Waar is mijn TMC ontvangst?

Gebruikersavatar
laskatje
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 Sep 2009 20:08

Waar is mijn TMC ontvangst?

Berichtdoor laskatje » 23 Sep 2009 20:47

Ik heb de computer van mijn MS5500XL van VDO Dayton omgewisseld met een 2e hands computer PC5200.
Dit om een aantal redenen zoals automatische inschaling, geen dvd meer en TMC ontvangst.

Ik heb geen (plak-) antenne dus al lezend in verschillende forums heb ik e.e.a geprobeerd om het TMC signaal te ontvangen:
1) van een oude gps-antenne het 3 meter lange snoer met SMB connector gebruikt en aan de uiteinde een draad gesoldeerd van 75 cm.
2) een 75 cm lange 1,5mm2 draad in de PC5200 gestopt (wel de draad vastghouden)
3) de uiteinde van de 3 meter lange gps snoer vastgehouden op de aansluitsnoer van mijn auto antenne.
In alle 3 gevallen geen enkele tmc zender te onvangen.

Bij TMC diagnose wordt o.a aangegeven: Freq 87.50 Mhz, Mode: alert-c

Ik wil best een antenne splitter aanschaffen (€65) maar ik wil eerst weten of de PC5200 niet defect is.

Heeft iemand een idee hoe ik de PC5200 kan testen voordat ik een (dure) antenne splitter aanschaf.

Alvast bedankt voor een reactie




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 23 Sep 2009 22:17

Bij het testen van een 5200 slaat bij menigeen de schrik om het hart omdat er geen TMC ontvangst is.
Het blijkt echter dat je met een redelijke antennevoorziening, zelfs een zoals door jou hier beschreven, gewoon een redelijke ontvangst kunt hebben als je maar geduld hebt. Vaak duurt het 10 minuten voordat er voldoende ontvangst is :!:

Ik heb wel de ervaring dat de ontvangst mbv de ingebouwde ontvanger in de 5600/5700 en met de losse TMC box, stukken beter, althans veel sneller is dan met de 5200

Dus eerst even de tijd geven alvorens te wanhopen. Dan met een "echte" antenne nog eens testen
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 24 Sep 2009 01:00

Ik gebruik de echte VDO antenne, en heb altijd gelijk 2 á 3 zenders.
Het duurt idd tussen de vijf en tien minuten alvorens ik aan de 6 tot 8 zit.
Daarom heb ik de zenderkeuze op manual staan, Via-TMC,
daar ik anders het eerste kwartier allerlei info door elkaar heen krijg bij TMC automatisch.
En idd bij m'n vorige 5600 was dat echt beter.
Nu is Via-TMC hier toevallig heel sterk, hangt echt af van de omgeving.
Toch kan er niets op tegen de 5200, en ik heb al wat getest 8)
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 24 Sep 2009 09:10

Daarom heb ik de zenderkeuze op manual staan, Via-TMC,

Heel aardig, maar na het uitschakelen staat ie toch weer op "automatisch"
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 24 Sep 2009 10:09

Ik gebruik de navi alleen voor verre ritten, of ritten met onbekende bestemming,
dan is een dergelijke handeling simpel, moet toch even route ingeven.
Voorts staat de uitschakeltijd op een half uur, zodat ik bij tankstops e.d. geen nieuwe
handeling hoef te verrichten.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 24 Sep 2009 10:17

Prima, maar ik wilde slechts duidelijk maken dat je deze instelling niet kunt vastleggen
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
laskatje
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 Sep 2009 20:08

Nog steeds geen ontvangst

Berichtdoor laskatje » 28 Sep 2009 21:24

Zoals ik in mijn eerste bericht heb aangegeven heb ik nog steeds geen TMC ontvangst.
De kabel van een oude gps antennen heb ik nu maar ingekort tot een kleine 1,5 meter.
Afscherming een stukje verwijderd en een draad van 1 meter aan de binnen ader gesoldeerd.
dit buiten de auto op de grond gelegd en een uur zitten wachten.
Totaal geen TMC ontvangst.
Wat doe ik verkeerd????
Nogmaals, om een splitter aan te schaffen voor €65 lijkt me erg duur als ik daarmee ook geen TMC ontvangst heb.
Kan ik op een of andere manier achterhalen of het TMC gedeelte defect is?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 28 Sep 2009 22:27

De grond is over het algemeen niet de meest gunstige plaats voor een antenne die bij voorkeur verticaal moet staan.
Hang de antenne eens verticaal
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Gene
Moderator
Moderator
Berichten: 1345
Lid geworden op: 28 Okt 2004 09:54
Locatie: ZH

Berichtdoor Gene » 29 Sep 2009 12:23

Je kan ook in de autoshop een splitterkabeltje kopen. Een antenne in (autoradio) 2 uit 1 naar naviset, 1 naar radio. Kosten iets van € 5,- ofzo.
Werkt over het algemeen zonder problemen.
VRX633r, MR6000, PC5500, PC5400, PC5200, RC5400, MA1410, MT5010/01 en CeNet 12 cd wisselaar, MS4100.
Mobiele navigatie PN2050, Parrot CK3100.
Het meeste ingebouwd in mijn Alfa 166JTD.

Gebruikersavatar
laskatje
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 Sep 2009 20:08

Waar is mijn TMC ontvangst?

Berichtdoor laskatje » 29 Sep 2009 21:06

Bedankt voor de suggestie voor zo'n antennesplitter. Ga het komende weekend een halen.

Gebruikersavatar
laskatje
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 Sep 2009 20:08

Waar is mijn TMC ontvangst?

Berichtdoor laskatje » 02 Okt 2009 19:17

Toch maar de spltter voor PC5200 aangeschaft. Helaas na inbouw en een half uur zitten wachten nog geen enkele tmc ontvangen.
Nu weet ik het echt niet meer.
Is mijn PC5200/40 (versie ANNRR200-00) dan niet geschikt voor TMC?
Ik hen iets gelezen over pay TMC of heeft dat er niets mee te maken?

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 02 Okt 2009 20:46

Ik zou hier eens vermelden welke regio je woont.
Misschien kan een deskundig lid even voor je kijken of e.e.a.
goed aangesloten is. 8)
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
laskatje
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 Sep 2009 20:08

nog steeds geen tmc signaal

Berichtdoor laskatje » 03 Okt 2009 18:29

Ik woon in Tilburg

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Re: nog steeds geen tmc signaal

Berichtdoor WS » 04 Okt 2009 14:06

laskatje schreef:Ik woon in Tilburg


Bij Tilburg is de ontvangst normaal gesproken goed, naast de 8 nederlandse zenders ontvang ik daar ook het Belgische TIC-VL en de commercieele Studio Brussel.

Heb je al een TMC reset geprobeerd in het diagnose scherm, let wel na zo'n reset duurt het zeker 10 tot 15 minuten
voor de eerste zender wordt gevonden.

Is de ontvangst van de autoradio wel goed?
Hoe heb je de splitter aangesloten?
Je schrijft dat je een stuk GPS kabel hebt gebruikt om te testen, zat daar wel de goede SMB connector op?

mvgr,

Willem
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
laskatje
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 Sep 2009 20:08

Geen TMC ontvangst

Berichtdoor laskatje » 05 Okt 2009 20:16

Vijfde foto geeft onderkant van de PC5200/40
Vierde foto de aanluitingen. Op de tmc-connector is de antennesplitter MA1452 aangesloten.
Het navigatiesysteem doet het perfect behalve TMC.
Geen signaal, hoe lang ik ook wacht.
Derde foto geeft de diagnose van TMC
Tweede foto het info scherm
Eerste foto de lege TMC zenderlijst

Kortom, volgens mij heb ik alles goed aangesloten en blijft de tms zenders weg.
Of doe ik toch iets verkeerd????
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 05 Okt 2009 21:17

Ik zou niet zomaar uitgaan van een goede werking van de splitter:
Meet deze in ieder geval zorgvuldig door. Er dient bij dit model volledige elektrische continuiteit te zijn
http://www.navigatiehelpsite.nl/forum/v ... 9&start=25

Vandaag de splitter MA 1452/40 FKR ontvangen. Dus onmiddellijk geprobeerd.
Werkt voor geen meter althans, de TMC is net zo als deze was, ik zou zeggen minimaal met QUAL:7, maar de radio-ontvangst is volledig verdwenen. Bij meten is er geen verbinding tussen de beide FAKRA-stekkers. Supplier ge emailed maar nog niets gehoord. Iemand anders met een 1410 die me durft te zeggen of er een ohmse verbinding tussen de ingang en uitgang voor de radioantenne bestaat of hoort te bestaan?

Ondertussen lopen de experimenteerkosten aardig op, maar heb ik straks wel een leuk spulletje in de aanbieding voor diegenen die zo aardig van mijn experimenten hebben geleerd.

Ondertussen is de zaak opgelost!

In de splinternieuwe splitter MA trof ik het volgende aan:

Er hoort continuiteit te zijn tussen ingang en uitgang.
Ik heb het plastic blokje geopend door losdraaien van 2 piepkleine schroefjes en dan komt er een printje te voorschijn waar de 2 RG174 coaxjes op zijn vast gemaakt. Van de radiokant was de kern van de coax afgebroken.
Stukje voorzichtig gestript en na wat suckwerk de coaxkern weer gesoldeerd.
Eureka, een ohmse verbinding tussen in en out.
De HF trafo bestaat uit twee windingen om een ferriet buisje

Ik heb de leverancier op de hoogte gesteld van deze tekortkoming in zo'n veel te duur apparaat.

Na montage en aansluiten op de PC5200 na 2 minuten de volgende resultaten: 6 TMC zenders binnen in de garage.
Let op dat ik daar dus maar 1 satelliet kon ontvangen op dat moment

Overigens is de voeding wel degelijk afkomstig uit de radio. Dat ik bij meting geen spanning kon vaststellen, was omdat ik door onhandigheid even sluiting had veroorzaakt op de antennebus en daardoor een zekeringetje van 1 Amp kaduuk was gegaan.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 06 Okt 2009 08:41

Je zou toch minimaal 1-2 zenders moeten kunnen ontvangen, ook met een slechte aansluiting.

er zijn 2 opties die ik eerst zou proberen, voor dat je verder gaat,

1. Installeer de besturings software opnieuw, deze laatste versie is te vinden op
http://www.vdodayton.com/default2_and_fz_menu=product_documents_and_dataid=528052.aspx
en dan de PC5200/PC5200PT versie.
na de update zou dan na zo'n 15 minuten minaal 1-2 zenders zichtbaar moeten zijn.

en als dat ook niet helpt

2. In het diagnose scherm een tmc reset geven, hierna duurt het +/- 15 minuten voor de eerste zender gevonden wordt.

groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 06 Okt 2009 16:11

De TMC smbconnector is dat van de originele van MA1452 , het lijkt wel op een GPS smbconnector?
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JosjePC5200
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 Okt 2009 20:26
Locatie: Betuwe

Berichtdoor JosjePC5200 » 07 Okt 2009 17:51

Na een aantal strubbelingen met de TMC van mijn MS5200/40 heb ik het eindelijk werkend gekregen.

Allereerst heb ik bijna alles wat hier boven staat ook geprobeerd en kreeg maar geen TMC.

Vervolgens heb ik de nieuwste update (0290) er op gezet (was 0280)
TMC plakantenne losgekoppeld en aan de kern een stuk stroomdraad van 2,5mm2 gesoldeerd en deze langs het achterste raam (stationwagen) via de C-stijl naar de D-stijl laten lopen.
Daarbij het laatste stuk van 30cm blank gestript voor een betere ontvangst.

Binnen 2 minuten 4 TMC zenders zonder TMC reset, vervolgens toch een TMC reset gedaan voor de zekerheid en binnen 5 minuten waren de TMC zenders er weer in.

Ik ben weer blij met m'n 5200.

Groet
Josje

Audi A4-B5 Avant
PC5200/40
SW 0290
Navteq 200809


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Vaste VDO-Dayton systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot], Onbekende zoekrobot en 0 gasten