VDO Dayton PC 5200 hulp

goldspeedy4
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 03 Mar 2008 19:21

VDO Dayton PC 5200 hulp

Berichtdoor goldspeedy4 » 03 Mar 2008 19:27

Hallo iedereen,

Wij hebben een peugeot 407 gekocht met het VDO Dayton systeem PC 5200 maar ik heb 1 probleem en 1 vraag:
probleem: het scherm spiegelt altijd, als we dan met +en - toets gedrukt hebben en hem terug spiegelen, spiegelt hij wanneer we de auto opnieuw opstarten weer verkeerd.

vraag: heeft België TMC zenders? Zo ja hoe activeer ik die dan?

Alvast bedankt iedereen

Gebruikersavatar
Gerritje
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje » 03 Mar 2008 19:44

Na het spiegelen moet je ook met OK accepteren en opslaan.
Als dit niet helpt zou er eventueel een foutje kunnen zitten in de aansluitingen van de computer hoewel dat geen invloed zou mogen hebben op de monitor.
Kun je wel eenmaal opgeslagen adressen terugvinden in het adresboek?

België heeft wel TMC zenders maar daar wemelt het niet echt van. In Vlaanderen zijn normaliter altijd wel één of meerdere zenders te ontvangen.
In de statusbalk beneden staat er een TMC in rood, groen of zwart
Rood - Geen ontvangst
Zwart - TMC niet in kaartgegevens
Groen - Goede TMC ontvangst

In het diagnosescherm, via code 6330 (NIETS wijzigen aldaar) kun je TMC diagnose opvragen. Kijk eens wat daar staat. Je antenne kan natuurlijk ook defect zijn of zelfs niet aangesloten. Het is uiteindelijk een apparaat dat hoogstwaarschijnlijk niet af fabriek is geleverd.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

goldspeedy4
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 03 Mar 2008 19:21

Berichtdoor goldspeedy4 » 03 Mar 2008 20:03

Gerritje schreef:Na het spiegelen moet je ook met OK accepteren en opslaan.
Als dit niet helpt zou er eventueel een foutje kunnen zitten in de aansluitingen van de computer hoewel dat geen invloed zou mogen hebben op de monitor.
Kun je wel eenmaal opgeslagen adressen terugvinden in het adresboek?

België heeft wel TMC zenders maar daar wemelt het niet echt van. In Vlaanderen zijn normaliter altijd wel één of meerdere zenders te ontvangen.
In de statusbalk beneden staat er een TMC in rood, groen of zwart
Rood - Geen ontvangst
Zwart - TMC niet in kaartgegevens
Groen - Goede TMC ontvangst

In het diagnosescherm, via code 6330 (NIETS wijzigen aldaar) kun je TMC diagnose opvragen. Kijk eens wat daar staat. Je antenne kan natuurlijk ook defect zijn of zelfs niet aangesloten. Het is uiteindelijk een apparaat dat hoogstwaarschijnlijk niet af fabriek is geleverd.


maar naar wat moet ik kijken bij TMC diagnose?
en is het normaal dat er bij mij TMC in het rood BOVENAAN het scherm staat? Vanonder zie ik toch niets.
het spiegelen is denk ik opgelost.
ik kan wel adressen opslagen in het adresboek.

alvast bedankt

Gebruikersavatar
Gerritje
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje » 03 Mar 2008 20:56

Als er altijd TMC in rood in het scherm staat (Inderdaad bovenin) dan heb je geen ontvangst.
Ik zou dan toch eerst de antenne verdenken die of niet is aangesloten of niet functioneert.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

goldspeedy4
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 03 Mar 2008 19:21

Berichtdoor goldspeedy4 » 03 Mar 2008 21:43

Hoe weet ik dat van die antenne. kan ik dat bij TMC diagnose zien? zoja waar dan precies???

Gebruikersavatar
Gerritje
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje » 03 Mar 2008 22:14

Het lijkt me het eenvoudigst dat je aan de computer zelf kijkt of er een antenne is aangesloten.
Je zult er toch wel een handleiding bij hebben dan kun je daarop zien hoe eea er uit ziet.

ga naar instellingen Systeeminformatie diagnose code 6330 TMC diagnose
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

goldspeedy4
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 03 Mar 2008 19:21

Berichtdoor goldspeedy4 » 04 Mar 2008 21:05

Het scherm is teruggedraaid...

Gebruikersavatar
Gerritje
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje » 04 Mar 2008 21:53

En jammer genoeg weer een nieuw onderwerp geopend zodat het wat onoverzichtelijker wordt
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail


Terug naar “Vaste VDO-Dayton systemen”