VDO Dayton MS4150 code geblokkeerd

Gebruikersavatar
Nevyn
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 Mar 2011 17:54

VDO Dayton MS4150 code geblokkeerd

Berichtdoor Nevyn » 26 Mar 2011 18:17

Mijn VDO Dayton MS 4150 is sinds kort code-geblokkeerd (anti-diefstal beveiliging).

Dit na installatie van een nieuwe accu in de auto. Het blijkt dat bij het wegvallen van spanning de code beveiliging van het apparaat in werking treed. Uiteraard hier totaal geen rekening mee gehouden en de beveiligingscode natuurlijk nergens meer te vinden.
Het apparaat werd nieuw bij aanschaf van de auto geleverd in 2004 , nog in bezit van oorspronkelijke eigenaar, nooit doorverkocht !
De dealer is echter de afgelopen jaren over de kop gegaan dus daar navragen is niet meer mogelijk.

Wat nu te doen ? Is dit simpel te 'unlocken' ergens, zo ja tegen welke kosten of is het verstandiger om een nieuwe/andere navigatie aanschaffen?

Tot wie moet je je wenden voor zo iets, een autoradio-inbouwer, autogarage of is er ook een servicedienst voor VDO Dayton apparaten?

Graag jullie hulp?




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: VDO Dayton MS4150 code geblokkeerd

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 27 Mar 2011 08:05

http://www.dndservices.co.uk/vdo-dayton-ms-4150-rs.html
Kost een paar centen maar dan heb je ook wat
Anderzijds kun je je afvragen of deze hele operatie nog wel de moeite waard is voor een toestel van die leeftijd
http://link.marktplaats.nl/434445083
William, heeft er een in de aanbieding voor 60 eruo

Ik ken in Nederland niet 123 een bedrijf dat deze "service" verleent
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
TNZKKA
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2005 20:52
Locatie: Zeeland

Re: VDO Dayton MS4150 code geblokkeerd

Berichtdoor TNZKKA » 27 Mar 2011 10:19

Wellicht ten overvloede: standaardfabrieksinstelling (op MS4200RS in ieder geval) = "0000".
Ideetje 2: Ik heb zelf de door mij gewijzigde code opgeschreven op de bladzijde in de handleiding waar de instelling en werking werd uitgelegd/beschreven. Misschien schiet de eigenaar nu ook iets te binnen.
Ideetje 3: Zoveel variatie in het bedenken van 4 cijfercombinaties is er niet, probeer het denkwerk van destijds te reconstrueren, maar... het aantal pogingen is beperkt!!
Sinds feb-2011 CD-70 van Opel (Zafira)

Gebruikersavatar
Nevyn
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 Mar 2011 17:54

Re: VDO Dayton MS4150 code geblokkeerd

Berichtdoor Nevyn » 27 Mar 2011 19:21

Codes proberen heeft geen zin meer hij is helemaal geblokkeerd. Je krijgt 10 mogelijkheden voor code invoer en ik heb uiteraard de voor de hand liggende codes geprobeerd. Als je trouwens een keer een fout maakt met selecteren van getal kan je niet terug en ben je dus een poging kwijt. (zo'n 4 pogingen verspild hiermee..:-(( probeer maar eens kalm te blijven dan...)
In ieder geval codes intoetsen is dus geen optie meer.
Dus ergens laten unlocken ofzo, die link hieboven , is er ook niet zoiets in Nederland dan?

Op Marktplaats kopen is misschien ook een mogelijkheid, maar hoe veilig/betrouwbaar is dat dan ? Koop je er een die een ander probleem heeft of bv ook is gelocked. Heb hier geen ervaring mee, wat voor voorzorgen raden jullie in zo'n geval aan?

Gebruikersavatar
Bleijendijk
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 Apr 2017 10:54

Re: VDO Dayton MS4300 code geblokkeerd

Berichtdoor Bleijendijk » 18 Apr 2017 11:07

Mevrow mijn heren ,Camper gekocht met vdo ms4300 navigatie waar meer mensen tegenaan lopen is dat er een IC code ingevoerd moet worden wie op wie kan mij helpen zodat ik die weer kan gaan gebruiken. Natuurlijk ben ik bereid de kosten te vergoeden. Vriendelijke groet herman

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Re: VDO Dayton MS4150 code geblokkeerd

Berichtdoor wmp » 18 Apr 2017 13:38

IC-code ?
Bedoel je misschien een C-IQ code ?

https://www.navigarde.nl/category/176/V ... are_Update

..en heel belangrijk stukje leesvoer : ms4400-bij-radio-aanzetten-steeds-kaart-activeren
(tweede posting van Gerritje - » 22 Jun 2008 20:45)

Hoewel het goede toestellen waren, zou ik hem vervangen door bijvoorbeeld een MS5200
Hier staat nog wel eens wat aangeboden: forum/te-koop-aangeboden
Succes = vaker opstaan dan je valt


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Vaste VDO-Dayton systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten