WS-RAD1 en pay tmc

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
Riekus
Senior Member
Berichten: 299
Lid geworden op: 02 Feb 2004 09:19

WS-RAD1 en pay tmc

Berichtdoor Riekus » 01 Sep 2005 09:54

Afgelopen twee dagen in mijn regio (midden van het land) in de lijst met TMC zenders de al bekende WS-RAD1 pay tmc zender.

Helaas gaan 'gewone' RWS-RAD1 TMC maar wel SKYRADIO en SKYTMC4U

Is dit ook anderen opgevallen?? Wanneer gaat paytmc in Nederland nu geintroduceerd worden??

Groet,
Riekus




Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 02 Sep 2005 21:30

Ik zie dat dus absoluut niet.

Iedere dag bij vertrek vanuit Utrecht (toch ook midden van het land) stel ik handmatig de TMC even vast op RWS-Radio1, maar bij mij absoluut geen pay-tmc.
Ook de benaming is net als altijd.

Maar ook die benaming wiislet. Laatst bij ToHo voor de deur is bij hem de benaming ook anders dan bij mij op het scerm. En dan staan de auto's een paar meter van elkaar af, dus ik mag er van uit gaan dat het dezelfde zender en frerquentie zal zijn.


Wel sinds gisteren één duitse zender die ineens het bekende plaatje met de muntjes laat zien en het grote rode kruis er door: L1VE TMC


Frits
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 03 Sep 2005 08:01

Hmmm, dat is WDR1 (Einslive). Zal dan ook eens kijken of dit tijdelijk is (normaal is ie namelijk gewoon te krijgen). Ik kan hem hier namelijk ook ontvangen.

Groetjes,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 07 Dec 2005 22:56

Hallo,

En vanmiddag had ik dus ook die .WS-RAD1, rond Utrecht, en uiteraard niet te selecteren. Daarnaast geen RWS-RAD1, ik moest het dus met andere zenders doen.
Daarbij was Via TMC, BNR dus die goed voorzien was van TMC informatie. En een kloppende politiecontrole op de A27 :!:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 07 Dec 2005 23:07

blijft raar.

Ik ben rond 16.30 uur weggereden van mijn werk (Rijnsweerd).

Ik heb lijstje tmc-zenders opgevraagd en uit de 5 aanwezigen (sky, radio1 en 3x viatmc) heb ik radio1 gekozen en ben toen vertrokken vanaf de parkeerplaats.

JW, hoe laat was dat vanmiddag ?

frits
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 07 Dec 2005 23:17

Dat was rond 18.15, dus inderdaad geen middag meer :oops: :wink:
En om die tijd reed ook ik weg uit Rijnsweerd, vlak bij jouw werkplek. Bij aankomst thuis stond er nog alleen maar die .WS-RAD1....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 09 Dec 2005 17:55

Gisteren rond 14.00 reed ik naar het zuiden en zag toen weer WS-RAD1 staan. Maar nu zónder de blokkering en dus kon ik 'm gewoon selecteren.
In de statusregel kwam hij ook als WS te staan, en de info was, zoals te verwachten was die van RWS-RAD1.

Vanmiddag zag ik dat deze zender als Radio1 in de TMC zenderlijst stond, men is dus kennelijk bezig met deze zender.

Groet,
JW

P.S. Ik heb de laatste paar dagen BNR (Via TMC) op staan, die lijkt op dit moment goed te functioneren. Zowel gewone TMC als ook flitspalen, enals ik het zo even in de gauwigheid bekeek was de TMC Info correct.
Hoe is de ervaring van anderen hiermee?
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 13 Dec 2005 23:18

Jw,

Naar aanleding van telefoongesprek maandag systeem weer op via tmc gezet. In tegenstelling tot wat ik zei, is inmiddels de snelheid waarmee de verkeersinfo binnenkomt nu stukken sneller.

Vanmiddag op weg naar huis gaf ie aan file op A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord. Dat was correct. Radio1 meldde deze file niet, wel file tussen Grijsoord en Arnhem-noord (die er dus niet stond).

In het oosten van het land is er geen BNR, dus ik kan hier in de regio niet testen. Dat is wel jammer daar hier in de ochten de file tussen Zevenaar en Arnhem-Noord nog al eens afwijkt van de werkelijkheid (er staat meer file dan in de tmc-melding). Maar ja, geen BNR -> ontvangst pas een beetje t.h.v. knoopunt Waterberg.

Maar wel, gelijk aan ervaringen van JW, dat ie verbeterd is ten opzichte van begin. Nog onvoldoende mee gereden om te zeggen het is prefect, maar het begin is er.


frits
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
EDDIE
Average Member
Average Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 06 Nov 2004 19:51
Locatie: Noord-Holland

Berichtdoor EDDIE » 14 Dec 2005 20:49

De afgelopen twee dagen inderdaad meerdere malen de melding gehad dat radio 1 voorlopig niet beschikbaar was.
Vanmorgen maar twee zenders beschikbaar, sky en via-tmc en plotseling een voor mij nieuwe zender met de naam "nieuws". Dit was dus in het Westen van het land. Heb even een zoekopdracht gedaan in deze rubriek, maar kon niets vinden.

Gr. Eddie.
Land Rover, VDO: PC5100, MT5010/01, MA1410, MI2200, MM5600/40, MM5000/01, MG5000/5100, TV5100, DV6100, MA6200, rearcam, RST5400, WT5100, WH5100, RCS5100 en CD4203 met PA4600/PA4400, CHM604-MP3, CA1301 en CA1314.
Opel: PC5100, MM5000/01, MT5010/01, MG5000

Gebruikersavatar
EDDIE
Average Member
Average Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 06 Nov 2004 19:51
Locatie: Noord-Holland

Berichtdoor EDDIE » 15 Dec 2005 17:20

Vanmorgen vier TMC zenders, waaronder drie maal een "Via" variant, te weten:
ViaTMC, Via TMC, Via-TMC en SkyTMC4U.
De eerste in het rijtje was alweer rap verdwenen.
Radio 1 wederom niet beschikbaar.
Land Rover, VDO: PC5100, MT5010/01, MA1410, MI2200, MM5600/40, MM5000/01, MG5000/5100, TV5100, DV6100, MA6200, rearcam, RST5400, WT5100, WH5100, RCS5100 en CD4203 met PA4600/PA4400, CHM604-MP3, CA1301 en CA1314.

Opel: PC5100, MM5000/01, MT5010/01, MG5000


Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 1 gast