Discover Pro - update probleem

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
joepa4
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 27 Feb 2008 22:43

Discover Pro - update probleem

Berichtdoor joepa4 » 25 Aug 2014 22:55

Het wil mij niet lukken de update voor de Discover Pro te installeren.
Volgens mij doe ik alles volgens de instructies, maar volgens het update menu is er geen update van de software beschikbaar.

- Ik heb een Golf 7 uit sept 2013. Met kaarten van 2013/2014.
- Via link keurig de nieuwe software van 17 GB gedownload
- Installatie op een schone FAT geformatteerde SD kaart ( wel op een mac)
- Zip bestand uitgepakt rechtsreeks op SD kaart
- SD op lockes
- SD in Discover Pro
- Geen software herkend

Wat doe ik fout ?




Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Janloco » 26 Aug 2014 07:26

Zo te zien heb je alle stappen doorlopen.

Hier voor de zekerheid nog even de stappen die je precies moet doorlopen

http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... aign_light

Nou ben ikzelf absoluut geen Mac man. Maar misschien komt het door het formateren met het IOS ipv met win. Maar ik ben dit probleem nog niet eerder tegengekomen op het forum.

Ik zou nog even goed naar je stappenplan kijken en als het dan niet lukt zou ik voor de zekerheid ff ergens formatteren op een win systeem, wie weet.

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor MJMaverick » 01 Sep 2014 09:29

Het enige dat ik me kan voorstellen is dat de Mac wat bestanden extra op de SD kaart heeft geplaatst die er voor zorgen dat ie niet als update herkend wordt. Soms staan er extra files op met vage bestandsnamen als ._Trash_. of iets in die trant. Deze kun je makkelijk verwijderen en daarna de Lock van de SD weer aan zetten om het nogmaals te proberen.
Kun je de inhoud van je SD kaart weergeven? Als check meer dan iets anders ;-).
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Higgy » 03 Sep 2014 17:03

Is de USB in FAT32 of in NTFS geformatteerd?
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Janloco » 04 Sep 2014 07:31

Ik ben bang dat er ook internet problemen zijn bij joepa4

Gebruikersavatar
joepa4
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 27 Feb 2008 22:43

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor joepa4 » 15 Okt 2014 13:18

Ik was inderdaad even offline ...

Ga opnieuw een poging wagen. Nieuwe download > nieuwe SD > uitpakken > 3 mappen (Eggnog, NavDB, SpeechResVDE) op SD + metainfo2.txt bestand > SD in Discover Pro > Helaas geen update gevonden ......
Blijft me verbazen dat het niet werkt. Wie nog de gouden tip ?

Gebruikersavatar
Janloco
Senior Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 29 Mar 2010 17:25

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Janloco » 15 Okt 2014 16:53

Ik weet niet of de tip van goud is, maar als je alle stappen exact genomen hebt zoals op de website staat (check mijn vorige post) dan kan het alleen nog zijn dat er geen update is. B.v dat je niet de laatste update hebt, of de update is al geïnstalleerd.

Check maar even het versie nummer van het systeem in je auto en het versie nummer van je update, misschien zit hier het probleem in.

Gebruikersavatar
joepa4
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 27 Feb 2008 22:43

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor joepa4 » 16 Okt 2014 21:24

Neen, helaas.

De Golf is van sept 2013 en heeft nu dus oude software ...

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 03 Dec 2014 13:14

Ik ervaar helaas precies hetzelfde probleem. Volgens VW is de meest recente versie V03.959.800.LG 088 ECE 2014/15. Ik heb deze gedownload van http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... cover_Pro&
Hoop dat één van jullie mij kan helpen.

Zie de volgende screenshots:


IMG_1323_zpse4fb4de4.jpg
IMG_1324_zps68ab5b16.jpg
IMG_1321_zps3d370718.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 04 Dec 2014 17:43

Zelf heb ik sinds vrijdag een Golf 7 met Discover Pro,en zag ook dat ik een update had, deze netjes gedownload, en verder nog niet geinstalleerd.
Klopt het dat het er zo uit moet zien ?

Afbeelding

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 04 Dec 2014 19:00

zo ziet het er bij mij ook uit ritchei, alleen werkt het helaas dus niet bij jou. ben benieuwd of die het bij jou wel doet.

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 04 Dec 2014 21:41

Ik ga het binnekort doen, kan nog wel effe duren.
Maar dan laat ik het hier wel weten

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 06 Dec 2014 12:20

Ik las dat de update tot wel 4 uur kan duren, en als je de auto weer van het contact afhaalt, dat deze de volgende keer weer verder gaat met updaten.
Is dit echt zo ?

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 06 Dec 2014 13:22

Dit is mijn huidige (lees: voor de update) versie:

Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 06 Dec 2014 18:23

Heb mijn navigatie zonder problemen kunnen updaten, heeft ongeveer 1 uur geduurd.

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 06 Dec 2014 20:53

.. En dat zijn de bestanden van de navigatie.com site? laatste update mei 2014?

Dan ga ik het nog 1 maal proberen en dan opnieuw de bestanden downloaden en als dat niet lukt breng ik hem langs de dealer.

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 06 Dec 2014 21:07

Dat zijn de bestanden van de laatste update ja.
Ben benieuwd of het lukt, als je naar de dealer gaat, ben ik ook benieuwd wat hun zeggen, laat het hier dan maar weten.
Succes

p.s. mijn bestand heet overigens "P88_N60S5MIBH3_EU_NT_Q3.13_Mib1" en is 17.1 Gb groot

Ik heb de onderstaande sd-kaart gebruikt:

Merk: Transcend
SDHC klasse 10 45MB/s

Geformatteerd: FAT32

Trouwens ik had de SD kaart niet gelocked, werkt schijnbaar ook zonder lock.

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 06 Dec 2014 21:13

Ik houd jullie op de hoogte. Dat is ook het bestand dat ik had. Heb je het in 1x gedownload of al die losse pakketjes?

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 06 Dec 2014 21:31

DonSimon schreef:Ik houd jullie op de hoogte. Dat is ook het bestand dat ik had. Heb je het in 1x gedownload of al die losse pakketjes?


Ik heb deze in 1x gedownload.
Heb je ook al eens geprobeerd te updaten met een USB stick of alleen met sd kaart

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 06 Dec 2014 21:32

Ik heb helemaal geen usb slot geloof ik? Bedoel je met een koppelstukje? MDI kabel heet zoiets geloof ik.

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 07 Dec 2014 11:39

ik weet niet hoe het werkt met een MDI kabel, zelf heb ik 2x sd en 1x usb

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 07 Dec 2014 12:07

Ah oke, dan zal je naast de discover pro ook het telefoon pakket hebben met waarschijnlijk nog een aansluiting extra in de midden console o.i.d.

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 07 Dec 2014 16:34

DonSimon schreef:Ah oke, dan zal je naast de discover pro ook het telefoon pakket hebben met waarschijnlijk nog een aansluiting extra in de midden console o.i.d.


:clap: :D

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 07 Dec 2014 20:54

Opnieuw het bestand gedownload. MD5 hash is als volgt:
5C21E6109700EE10897CC4AC642AB785 P88_N60S5MIBH3_EU_NT_Q3.13_Mib1.7z

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 07 Dec 2014 20:56

We zijn benieuwd


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten