rns e trekt accu leeg

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
john SNIPPE
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Apr 2008 10:25

rns e trekt accu leeg

Berichtdoor john SNIPPE » 12 Apr 2008 10:52

heeft iemand een oplossing? afgelopen week een aantal ochtenden accu leeg.
Audi A4 2005 bij dealer neergezet en gaven aan dat rns dvd navigatie die standaard af fabriek is ingebouwd schijnbaar niet in slaapstand gaat en constant het systeem in de auto wakker houd en zodoende accu leeg trekt?
Ze hebben een update gedaan van de software , maar zonder resultaat.
Op dit moment geen oplossing en hebben navigatie los gekoppelt en heb idd nadien geen problemen.
Heeft iemand suggesties?Omdat systeem af fabriek is ingebouwd en nooit problemen heeft gegeven vindt ik dit zo vreemd.




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 12 Apr 2008 11:07

Als 'ie niet in de slaapstand blijft hij een paar ampere trekken. En dat houdt een accu niet al te lang vol, zeker als die toch al niet kakelvers meer is.

Oorzaak? Vermoedelijk iets in de computer, daar zal een specialist naar moeten kijken, die hangt 'm aan een diagnose en kan dan vaststellen wat de oorzaak is. Zelf kun je er niks aan doen, vrees ik :oops:

Als het systeem aangestuurd wordt door een CAN, en daarbij wordt de geschakelde plus niet "uitgezet" als je je contact uitzet, zou de dealer daar iets in moeten kunnen ontdekken.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
john SNIPPE
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Apr 2008 10:25

Berichtdoor john SNIPPE » 12 Apr 2008 11:13

JW schreef:Als 'ie niet in de slaapstand blijft hij een paar ampere trekken. En dat houdt een accu niet al te lang vol, zeker als die toch al niet kakelvers meer is.

Oorzaak? Vermoedelijk iets in de computer, daar zal een specialist naar moeten kijken, die hangt 'm aan een diagnose en kan dan vaststellen wat de oorzaak is. Zelf kun je er niks aan doen, vrees ik :oops:

Als het systeem aangestuurd wordt door een CAN, en daarbij wordt de geschakelde plus niet "uitgezet" als je je contact uitzet, zou de dealer daar iets in moeten kunnen ontdekken.

Groet,
JW


Ok, bedankt voor je snelle reply
De auto heeft deze week al drie dagen bij de dealer gestaan en heeft volgens mij al alles uitgeprobeerd.
Bedoel je met computer de computer van auto zelf of van nav. app?
van de auto zelf hebben ze reeds alles uitgelezen en gewist.

Groet, John

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 12 Apr 2008 11:16

Ik bedoel met die computer inderdaad die van de Nav.

Overigens, wat kwam er uit bij het uitlezen van de auto zelf?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
john SNIPPE
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Apr 2008 10:25

Berichtdoor john SNIPPE » 12 Apr 2008 11:24

JW schreef:Ik bedoel met die computer inderdaad die van de Nav.

Overigens, wat kwam er uit bij het uitlezen van de auto zelf?

Groet,
JW


Ik heb geen idee, wat ik er van weet was dat er een aantal storingen inzaten die ze hebben gereset.
De eerste storing is 2 weken geleden in Oostenrijk gebeurt, dat auto in ochtend met lege accu stond.
De dealer zinspeelde op vervangen van de navigatieapp. maar lijkt me wel erg kort door de bocht.
Het app. heeft al die jaren perfect gewerkt, enkel nu na een trip naar Oostenrijk begonnen de problemen.
Heeft de dealer normaliter de mogelijkheden de comp. van de navigatie uit te lezen of heb je een suggestie bij wie ik moet zijn? Gezien de reactie van de dealer denk ik dat hij geen oplossing voor me heeft.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 12 Apr 2008 11:30

john SNIPPE schreef:
JW schreef:Ik bedoel met die computer inderdaad die van de Nav.

Overigens, wat kwam er uit bij het uitlezen van de auto zelf?

Groet,
JW


Ik heb geen idee, wat ik er van weet was dat er een aantal storingen inzaten die ze hebben gereset.
De eerste storing is 2 weken geleden in Oostenrijk gebeurt, dat auto in ochtend met lege accu stond.
De dealer zinspeelde op vervangen van de navigatieapp. maar lijkt me wel erg kort door de bocht.
Het app. heeft al die jaren perfect gewerkt, enkel nu na een trip naar Oostenrijk begonnen de problemen.
Heeft de dealer normaliter de mogelijkheden de comp. van de navigatie uit te lezen of heb je een suggestie bij wie ik moet zijn? Gezien de reactie van de dealer denk ik dat hij geen oplossing voor me heeft.


Jammer dat je dat niet weet, weet de dealer dat ook niet meer?

Voor VDO spullen weet ik wel bij wie je moet zijn om het te laten nakijken, maar met VAG spullen weet ik dat niet. Hopelijk kan een ander forumlid je daarmee helpen :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
john SNIPPE
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Apr 2008 10:25

Berichtdoor john SNIPPE » 12 Apr 2008 11:34

JW schreef:
john SNIPPE schreef:
JW schreef:Ik bedoel met die computer inderdaad die van de Nav.

Overigens, wat kwam er uit bij het uitlezen van de auto zelf?

Groet,
JW


Ik heb geen idee, wat ik er van weet was dat er een aantal storingen inzaten die ze hebben gereset.
De eerste storing is 2 weken geleden in Oostenrijk gebeurt, dat auto in ochtend met lege accu stond.
De dealer zinspeelde op vervangen van de navigatieapp. maar lijkt me wel erg kort door de bocht.
Het app. heeft al die jaren perfect gewerkt, enkel nu na een trip naar Oostenrijk begonnen de problemen.
Heeft de dealer normaliter de mogelijkheden de comp. van de navigatie uit te lezen of heb je een suggestie bij wie ik moet zijn? Gezien de reactie van de dealer denk ik dat hij geen oplossing voor me heeft.


Jammer dat je dat niet weet, weet de dealer dat ook niet meer?



Voor VDO spullen weet ik wel bij wie je moet zijn om het te laten nakijken, maar met VAG spullen weet ik dat niet. Hopelijk kan een ander forumlid je daarmee helpen :wink:

Groet,
JW

Ok, toch heel erg bedankt voor je reactie.
ik hoop idd dat er iemand is die een oplossing heeft.

Gr. John

Gebruikersavatar
Erwinvn
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 28 Dec 2005 19:38
Locatie: Deventer

Berichtdoor Erwinvn » 12 Apr 2008 12:37

Ik werk bij een audi dealer en heb dit al vaker meegemaakt.
Het kan gebeuren dat het apparaat stroom blijft trekken omdat het niet in de slaapmodus gaat daatdat het blijft zoeken naar verkeersinformatie. Dit systeem slaat verkeersinfo op, ook als het uit staat.

Schakel de verkeersinfo uit en probeer het weer eens

Gebruikersavatar
john SNIPPE
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Apr 2008 10:25

Berichtdoor john SNIPPE » 12 Apr 2008 12:44

Ok, heel erg bedankt ik ga het straks proberen.
De dealer heeft het nav. app. los gekoppeld, moet ik nog ergens op letten als ik 'm aan koppel?

Gr. John

Gebruikersavatar
Route 66
Normal Member
Normal Member
Berichten: 108
Lid geworden op: 28 Nov 2007 06:23
Locatie: Region Haarlem

Blaupunkt OE Service

Berichtdoor Route 66 » 12 Apr 2008 14:24

Voor service, advies, levering en reparatie betreffende in principe alles waar Blaupunkt op staat, inclusief 24 V Coach- en Truck apparatuur, kun je je o.m. wenden tot:

Fa. Blom-Bosselaar, Steenbokstraat 45, 7324AZ Apeldoorn
Tel. 055 - 54 28 555, Blaupunkt specialist Herman Hagedoorn

NB: Hoewel Herman heel veel tot stand kan brengen, is ook hij gelimiteerd door beperkingen en procedures die door de diverse fabrikanten (VW, Skoda, Seat, Audi, Fiat, Alfa enz.) formeel zijn opgelegd.

Gebruikersavatar
Haaggie
Normal Member
Normal Member
Berichten: 114
Lid geworden op: 13 Mei 2005 11:25
Locatie: Den Haag

Berichtdoor Haaggie » 13 Apr 2008 14:16

heb gezien dat je dit probleem ook op navplus hebt geplaatst, en men daar aangeeft dat het waarschijnlijk met je bluetooth telefoonmodule te maken heeft. De Kversie van deze unit heeft een bekende fout die tot jouw probleem kan leiden. Deze module kan onder garantie worden vervangen. Heb je inderdaad een BTmodule voor telefoon? Evt kan ik met vat com het type achterhalen. Woon in den haag.

Gebruikersavatar
john SNIPPE
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Apr 2008 10:25

Berichtdoor john SNIPPE » 15 Apr 2008 09:20

Ik heb de navigatie unit afgelopen zaterdag weer aangekoppeld en de verkeersfunctie uitgeschakeld.
Tot zover heb ik geen problemen t.a.v. lege accu gehad.
Wel heb ik agv lege accu en overstarten volgens mij de comp. van de auto een til gegeven.
Nu gaat om de haverklap als ik een stukje rijd in de auto , de esp en abs lamp in het dashboard aan.Tevens doet de parkeersensor raar, werkt soms en en dan weer niet.
Even afwachten, ik wil me wel alvast graag bedanken voor de tip van de verkeersinfo!

gr. John

Gebruikersavatar
Haaggie
Normal Member
Normal Member
Berichten: 114
Lid geworden op: 13 Mei 2005 11:25
Locatie: Den Haag

Berichtdoor Haaggie » 28 Apr 2008 09:32

ben even benieuwd: probleem verholpen? Zo ja: wat is de oorzaak geweest? Leren we allemaal weer van.

Gebruikersavatar
john SNIPPE
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Apr 2008 10:25

Berichtdoor john SNIPPE » 28 Apr 2008 16:47

Het probleem met lege accu is niet meer voor gekomen nadat verkeersinfo is uitgezet.
Helaas is mede door doordat accu leeg is geweest nog steeds last van elc. stoornissen.
Gaat morgen wederom naar de dealer!
Er gaat dan wel , dan weer niet lampje esp en abs aan in dashboard, parkeersensor hapert en sleutels werken wederom niet meer( zijn pas opnieuw ingelezen).
Ik hoop dat ze morgen nog iets kunnen vinden om dit op te lossen.
Ik hou jullie nog op de hoogte.
Maar in hoofdzaak is het probleem met de lege accu opgelost!

mvg, John

Gebruikersavatar
Haaggie
Normal Member
Normal Member
Berichten: 114
Lid geworden op: 13 Mei 2005 11:25
Locatie: Den Haag

Berichtdoor Haaggie » 28 Apr 2008 17:04

ok. ben wel benieuwd naar je instellingen die je had voor TP info. Op hoeveel uur updaten had je deze ingesteld staan?

Gebruikersavatar
john SNIPPE
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 Apr 2008 10:25

Berichtdoor john SNIPPE » 28 Apr 2008 21:14

Durf het niet te zeggen, zou ik na moeten kijken, weet niet waar hij standaard op staat, heb er nooit iets aan verandert.
De navigatie heeft het altijd goed gedaan, nog steeds trouwens, enkel sinds de verkeersmelding uit staat is probleem niet meer terug gekomen.
Ik hoop dat er morgen bij de dealer nog iets als oplossing uit gaat komen.

Gr. John

Gebruikersavatar
Talha
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 Jan 2011 03:14

Re: rns e trekt accu leeg

Berichtdoor Talha » 31 Jan 2011 03:25

Hallo,

ik heb een Audi Q7 uit 2006 en heb een nu een groot probleem.. De accu is constant leeg. Met behulp van accukabels start ik elke dag de auto. Soms start de auto niet eens naar een kwartiertje.. de dealer zei dat er wat kon zijn met de MMi of radio.
Maar hun zelf komen dr ook niet uit en de auto staat daar al 3 dagen.
Iemand een idee?


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten