Achteruitrij camera instaleren

Alles met betrekking tot
Audi, Seat, Skoda & Volkswagen navigatie
Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Achteruitrij camera instaleren

Berichtdoor golfgti5 » 10 Jul 2009 17:59

Hallo,

ik heb geen idee of dit het juiste topic er voor is, maar ik zou graag deze orginele achteruit rij camera achteraf inbouwen en werkend zien met mijn RNS510;

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... TQ:DE:1123

ze worden steeds vaker los aangeboden, heeft iemand enig idee wat je buiten de camera uit de advertentie nog meer nodig hebt om de boel werkend te krijgen?

Fijn weekend allemaal.




Gebruikersavatar
pastv5
Average Member
Average Member
Berichten: 87
Lid geworden op: 03 Mar 2006 17:13
Locatie: Zuid-Holland

Berichtdoor pastv5 » 10 Jul 2009 18:52

Een collega van mij is hier mee begonnen .... heeft een complete kabelboom moeten maken omdat de parkeersensoren(aansluiting) blijkbaar ook weer anders zijn. Nu heeft hij alles voor elkaar maar kan de juiste codering niet vinden.

Al met al is hij er nu al een paar maanden mee bezig samen met de mannen van de Onderdelenshop in Ochten maar het wil niet vlotten.

Dus of je moet heel handig zijn en veel willen investeren of je kunt gewoon lekker of de piepjes af blijven gaan.

Hij stuurt in een VW Golf 5 GT met RNS510 en PDC af fabriek.

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 10 Jul 2009 18:57

Ja je hebt meer nodig dan alleen de camera.

Bij Kufatec bieden ze een set aan voor de Passat 3C zie link:

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1392_Emblem---Rueckfahrkamera-VW-Passat-3C-Limousine.html

Daar gebruiken ze originele camera met een interface van Kufatec (IMA multimedia adapter)

Je kunt ook het originele achteruitrijcamera regelapparaat gebruiken.

Alles is te maken maar het zal niet goedkoop zijn.

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 10 Jul 2009 19:00

Ok, thanks.
Ik had het wat eenvoudiger gezocht, dacht dat je enkel een kabelboom nodig zou hebben die naar de RNS510 zou gaan, met misschien een aansturings module er tussen.......kennelijk te simpel gedacht.
Ik heb sinds kort een Golf VI GTi, met PDC en Park Assist, een echt gemis is het dus niet maar ik vind het wel leuk om zulke dingen alsnog achteraf in te bouwen.......

Los was de camera niet te bestellen, enkel i.c.m. een RNS510 (of pakket) en die had ik al, overgezet uit mijn vorige GTi.

We puzzelen gewoon weer verder.

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 10 Jul 2009 19:02

Die van Kufatec gaat zo te zien in de connector waar ik nu mijn Rear seat entertainment kabel voor de schermpjes achterin heb zitten.........

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 10 Jul 2009 19:34

Als het goed is zijn op deze stekker niet alle posities bedraad.
Op de lege plekken zou de achteruitrijcamera aangesloten moeten worden.
Het kan wel zijn dat er kabels zijn die gemonteerd moeten worden op een plek die al bezet is (bijvoorbeeld een massa signaal voor video) maar deze kun je er dan bij solderen.

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 10 Jul 2009 19:49

Mijn Duits is erg slecht, maar volgens mij staat er toch in die Kufatec beschrijving dat het niet samen werkt met het optisch parkeer systeem.........opzich gek, immers kan je dat affabriek wel bestellen.

Ik heb OPS en Park Assist, zal dus wel niet samen gaan...........

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 10 Jul 2009 19:51

Kufatec heeft ook een engels talige site.......


Notes

Regarding to the head unit VW RNS 510 - the interface is not suitable for vehicles equipped with factory fitted OPS (optical parking system)

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 10 Jul 2009 20:19

"Ik heb sinds kort een Golf VI GTi, met PDC en Park Assist"

Sorry overheen gelezen.

Dan is de mogelijkheid die overblijft een complete origneel systeem te monteren.

Het probleem dat dit niet samengaat met de set van Kufatec is dat dit geen originele module is.

Deze module en het scherm van de parkeersensoren willen tegelijk beeld geven en dit zorgt voor problemen.

Bij een originele set wordt dit wel op elkaar afgestemd.

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 10 Jul 2009 20:22

Toch vreemd dat om die rede de Kufatec module niet werkt.............

Ach, vroeg of laat zie je toch mensen die het lukt om het achteraf erin te zetten......we wachten gewoon af

Zit jij trouwens in de Volkswagens??

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 10 Jul 2009 20:23

Ja, werk bij een VW/Audi dealer + heb een part-time inbouwbedrijf.

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 10 Jul 2009 20:27

Ok, cool.

Even een off-topic vraagje, indien je geen zin hebt om te antwoorden geen probleem; misschien weet jij dit; ik heb alles al geprobeerd maar krijg mijn bochten verlichting op de nieuwe GTi niet aan de praat, je weet wel, als je een rotonde op draait gaat aan de desbetreffende kant je mistlamp branden...........ok, het is geen fraai gezicht, maar volgens de folder moet het erop zitten en wil ik het dus werkend zien.

Heb alles geprobeerd, licht schakelaar op automatisch, helemaal aan, flauwe bocht, scherpe bocht, met en zonder richting aanwijzer aan.................in mijn board computer kan ik niks vinden, is de mogelijkheid aanwezig dat ik hem met vag.com moet activeren??

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 10 Jul 2009 20:32

Off-topic:
Dit zou zo moeten werken.
In je boardcomputer niks kunnen vinden over "kurvenlicht"?
Dit zou je bij een Golf VI niet meer moeten hoeven te activeren via vag-com.

Heeft de auto Xenon?
Zo ja, dan zit de bochtverlichting verwerkt in de koplamp ipv in de mistlamp als ik mij niet vergis.

Zie deze foto:
http://www.motor-talk.de/bilder/bi-xenon-kurvenlicht-g2124331/vw-mk6-golf-gti-i202883851.html

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 10 Jul 2009 20:50

Nee, ik heb helaas geen xenon...........

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 10 Jul 2009 20:57

Als ik het goed lees staat hier dat als je een GTI hebt zonder Xenon je geen bochtverlichting hebt ivm de plaatsing van de mistlamp, is namelijk anders dan bij een standaard Golf VI.

http://www.motor-talk.de/forum/statisches-kurvenlicht-beim-gti-t2275528.html

Dan zou het misschien wel mogelijk zijn dit als nog te coderen maar of je hier dan veel effect van hebt?

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 10 Jul 2009 21:03

@VWGolf,

hartelijk dank voor de oof-topic info, ik denk dat jij gelijk hebt, alhoewel duidelijk in de folder staat dat er bochtenverlichting ofzo iets op moet zitten........

maarja, volgens de folder zou ik ook een volwaardig reserve wiel hebben................helaas zit er een compressor kitje in

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 31 Jul 2009 19:09

golfgti5 schreef:Kufatec heeft ook een engels talige site.......


Notes

Regarding to the head unit VW RNS 510 - the interface is not suitable for vehicles equipped with factory fitted OPS (optical parking system)


@vwgolf,

wat ik nu inmiddels begrijp is dat de Golf VI achteruitrij camera geen aparte control unit nodig heeft, deze zou ingebouwd zitten in het embleem.
In mijn optiek heb je dus enkel die camera/embleem nodig en een kabelboom, of zit ik nu fout?

Overigens duiken de camera/emblemen steeds meer op bij Golfjes type V i.c.m. een RNS510, dus zou het "achteraf" ook bij mijn Golf VI moeten kunnen lijkt mij...........

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 31 Jul 2009 19:23

Voor zover mijn kennis reikt zou er altijd een regelapparaat gemonteerd moeten worden voor de camera.
In het embleem zit voor zover ik weet geen regelapparaat.

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 31 Jul 2009 19:31

Na vooral veel lezen en speuren op vwnavi.com word daar geconcludeerd dat er een verschil zit tussen de CC en de Golf rear emblem camera, de Passat zou wel een control unit nodig hebben maar de Golf camera niet word daar gemeld.........

Als jij eens tijd hebt, zou jij dan eens kunnen kijken in de Etos/Etka of dit klopt??

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 31 Jul 2009 20:17

Ik zal volgende week eens kijken.
Ik zit me net te bedenken dat ik op mijn werk als er een RNS510 ingebouwd wordt, en deze gecodeerd moet worden er wel wordt gevraagd of er een achteruitrijcamera low is gemonteerd.
Dit zou kunnen betekenen dat er misschien geen regelapparaat nodig is.
Je hoort begin volgende week van mij.

Heb je evt. een link van het achteruitrijcamera topic op vwnavi.com?

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 31 Jul 2009 22:11


Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 12 Aug 2009 16:55

Dit zou de kant en klare kabel moeten zijn die naar de camera gaat;

http://vwnavi.com/forums/showpost.php?p=42732&postcount=69

welke kabel's er eventueel verder nog nodig zijn weet ik nog niet........zover ik kan zien zitten er 3 connector's op de camera, er zouden er dus nog 2 over zijn......(power misschien....)

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 12 Aug 2009 17:13

Op de andere stekker moet nog een constante plus, achteruitrijsignaal, massa en signaal voor de achterklep ontgrendeling. Dit moet op de vaste aansluiting komen van het embleem zie foto stekkeraansluiting links onder (tekst:4 pin connector) .
Op de stekker waaraan een klein kabelboompje zit moet de signalen constante plus, massa en het achteruitrijsignaal doorgelust worden op de kleuren rood, geel en bruin, stekker rechts boven met tekst: 3 pin connector.

Afbeelding

De codering via vag-com bij de lange codering moet het 12 cijfer (van rechts naar links geteld) een 4 worden om de achteruitrijcamera te activeren.

Gebruikersavatar
golfgti5
Normal Member
Normal Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Feb 2008 21:33

Berichtdoor golfgti5 » 12 Aug 2009 17:16

Cool zeg, thanks........

Iemand in het bezit van de betreffende onderdelen nummer's?

Gebruikersavatar
vwgolf
Senior Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 20 Feb 2005 11:08
Locatie: Brabant

Berichtdoor vwgolf » 12 Aug 2009 17:21

Meestal staat er op de stekker behuizing een onderdeelnummer en dan is via daar weer de contra stekker te achterhalen.
Je hebt niet toevallig de camera al besteld en binnen?


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “V.A.G”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten