Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
Pat1971
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Apr 2011 14:43

Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Pat1971 » 25 Apr 2011 15:01

Goededag,

Ben nieuw hier en mijn naam is Patrick.
Heb Touran 07-2007 vorige week in Munchen gekocht.
Heb Nederlandse taal ingesteld en alles was naar wens.
Nu heb ik vonmorgen alle bestemmingen gewist in nai menu
van vorige eigenaar.
Nu wil ik weer auto pakken,nu krijg ik iedere keer opstart menu (Welkom bij Volkswagen)
en dan springt ie weer uit en dan weer aan.
Heb al verschillende berichten gelezen over "poolse cd"enzo,heb ook geprobeerd maar geen succes.
Heb wel originele navi dvd erbij (V1) maar daar gebeurt ook niks mee wanneer ik hem erin stop.
Misschien is dit probleem al vaker aangekaart maar kan het nergens terugvinden.
Hoop dat iemand me kan helpen want wil zeer binnenkort met auto op vakantie gaan en dan is dit wel handig.

Mvg Pat.




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 25 Apr 2011 16:33

Je zult de firmware opnieuw moeten laden en soms is het probleem dan verholpen. Maar als dat niet helpt is je toestel gewoon kaduuk en zit je met een dure reparatie. Denk erom dat bij sommige updates, de hele HDD gewist wordt, dus ook je kaartmateriaal


Overigens is een Touran van 2007 in ieder geval nooit origineel met een RNS510 geleverd!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Pat1971
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Apr 2011 14:43

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Pat1971 » 25 Apr 2011 18:32

Gerritje schreef:Je zult de firmware opnieuw moeten laden en soms is het probleem dan verholpen. Maar als dat niet helpt is je toestel gewoon kaduuk en zit je met een dure reparatie. Denk erom dat bij sommige updates, de hele HDD gewist wordt, dus ook je kaartmateriaal


Overigens is een Touran van 2007 in ieder geval nooit origineel met een RNS510 geleverd!


Hoe kan ik firmware opnieuw laden? (sorry,ben leek op dit gebied)
En gebruiksaanwijzing RNS 510 zit gewoon in boekje (mapje) dat origineel bij VW hoort dus ga ervan uit
dat navi origineel erin zat.

Gr Pat

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 25 Apr 2011 21:22

Je zult naar een dealer moeten om de SW opnieuw te laten installeren
Een boekje kost 9 euro en kun je zo in het ringbandje erbij clippen
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Pat1971
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Apr 2011 14:43

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Pat1971 » 26 Apr 2011 19:05

Heb nieuwe firmware erop gezet en navi-kaarten helemaal up to date.(origineel VW)
Rns 510 werkt perfect en is stuk sneller nu.
Alleen zijn een paar functies van mijn multifunctioneel stuur vervallen.
Geluid harder en zachter op stuur werkt niet,zender veranderen op stuur werkt niet,mute knop op stuur werkt niet.
Komt dit vaker voor en hoe kan ik dit oplossen aub??????

Mvg Pat

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 26 Apr 2011 19:18

Dan kan het wel eens zo zijn dat ze een te nieuwe firmware voor jouw systeem hebben gebruikt
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Pat1971
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Apr 2011 14:43

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Pat1971 » 26 Apr 2011 21:37

En kan ik dit nog goed krijgen of kan ik hem het beste weer downgraden in dat verborgen menu??

Gr Pat

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 26 Apr 2011 21:46

Laat er een versie 1200 opzetten. Die is tenminste zeer betrouwbaar
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Pat1971
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Apr 2011 14:43

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Pat1971 » 26 Apr 2011 22:54

Die zit er nu op want de allernieuwste pakte hij niet.

Gebruikersavatar
Pat1971
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Apr 2011 14:43

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Pat1971 » 04 Mei 2011 19:55

Heb nu mijn rns 510 a verkocht en heb een rns-510-C erin laten zetten.
Nu krijg ik op dashboard geen navi en radio aanduiding meer,wel geluid en mute op stuurbediening werkt.
Ook menuknop op stuur maar krijg geen radio en navi meer in "dashboard scherm".
Kan "can bus'" kapot zijn????

Mvg Pat.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 04 Mei 2011 19:59

Als DE CAN bus kapot zou zijn doet je auto helemaal niets meer doen
Of je hebt je weer een defect toestel laten aansmeren of er moet nog wat gecodeerd worden.
Overigens kan er in jouw auto ook het eenen ander defect zijn natuurlijk
Als je minder dan 1200-1400 euro hebt betaald is ie gegarandeerd van twijfelachtige herkomst of kwaliteit
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Pat1971
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Apr 2011 14:43

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Pat1971 » 04 Mei 2011 20:39

Gerritje,allereerst bedankt voor snelle reactie.
Heb er 600 euro voor betaald en die meneer had paar stuks op voorraad.
Heb ook nog 2 "B" types geprobeert maar van hetzelfde laken een pak.
Dus we hebben er stuk of 4 geprobeerd maar geen navi en radio tussen klokken.

Mvg Pat

Gebruikersavatar
siebelink1
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 07 Feb 2006 22:10

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor siebelink1 » 04 Mei 2011 21:03

Pat1971 schreef:Gerritje,allereerst bedankt voor snelle reactie.
Heb er 600 euro voor betaald en die meneer had paar stuks op voorraad.
Heb ook nog 2 "B" types geprobeert maar van hetzelfde laken een pak.
Dus we hebben er stuk of 4 geprobeerd maar geen navi en radio tussen klokken.

Mvg Pat

Moet gecodeerd worden bij de dealer of zelf met vcds.
Heb het zelfde van het weekend bij de mijn (golf V R32 van 3/2006) ook gedaan.
Meen te weten iets met control wat uitgezet moet worden.

Succes,

Gr pascal

Gebruikersavatar
Pat1971
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Apr 2011 14:43

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Pat1971 » 04 Mei 2011 21:21

Dankje voor reactie Pascal,

Ga dinsdag naar volkswagen en navi ' freak' en zal deze oplossing ook aankaarten,ga het zelf liever
niet proberen want je kan meer fout doen dan goed heb ik me laten vertellen.
Bedankt voor reactie en laat wat weten via dit forum.

Gr

Gebruikersavatar
Pat1971
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Apr 2011 14:43

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor Pat1971 » 05 Mei 2011 16:11

Heb mijn "oude RNS- A type bij kameraad ingebouwd (touran 11-2005) en nu trekt ie de accu leeg.
Is dit makkelijk op te lossen???
Is toch heel gedoe met dat navi.

Gr Pat

Gebruikersavatar
aydin1
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 Jul 2017 20:17

Re: Rns 510 volkswagen scherm start iedere keer op

Berichtdoor aydin1 » 05 Jul 2017 20:29

Sinds vanmorgen start RNS 510 niet meer op. Ik krijg VW Navigatie logo dan zwart scherm, dan gaat de verlichting rondom het scherm en hele tijd opnieuw uit het niets kan iemand mij helpen
ik heb een cd rom gepakt en had via ergenst een bestand swl fix op de cd gebrand via windows brander zelfs maar het lijkt wel alsof die nog niks doet hij blijft opnieuw opstarten wat moet ik doen.
ik zag ook dat meerdere mensen op dit forum dit hadden, ik heb een golf 6 gti uit bouwjaar 2010


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot, Yahoo [Bot] en 1 gast