Voedingsdraad TMC antenne verlengd, nu geen ontvangst meer

Gebruikersavatar
AVA2009
Average Member
Average Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 17 Okt 2009 19:34

Voedingsdraad TMC antenne verlengd, nu geen ontvangst meer

Berichtdoor AVA2009 » 20 Sep 2010 20:03

Ik heb het korte + draadje van de TMC antenne verlengd en daarna aangesloten op dezelfde draad waar hij eerst goed op werkte, maar nu heb ik ineens geen ontvangst meer?
Kan ik in het menu de werking van de TMC antenne controleren, ook als ontvangst niet mogelijk is? (parkeergarage)
Ik heb net de auto even uit de parkeergarage gereden, en toen buiten op de parkeerplaats een minuut of 10 gewacht tot de TMC groen zou worden, of zenders aan zou geven, maar er kwam niets?

Het verlengen van de + draad is mogelijk toch, of wordt de ontvangst daar ook slechter van?

VDO-Dayton MS5600




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 20 Sep 2010 20:33

Het verlengen van het zwarte + draadje moet geen probleem zijn maar ik vraag me af of de massadraad wel is aangesloten
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
AVA2009
Average Member
Average Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 17 Okt 2009 19:34

Berichtdoor AVA2009 » 20 Sep 2010 20:37

Gerritje schreef:Het verlengen van het zwarte + draadje moet geen probleem zijn maar ik vraag me af of de massadraad wel is aangesloten


Hoi,

Ja, de massadraad is aangesloten.
Normaal gesproken heb ik in de parkeergarage ook nooit ontvangst, dus dat klopt.
Maar toen ik naar buiten ging heb ik dus na het uitrijden van de garage meteen op de parkeerplaats voor de garage stil gestaan, een minuut of 10, maar geen ontvangst gekregen.
Ik heb tussendoor de TMC wel gereset in het menu.

Is er een manier om de werking van de TMC antenne te controleren als deze geen ontvangst heeft?
Dat ik dus kan controleren of hij i.i.g. stroom krijgt?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 20 Sep 2010 21:07

Als het een normale VDODayton plak-antenne betreft is er geen manier. Maar je kunt natuurlijk kijken of er aan het begin van de voedingsdraadje spanning aanwezig is.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 22 Sep 2010 19:26

AVA2009 schreef:Ik heb tussendoor de TMC wel gereset in het menu.

Na het resetten in het menu kan het wel tot 20-30 minuten duren voor het systeem weer een TMC zender heeft gevonden.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Sep 2010 00:16

Is de verbinding tussen de TMC box en de computer ook losgeweest?
Die moet aangesloten zitten vóórdat de spanning op de computer gezet wordt, anders werkt de initialisatie niet goed.
Het is geen "cold-plug-and-play".

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Vaste VDO-Dayton systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Onbekende zoekrobot en 0 gasten