Discover Pro - update probleem

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 16 Dec 2014 12:15

De update is nu wel geslaagd. Waarschijnlijk was de eerste download niet succesvol geweest. Heb nu 2014/2015.
Nog niet veel van gemerkt alleen, de A4 bij Schiphol is nog steeds een 120 km/u weg volgens de navigatie terwijl je daar toch al een aanzienlijke periode 130 mag. .




Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor MJMaverick » 16 Dec 2014 13:46

Er is ondertussen een nieuwe versie, P98_N60S5MIBH3_EU_NT.7z. Dat is versie 2015 volgens de info. De kaarten lopen echter 3 kwartalen achter over het algemeen. Dat is in de filename van jouw bestand ook te zien, daar staat Q3 2013 en dat is de versie die volgens de versie informatie aangeeft dat ie 2014/2015 is.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 16 Dec 2014 15:31

Dan is die nieuwe versie echt pas sindskort beschikbaar, heb van de week nog die van Mei 2014 gedownload. Here we go again! Hopelijk dat deze wel veel 130 wegen herkent.

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor MJMaverick » 16 Dec 2014 16:01

Klopt, rond 5 december is die erop komen staan.

Ik moet zeggen dat mijn Discover Pro ook al met de 2014/2015 versie 130 aangaf bij een hoop snelwegen. De A4 rij ik niet of nauwelijks, dus ik weet niet hoe mijn systeem daar reageert.

Heb jij Lane Assist, of eigenlijk belangrijker, kijkt jouw camera naar verkeersborden om de max snelheid te bepalen? Dat heb ik op mijn auto wel (na wat ge-emmer met VagCom) en dat werkt verrassend goed. Ik zie regelmatig 130 op mijn scherm als maximum snelheid.

Anyway, succes met het nogmaals doen en hopelijk levert de update de gewenste functionaliteit/werking.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 16 Dec 2014 16:03

Nee ik heb geen Lane Assist. Geloof dat die camera voor verkeerborden ook niet in het executive pakket zit.

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor MJMaverick » 16 Dec 2014 16:13

Klopt, dat de camera verkeersborden leest is een optie die 'automatisch' mee komt (voorheen moest je dat toch nog apart aanvinken en dat ging bij mij mis...) als je een Lane Assist camera hebt. Dat staat idd los van het Executive pakket.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 16 Dec 2014 19:04

Ben de update nu aan het downloaden, morgen maar eens instaleren, bedankt voor het kenbaar maken hier dat er een nieuwe update is MJMaverick

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 18 Dec 2014 13:37

Inmiddels de nieuwste update gedownload en geinstalleerd. A4 nu ook 130 :). Fijn dat voor de wintersport de nieuwste kaarten er in ieder geval op staan.

Mijn broer heeft een Octavia, zelfde navigatie systeem alleen dan heet het bij skoda wat anders. Kan ik daar dezelfde update voor gebruiken?

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor MJMaverick » 18 Dec 2014 14:22

Ik heb geen ervaring met het updaten van de Skoda Columbus, maar als ik bij navigation.com kijk kom is voor Skoda op de volgende site:

http://updateportal.skoda-auto.com/

Op basis van het chassisnummer kun je daar kaarten downloaden. Ik zou die route gaan, maar misschien kan het geen kwaad om jouw SD ook in zijn systeem te stoppen om te zien of het werkt.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 18 Dec 2014 14:25

Ja ik weet zijn VIN nummer niet helaas, anders had ik kunnen kijken of het bestand hetzelfde is.

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 19 Dec 2014 19:17

De laatste update ook weer succesvol geinstalleerd.
Maar ik heb hier eigenlijk een vraag over, aangezien het bestand rond de 18 GB is.

Is dit wel een update, of is het gewoon een complete nieuwe versie ?
Worden alleen de kaarten vernieuwd, of wordt ook de software (bijvoorbeeld de interface) aangepast

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor MJMaverick » 20 Dec 2014 14:28

Volgens mij is het een hele nieuwe versie van de kaarten. Het interface en dergelijke worden niet vervangen. Daarvoor is een aparte update nodig, maar die kun je niet (makkelijk) zelf uitvoeren. Voor zover ik na heb kunnen gaan is de meest recente software'stand' van de Discover Pro 290, die via de dealer geïnstalleerd worden. Duurt 2 uur en als ik het goed heb begrepen heb je software nodig waarbij je het chassisnummer van je auto moet ingeven.

De informatie over de versies van de software heb ik hier vandaan:

http://www.motor-talk.de/forum/update-d ... st40950898

Zelf heb ik nog softwarestand 095........
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 20 Dec 2014 18:34

Indien je een VW hebt in garantieperiode, wordt dit dan gratis ge-update door de dealer ?

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor MJMaverick » 22 Dec 2014 13:46

Hangt van de dealer af. Sommigen doen er heel moeilijk over omdat je dan de 'kast' 2 uur bezet houdt en die niet gebruikt kan worden om storingen en dergelijke uit te lezen bij andere auto's. Anderen zijn een stuk meegaander.

Als je aantoonbaar/geloofwaardig kunt maken dat de nieuwe software problemen verhelpt die je ervaart (ik ga het proberen met slechte FM ontvangst...) zullen ze misschien sneller geneigd zijn de update uit te voeren.
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 22 Dec 2014 15:45

mmmm met dat FM ontvangst gaat het dus niet worden, dit is echt heel goed nl.
indien er nieuwe updates zijn, ga ik dit eens bij de leasemaatschappij navragen

Gebruikersavatar
DonSimon
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Dec 2014 13:05

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor DonSimon » 27 Dec 2014 10:36

Jullie moeten het maar laten weten als het is gelukt om jullie systeemsoftware te laten upgraden. Heb geen idee wat hier trouwens de voordelen van zijn? Ben ook benieuwd hoeveel het kost als je hiervoor zou moeten betalen.

Het upgraden van de skoda navigatie ga ik trouwens niet proberen met de VW update, de bestanden verschillen.

Gebruikersavatar
joepa4
Starting Member
Starting Member
Berichten: 13
Lid geworden op: 27 Feb 2008 22:43

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor joepa4 » 30 Dec 2014 21:07

Het is me uiteindelijk gelukt de nieuwe software te updaten !

In alle eerlijkheid was de echte reden dat het niet lukte mijn eigen eigenwijsheid ....
Op de downloadsite staat namelijk vermeld dat ze als unzip programma 7zX adviseren.
Aangezien ik dat niet had geïnstalleerd werkte ik dus met een regulier unzip programma, dat werkte dus niet.
Inmiddels zonder problemen de update , na unzip 7zX op mijn SD kaart, kunnen installeren.


Hoe dan ook bedankt voor de tips !

Gebruikersavatar
MJMaverick
Normal Member
Normal Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 24 Mar 2009 16:35

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor MJMaverick » 30 Dec 2014 22:18

Thanx voor de feedback. Kunnen wij andere eigenwijzen weer rekening mee houden ;-).
Golf VII 2.0 TDI Highline
Discover Pro

Gebruikersavatar
Ritchie72
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 Aug 2013 09:14

Re: Discover Pro - update probleem

Berichtdoor Ritchie72 » 19 Mei 2015 14:35



  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten