezen van te voren

:?: :?: :?: :?:

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 01 Mar 2007 00:32

Yep, bij de MS2010 heb je alles op één SD kaart staan. Je hoeft niet meer, zoals bij de MS2000 te switchen met kaarten op de SD-kaart. En met die SD in het systeem kun je in een keer door heel Europa toeren.

Uiteraard werkt dit alleen als je alles vanaf de DVD op een zelf aangeschafte, minimaal 1GB grote SD gezet hebt dan wel de SD inclusief de Europa kaarten aangeschaft hebt.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

nsu
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 Feb 2007 17:34

ms 2000

Berichtdoor nsu » 09 Mar 2007 09:34

Hallo gisteren dvd binnen gekregen tijdens installeren krijg je de waarschuwing welk type je hebt ik heb dus een 2000 al ruim 1 jaar oud kan
ik nou ook updaten naar een 2100 of 2010 ? waarschwuing staat er toch niet voor nioets op

Gebruikersavatar
Gerritje
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje » 09 Mar 2007 09:37

Je kunt de 2000 zonder probleem updaten naar 2010
Hoe je naar 2100 wilt is me een raadsel want dat is jouw 2000 incl TMC, ik neem aan een verschrijving.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

nsu
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 Feb 2007 17:34

ms2000

Berichtdoor nsu » 14 Mar 2007 17:53

Ja sorry is een 2000 dus zonder tmc
Vind de kaarten van tela atlas mooier om te zien dan navteq
verder makkelijker vooral grensoverschrijdend is ideaal niet meer stoppen om andere kaart te kiezen onderweg is de 45 euro wel waard

Gebruikersavatar
Gerritje
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje » 14 Mar 2007 18:15

Vind de kaarten van tela atlas mooier om te zien dan navteq

Ik denk dat je een vergissing maakt.
De 2000/2100 hebben kaarten van Falk op database gegevens van TeleAtlas,
De originele 2010 en de update 2010 hebben kaarten van VDODayton gemaakt door resp. Teleatlas en Navteq.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

nsu
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 Feb 2007 17:34

ms2000

Berichtdoor nsu » 19 Mar 2007 09:35

Ja maar de vorige versie die ik erop had staan was van teleatlas en nu de update van 49 euro is van navteq dus vandaar het verschil denk ik ?
Vond de vorige versie ook duidelijker gaf meer helderheid overdag deze versie geeft eerder de goede richting aan en ze geeft ook het wegnummer op wel zo makkellijk natuurlijk
Toen ik deze versie kocht stond er bij VDO Dayton op de sit dat je niet van teleatlas naar navteq en anderom kon nu dus wel ???

:o

Gebruikersavatar
Gerritje
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje » 19 Mar 2007 09:46

Ja maar de vorige versie die ik erop had staan was van teleatlas en nu de update van 49 euro is van navteq dus vandaar het verschil denk ik ?

Je denkt wel, maar je denkt verkeerd.
Ik heb al eerder geprobeerd uit te leggen dat de versie die je had van producent FALK afkomstig was.
Niet TeleAtlas of Navteq bepalen de kleurtjes maar de kaartproducent en dat is niet TA geweest.

Na de update heb je een andere Grafische User Interface en daar worden de kleurtjes en eigenschappen bepaald.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

nsu
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 Feb 2007 17:34

ms 2000

Berichtdoor nsu » 20 Mar 2007 11:39

Oke bedankt gui bepaald het en niet teleatlas of navteq dus dat haalde ik doorelkaar :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 20 Mar 2007 11:49

Niks om je voor te :oops: oepsen :oops: hoor, slechts weinigen weten hoe dit zit :wink: :idea:
Ik ben daar ook pas later achter gekomen, en ik loop toch al heel wat jaartjes mee in dit vak.

Overigens zitten er, bij dezelfde GUI wel wat verschillen tussen de kaartpresentaties. Dat kun je bij de 2XXX niet zien, omdat je niet twee versies van kaarten kunt gebruiken, dus niet TA naast NT.
Bij de 5XXX kan dat wel, en dan zie je dat TA kaarten er anders uitzien dan NT kaarten. Gerritje heeft dat in het verleden wel eens met plaatjes laten zien.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

THOMAS.WINTERS
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 Mei 2008 11:54

Re: VDO Dayton MS2000/2100 omzetten in een MS2010/2110

Berichtdoor THOMAS.WINTERS » 05 Mei 2008 12:16

JW schreef:Goed nieuws voor de eigenaren van een MS 2000 dan wel een MS 2100: VDO heeft een pakket gemaakt waarmee ze hun systeem kunnen omzetten in een MS 2010 resp. MS 2110.
Daartoe moet het systeem voorzien worden van nieuwe besturings-SW alsook van een nieuwe GUI.
En er worden andere kaarten gebruikt dan voorheen.

De pakketten zijn te vinden bij de Shop: http://www.vdodayton-shop.com/start.asp ... ShowLand=1
Ik probeer nog te achterhalen welke Navteq kaarten er precies in dit pakket zitten.
Wordt vervolgd dus :wink:

Groet,
JW


de genoemde link "is niet meer". Heeft iemand toevallig het bedoelde progje nog op zijn hd staan?

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 05 Mei 2008 16:41

Misschien is die ouwe link er niet meer, maar in de VDO Shop is de upgrade, incl. de nieuwe kaart nog gewoon te vinden: http://tinyurl.com/3ex9an

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

THOMAS.WINTERS
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 Mei 2008 11:54

Berichtdoor THOMAS.WINTERS » 05 Mei 2008 20:03

Hardstikke bedankt voor de snelle reactie, dit is inderdaad wat ik zocht.
Zal mijn buurman ff bellen. Nogmaals bedankt


Terug naar “Mobiele VDO-Dayton systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten