Wat moet er nu eigenlijk gebeuren als je naar Frankrijk gaat

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
mathieumornie:-)
Starting Member
Starting Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 Mei 2004 23:53
Locatie: 9630

Wat moet er nu eigenlijk gebeuren als je naar Frankrijk gaat

Berichtdoor mathieumornie:-) » 21 Mei 2007 15:41

beste forumleden.

ik heb hier een hele hoop zitten lezen en moet zeggen ik kan er gewoon niet meer aan uit.

ik heb nu een pioneer avic-hd1bt.
en zou er graag mee naar frankrijk, duitland, U.K. willen gaan.

maar ik gebrijk niets van wat er nu allemaal moet gedaan worden en hoe je een abbonement kunt afsluiten.
of wat er extra moet ingebouwd worden
en welke zenders er niet betalend zijn en welke wel.

nochtans op de info van mijn navigatiesysteem staat er dat ik de tmc info van al deze landen zou moeten kunnen ontvangen.

en nog een vraag ik heb ook nog een gps in mijn mercedes zitten een audio 50aps moet er daar dan ook decoder tussen of moet er daar niets aan gedaan worden omdat het merk een contract heeft met de landen.

ik denk dat er veel mensen zijn die wat verduidelijking willen van wat er nu allemaal moet gebeuren.

ik begon te lezen en uiteindelijk ben ik hopeloos gestopt en zij ik tegen mijzelf. ho een uurtje in de fille kan toch geen kwaad hé ik ben ook op vakantie hé.

alvast bedankt




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 21 Mei 2007 15:49

Als ik het zo lees wil je weten hoe je de PayTMC van V-Trafic in Frankrijk, TMC-Pro in Duitsland of ITIS in de UK kunt ontvangen. Klopt dat?
Voor V-Trafic was de AVIC X1 vrijgeschakeld, of de HD1 dat ook is weet ik niet. Ik zou dat gewoon even vragen bij Pioneer.
Hoe het met de andere Pay-TMC's zit, dat weet ik echt niet, maar dat kun je dan gelijk even bij Pioneer checken.
En gewone TMC, die dus niet betaald hoeft te worden, die ontvang je toch gewoon?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
mathieumornie:-)
Starting Member
Starting Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 Mei 2004 23:53
Locatie: 9630

Berichtdoor mathieumornie:-) » 21 Mei 2007 15:53

ja dat kopt ik wou weten wat er gedaan moet worden om al deze betaal tmc te kunnen ontvangen.
en hoe zit het dan eigenlijk in het algemeen.
als je gps niet is vrijgeschakeld wat moeten de mensen dan doen?
en waar kunnen ze zo een box kopen.
bestaat er een box die de 3 landen kan vrijschakelen of moet je 3 apparte boxen kopen?

alvast bedankt

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 21 Mei 2007 15:59

Bij de X1 wordt het software-matig vrijgeschakeld, je hebt er geen aparte box voor nodig. Of dat bij de HD ook zo is....?
Hoe het met Itis en TMC-Pro zit weet ik niet, vandaar mijn opmerking: vraag het eens aan Pioneer.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
mathieumornie:-)
Starting Member
Starting Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 Mei 2004 23:53
Locatie: 9630

Berichtdoor mathieumornie:-) » 21 Mei 2007 16:48

heb net naar pioneer gebeld

en ben razend geworden op die 1 bepaalde persoon die ik altijd aan de lijn krijg.

ik heb vandaag al 3 keer getelefoneerd en iedere keer kreeg ik een sam aan de lijn die u gewoon de vraag zelf laat zoeken.
hij zij eerst van ja dat ligt niet aan pioneer je moet het aan de tmc centrale van frankrijk gaan vragen.
ok daar kon ik niet veel op zeggen dan maar andere vragen gesteld.

de 2de keer dat ik belde alles uitgebreid uitgelegd en hij dan ik zal eens zoeken.
en dan antwoorde hij van ja het staat op de site van www.pioneer.fr
ik dan weer andere vragen gesteld.
en hopeloos heb ik dan maar de vraag gesteld op het forum en u zegt me dat ik het aan pioneer moet vragen was me dat effe lachen.

ik dus terug gebeld met de hoop iemand anders aan de lijn te krijgen nee weer sam.
ik alles uitgebreid verteld en goed technisch onderlegt zodat hij niet kon verwijzen naar www.pioneer.fr en niet kon zeggen het is pioneer niet die het moet weten.

wat deed hij dan ga naar de site van pioneer.fr en daar dat, dat, dat
allé dan uiteindelijk op een andere site van navshop en daar zou ik volgens hem de flitspalen van frankrijk moeten kopen om de tmc code te hebben en om vrijgeschakeld te zijn.

amaai ik werd vies.

ik alles uitgelegd van ja ik heb al 3 keer getelefoneerd en ge verwijst gewoon door en ge geeft gewoon geen antwoord.
natuurlijk rustig blijven maar toch een toontje in mijn stem gestoken.

dus nu weet ik nog altijd geen oplossing.
hij heeft zelfs durven zeggen dat hij het aan zijn technische medewerkers gevraagd heeft.
wat zeker geen waar is.

je moet je niet verplicht voelen maar ik zou het wel tof vinden moesten er mensen zijn die dezelfde vraag stellen aan sam.

ah ja spijtig in belgie is het een gratis nummer en in nederland niet ik bel altijd 080040567 ik weet het niet of dat nummer ook zou werken in nederland.

alvast bedankt

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 21 Mei 2007 16:57

Dat bij de helpdesk van de firma Pioneer een gedeelte minder bekwaam personeel werkt was ons reeds langere tijd duidelijk. Het blijkt, gezien het bovenstaande, nog erger te kunnen.

Het is ook nadrukkelijk niet de bedoeling dat je een vraag gaat stellen waarin het script van de telefoon-nono niet voorziet. Dan krijg je vanzelf dit soort onzin-verhalen.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 21 Mei 2007 19:33

Die franse Pioneer site is wel interessant en geeft aanvullende info mbt TMC.
Kijk eens op pagina 9 van deze brochure http://www.pioneer.fr/files/brochures/2 ... Nav_FR.pdf
Daar staat ook een plaatje van TMC in/rond de stad, en dat doet alleen V-Trafic.

En in dit verhaal http://www.pioneer.fr/fr/products/archi ... index.html wordt V-Trafic expliciet vermeld voor de X1.

Dat zou er op duiden dat jouw HD1BT dat ook aankan. En da's mooi, dat kan ik je uit eigen ervaring vertellen :D TMC zoals V-Trafic dat uitzendt, daar hebben de andere aanbieders nog nooit van gehoord :!:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
R.S.Postma
Rode kaart waarschuwing
Berichten: 183
Lid geworden op: 04 Nov 2006 16:37
Locatie: rondom Utrecht

Berichtdoor R.S.Postma » 21 Mei 2007 19:50

Probeer dit nummer eens van de pioneer helpdesk en ook gratis 0800-7466337 wel vanuit Ned.

Gr.R.S.
Pioneer ANH-9PR + Pioneer 100 watt subwoofer

Zorgen moet je doen, niet maken.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Mei 2007 11:06

Of Mathieu nou zo veel wijzer wordt als hij Pioneer in NL belt, daar heb ik ook zo m'n twijfels over. Ervaringen uit het verleden vergeet ik niet zo gauw, en daar is op dit forum een boel over te lezen.

Maar er is goed nieuws voor Mathieu :D
Pak die franse brochure van Pioneer er nog maar eens bij: http://www.pioneer.fr/files/brochures/2 ... Nav_FR.pdf en kijk dan op pagina 19. Daar staat vermeld wat de X1BT en de HD1BT aan features hebben.
Daar staan expliciet V-Trafic en iTMC genoemd. Die laatste is een andere dan ITIS, net als in Frankrijk waar er een tweede Pay-TMC service is in de vorm van VIA-Michelin, is er een tweede actief in de UK. Kennelijk heeft Pioneer met deze providers contracten afgesloten.
En dus: gewoon naar Frankrijk rijden en dan gebruik gaan maken van V-Trafic. En uit eigen ervaring kan ik melden: Dat is een SUPER-TMC :lol:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 22 Mei 2007 11:24

Die laatste is een andere dan ITIS

Ik denk dat ITIS de club en iTMC het systeem :wink:
http://www.itisholdings.com/itmc.asp

What is iTMC™ ?

iTMC™ is ITIS' national RDS-TMC service which has been in operation since January 2002. ITIS provides traffic information under a commercial licence, principally to automotive manufacturers, who integrate the services into their In-Vehicle Satellite Navigation systems ("IVSN"). The addition of real-time traffic information integrated into an IVSN terminal allows the routing to become "dynamic", by allowing the driver to select an alternative route around current traffic problems.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Mei 2007 11:48

Bedankt voor je correctie, je hebt helemaal gelijk.
Ik zag die andere naam opduiken en dacht toen dat het die tweede TMC provider in de UK is, waarvan ik de naam niet zo gauw kan vinden. Weet jij 'm nog?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Mei 2007 12:12

En inmiddels heb ik 'm weer gevonden, die tweede provider in de UK is TrafficMaster, zie http://www.trafficmaster.co.uk/

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
mathieumornie:-)
Starting Member
Starting Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 Mei 2004 23:53
Locatie: 9630

Berichtdoor mathieumornie:-) » 22 Mei 2007 20:36

ik zou zeggen alvast bedankt voor iedereen die mij geholpen heeft.

ik zal het kort samenvatten

als je ook maar ergens op je gps of brochure de pictogrammen ziet verschijn duid dat erop dat je v-trafic of itmc kunt ontvangen dus dat het in de kaarten geïntegreerd is.

eigenlijk is het voor iedereen een probleem op zich iedereeen moet voor zijn eigen gps kijken of die dat ondersteund of niet.

dus ik kan nu overal rijden zonder te moeten betalen.
dus in U.K. , FR, DE enz...

alvast bedankt

mvg mathieu

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 22 Mei 2007 21:01

Dat is een ietsje te kort door de bocht Mathieu!
Er staat namelijk niets vermeld over een gratis gebruik van TMC-Pro in Duitsland :oops:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
mathieumornie:-)
Starting Member
Starting Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 Mei 2004 23:53
Locatie: 9630

Berichtdoor mathieumornie:-) » 22 Mei 2007 21:04

ik had het gedacht maar ja ik ben al tevreden over uk en FR als die tmc al uitzenden ben ik al stukken verder.
in duitsland mag je toch zo snel rijden als je kan dus de tijd dat je verliest in de file die haal je zo weer in op de autosnelweg.

mvg mathieu

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Mei 2007 21:11

Mijn ervaringen in Duitsland tot nu toe zijn dat de TMC-Pro niet veel meerwaarde heeft tov de gewone gratis TMC zenders.
En die laatsten zijn er in voldoende mate aanwezig, zie eerder daarover gemelde ervaringen.

Da's dus een heel andere situatie dan in Frankrijk, daar is alleen gratis TMC op de Autoroutes, en da's maar heel weinig. Juist als je de Autoroutes verlaat, zoals bij de Peripherique in Parijs krijg je dan geen TMC-Info meer, en daar zorgt V-Trafic wél voor. En die geeft ook de TMC Info over de Autoroutes.
Lees m'm verhalen daarover maar eens in dit TMC gedeelte.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
mathieumornie:-)
Starting Member
Starting Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 Mei 2004 23:53
Locatie: 9630

Berichtdoor mathieumornie:-) » 22 Mei 2007 21:18

heb alles van u al gelezen daarom dat ik mij ook niet zo een grote zorgen maakte over DE maar over frankrijk wel.
dus ik denk dat ik jullie van harte ga kunnen bedanken voor de info en de ervaring die hier te vinden is op dit prachtige drukke bezochte forum.

hartelijk bedankt mvg mathieu


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten