TMC werkt niet.

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
cardbmaster
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 Nov 2003 22:37
Locatie: wormerveer noord-holland

TMC werkt niet.

Berichtdoor cardbmaster » 04 Dec 2004 14:23

Ik heb vandaag mijn MT 5011 aan gesloten op mijn PC5100 maar geeft rood TMC icoon aan.

De antenne heb ik geschakeld aangesloten en mijn massa heb ik wel verlengt want ik had geen aansluitpunt bij de voorruit van mijn 307.

Ik heb ook al een stuk gereden maar dat haalt niets uit. :cry:

Het scherm is een Vrx 6570 van Clarion.




Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Re: TMC werkt niet.

Berichtdoor WS » 04 Dec 2004 15:10

cardbmaster schreef:Ik heb vandaag mijn MT 5011 aan gesloten op mijn PC5100 maar geeft rood TMC icoon aan.

De antenne heb ik geschakeld aangesloten en mijn massa heb ik wel verlengt want ik had geen aansluitpunt bij de voorruit van mijn 307.

Ik heb ook al een stuk gereden maar dat haalt niets uit. :cry:

Het scherm is een Vrx 6570 van Clarion.


Ik heb zelf slechte ervaringen met het verlengen van de aardedraad ook in de gebruiksaanwijzing wordt het verlengen afgeraden. Hoewel het bij sommige forum gebruikers wel goed gaat.
zie ook dit topic

Als je geen andere mogelijkheid hebt zou je via een goede antennesplitter (bv. MA1410) de antenne van de radio kunnen gebruiken.
Ben je gelijk van de plak antenne af.
Ik heb daar heel goede ervaringen mee.

groet
Willem
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: TMC werkt niet.

Berichtdoor JW » 04 Dec 2004 15:15

cardbmaster schreef:Ik heb vandaag mijn MT 5011 aan gesloten op mijn PC5100 maar geeft rood TMC icoon aan.

De antenne heb ik geschakeld aangesloten en mijn massa heb ik wel verlengt want ik had geen aansluitpunt bij de voorruit van mijn 307.
Ik heb ook al een stuk gereden maar dat haalt niets uit. :cry:

Het scherm is een Vrx 6570 van Clarion.


Het feit dat er een rood icoon op je scherm staat betekent dat je box wel werkt en communiceert met de PC 5100.
Maar je schrijft het al, je hebt je massa verlengd. Heel soms gaat dat goed, maar in verreweg de meeste gevallen niet.
Wat je kunt doen om uit te proberen of je systeem wel goed werkt is de normale radio antenne aan te sluiten op de box. Hopelijk kan dat, en zit er ook dezelfde aansluiting op. Dan weet je of verder alles OK is.

Anders moet je toch een massapunt zien te vinden in de buurt van de antenne versterker. Heb ik ook gedaan, daar een klein gaatje geboord in de rand, verf weggekrabd, en het oogje daar met een klein parkertje vastgezet. Beetje vaseline er tussen om het roesten te voorkomen. Werkt bij mij uitstekend.

Als dat allemaal niet lukt is de MA 1410 een heel goede optie, wordt door BMIS aangeboden, zie http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum// ... php?t=3568.
Succes, we horen het wel.

Groet,
JW

EDIT JW: Ik zie dat Willem ook gepost heeft terwijl ik zat te typen. En als te verwachten: Same story :wink:
Lees ook eens dit draadje: http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum// ... php?t=1249
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
cardbmaster
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 Nov 2003 22:37
Locatie: wormerveer noord-holland

Berichtdoor cardbmaster » 04 Dec 2004 15:50

Ik hoop/denk dat ik inderdaad een aarde probleem heb. Ik probeer de tmc direct op de antenne van de radio aan te sluiten kijken of dat wel gaat. ik ga het zo proberen

Maar een aarde punt bij de voorruit van een 307 is heeeel lastig.
Je moet de halve hemel en a stijl eraf halen.
Peugeot 307 break

VRX 6570 Rz
PC 5100
TMC MT 5011

Gebruikersavatar
Gentry
Senior Member
Berichten: 2333
Lid geworden op: 29 Mar 2004 10:19
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor Gentry » 04 Dec 2004 16:01

Bij een 307 kun je vrij eenvoudig een massa bij de binnenverlichting op de carrosserie schroeven, ik weet niet of jij een brillenbak hebt daar of alleen een binnenverlichting, beide kun je vrij eenvoudig loshalen.
Ik neem aan dat je de TMC antenne ook daar vlakbij hebt zitten.
Kenwood DNX9260BT, Hirschmann CarTV, Alpine DHA-S690

Gebruikersavatar
cardbmaster
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 Nov 2003 22:37
Locatie: wormerveer noord-holland

Berichtdoor cardbmaster » 04 Dec 2004 16:27

Ja, mijn antenne zit boven mijn binnen spiegel geplakt.

Maar hoe krijg je die brillenbak er dan af Gentry ? en waar zit die massa?

Ik had de tmc direct op mijn radio antenne aangesloten en toen werkte hij direct :D

Dus alleen nog de massa van de originele antenne aansluiten en hij werkt prima.

Bedankt voor jullie snelle reactie allemaal :D
Peugeot 307 break



VRX 6570 Rz

PC 5100

TMC MT 5011

Gebruikersavatar
Gentry
Senior Member
Berichten: 2333
Lid geworden op: 29 Mar 2004 10:19
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor Gentry » 04 Dec 2004 23:07

De brillenbak zit er in geklikt, goed kijken en de twee lipjes ombuigen.

De massa maak je zoals JW dat gedaan heeft, er zit daar dubbel metaal.
Kenwood DNX9260BT, Hirschmann CarTV, Alpine DHA-S690

Gebruikersavatar
cardbmaster
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 Nov 2003 22:37
Locatie: wormerveer noord-holland

Berichtdoor cardbmaster » 05 Dec 2004 00:15

Kun je dit wat nauwkeuriger uit leggen want ik denk dat dat de enige oplossing is.

En ik wil niets stuk maken. Want bij de garage zeiden ze dat het een hele klus was.

``Je kan het beter niet zelf doen´´ zeiden ze.

Maar daar denken wij natuurlijk anders over :lol:
Peugeot 307 break



VRX 6570 Rz

PC 5100

TMC MT 5011

Gebruikersavatar
Gentry
Senior Member
Berichten: 2333
Lid geworden op: 29 Mar 2004 10:19
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor Gentry » 05 Dec 2004 12:51

Ik heb het niet zo voor me hoe het precies moet, zou ik het ff moeten zien weer.
Woon je in de buurt van Utrecht? Anders wil ik het wel ff doen.
Kenwood DNX9260BT, Hirschmann CarTV, Alpine DHA-S690

Gebruikersavatar
cardbmaster
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 Nov 2003 22:37
Locatie: wormerveer noord-holland

Berichtdoor cardbmaster » 05 Dec 2004 13:59

Het is al gelukt.

Achter je verlichting zitten 2 lipjes die met een vitting schroevendraaiertje weg duwen
en dan kun je die hele bak er makkelijk uit halen.

Mijn massa heb ik nu degelijk vast kunnen maken.

En mijn TMC heeft nu een goed signaal.
Peugeot 307 break



VRX 6570 Rz

PC 5100

TMC MT 5011

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 05 Dec 2004 14:21

Gefeliciteerd :lol:
Het is in elk geval duidelijk dat het verlengen van de aardlitze hier de oorzaak was van het probleem. Niet doen dus, de kans dat het WEL goed gaat is klein. Wellicht alleen als je dan precies een aantal maal de halve golflengte (½ lambda) te pakken hebt.

En hoeveel zenders heb je nu in je zenderlijst staan? Wel even laten weten waar je je (ongeveer) bevindt natuurlijk.
Kijk ook eens in het diagnosemenu (6330) bij TMC naar Quality van de gekozen zender. Zit die in de buurt van de 60 of hoger?
Niks wijzigen in dat menu :!:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
cardbmaster
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 Nov 2003 22:37
Locatie: wormerveer noord-holland

Berichtdoor cardbmaster » 06 Dec 2004 20:08

In het diagnose menu staat de QUAL op 40
Dat is wel stilstaand tussen 2 gebouwen in wormerveer.

Wel valt me op dat ik er maar 4 zenders heb staan maar sommige zijn tijdens het rijden
niet bereikbaar.

VIA-TMC
TMC4U
RWS-RAD1

Ik mis 538, Veronica, Noordzee misschien nog meer.

En deze zenden juist o.a. flitsmeldingen :D uit.


Mijn antenne heb ik in het midden van mijn voorruit geplaatst boven de spiegel,
heeft een warmte werende voorruit invloed?

De garage zei dat er boven de binnen spiegel geen ``metaalfilm´´ zit.(i.v.m. tolpoort registratie)

Is dit juist?
Peugeot 307 break



VRX 6570 Rz

PC 5100

TMC MT 5011

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 06 Dec 2004 21:09

In het diagnose menu staat de QUAL op 40
Dat is wel stilstaand tussen 2 gebouwen in wormerveer.

De Qual waarde varieert tussen 0 en 63 normaal gesproken staat de sterkste zender bovenaan in de lijst.
ik weet niet bij welke zender je deze waarde gemeten hebt als het de bovenste uit de lijst is dan is het niet echt super zij het dat je stilstond tussen 2 gebouwen.

Wel valt me op dat ik er maar 4 zenders heb staan maar sommige zijn tijdens het rijden
niet bereikbaar.

VIA-TMC
TMC4U
RWS-RAD1 Ik mis 538, Veronica, Noordzee misschien nog meer.


In Nederland zijn er op dit moment 5 zenders die TMC uitzenden

VIA-TMC=Radio538
VIATMC =Noordzee
SKYRADIO = Skyradio
RWS-RAD1= Radio 1
VERONICA = Radio Veronica
Het niet kunnen selecteren van een zender duidt op een te zwak signaal, de zender staat dan wel in de lijst maar is
door het te zwakke signaal steeds de verbinding kwijt. Omdat de lijst niet direct wordt bijgewerkt staan dergelijke zwakke zenders er nog wel in.
Toen je de TMC direct op de radio antenne had aangesloten hoeveel zenders had je toen?


En deze zenden juist o.a. flitsmeldingen uit.


Helaas zijn de zenders met de flitsinfo niet erg betrouwbaar, vaak worden file's gemeld die
niet bestaan of al zijn opgelost ook de meerwaarde van de flitsinfo is beperkt.
wie meldt ze en nog belangrijker wie meldt ze weer af.

Ook krijg je tijdens de begeleiding geen signaal, je zult dus zelf op het scherm moeten kijken of je in
de buurt van een zandlopertje(symbool voor snelheidscontrole) komt .



groet
Willem
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
cardbmaster
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 Nov 2003 22:37
Locatie: wormerveer noord-holland

Berichtdoor cardbmaster » 07 Dec 2004 21:46

Ik heb nu net mijn antenne van mijn radio aan gesloten op mijn TMC
maar geen verschil van ontvangst.
Ontvangst blijft hangen tussen de 30 en 40.

Ik kan nog steeds maar uit 2 of 3 zenders kiezen.

VIATMC
VIA-TMC
SKYTMC4U

Heel vreemd toch?
Peugeot 307 break



VRX 6570 Rz

PC 5100

TMC MT 5011

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 07 Dec 2004 22:13

cardbmaster schreef:Ik heb nu net mijn antenne van mijn radio aan gesloten op mijn TMC
maar geen verschil van ontvangst.
Ontvangst blijft hangen tussen de 30 en 40.

Ik kan nog steeds maar uit 2 of 3 zenders kiezen.

VIATMC
VIA-TMC
SKYTMC4U

Heel vreemd toch?


Had inderdaad verwacht dat bij het direct aansluiten op de antenne van de autoradio je een beter signaal zou krijgen.
Als ik me niet vergis heeft de Peugeot 307 de antenne buiten op de dak staan wat opzich een goede positie is
mogelijk dat er nog forumleden in jouw omgeving actief zijn en ons een lijst kunnen geven van de actieve zenders aldaar.

Hier in het rijnmond gebied kan ik alle 5 de zenders ontvangen.
Ik weet wel van problemen met de dekking van bv Skyradio in Limburg (Venlo e.o) en ook RWS-RAD1 is helaas niet overal even sterk.

Van de zenders die bij jouw nu in de lijst staan is Skytmc het meest betrouwbaar ik zou voorlopig nog even de raamantenne weer aansluiten en zo nu en dan op andere positie's de zenders volgen.
Blijkt hieruit dat altijd een beperkt aantal stations te ontvangen is kan je altijd nog overwegen een actieve splitter tussen de radio en de tmcbox te zetten.

Zelf heb ik dit destijds ook zo gedaan en daarna een verbetering van zowel het TMC signaal als ook van het radiosignaal ervaren.

Groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
Han
Senior Member
Berichten: 1051
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:57

Berichtdoor Han » 07 Dec 2004 22:18

cardbmaster schreef:Ik heb nu net mijn antenne van mijn radio aan gesloten op mijn TMC maar geen verschil van ontvangst.
Ontvangst blijft hangen tussen de 30 en 40.Heel vreemd toch?


Stond er wel spanning op de antenne ivm de versterking ?

Gebruikersavatar
cardbmaster
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 Nov 2003 22:37
Locatie: wormerveer noord-holland

Berichtdoor cardbmaster » 07 Dec 2004 23:02

Hoe bedoel je dit HAN?

Op mijn antenne van mijn TMC staat natuurlijk wel spanning maar op die van mijn radio niet.

En als ik mijn antenne van mijn radio zelf split en dan aan sluit op mijn TMC en mijn radio werkt dit ook?

Welke zenders ontvang jij, in Amstelveen.
Peugeot 307 break



VRX 6570 Rz

PC 5100

TMC MT 5011

Gebruikersavatar
Han
Senior Member
Berichten: 1051
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:57

Berichtdoor Han » 07 Dec 2004 23:24

cardbmaster schreef:op mijn antenne van mijn TMC staat natuurlijk wel spanning maar op die van mijn radio niet.
En als ik mijn antenne van mijn radio zelf split en dan aan sluit op mijn TMC en mijn radio werkt dit ook?.

Aangezien er een versterker in de antenne van peugeot zit moet de radio aanstaan om deze te laten werken.


cardbmaster schreef:Welke zenders ontvang jij, in Amstelveen.


Auto 1 - 5 zenders buiten antenne op het dak.
Auto 2 - 4 zenders buiten antenne op het dak.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 07 Dec 2004 23:41

Hallo,

Is de Peugeot antenneversterker extern van spanning voorzien, die veelal vanaf punt A5 van de ISO-A stekker komt?
Dan kun je die antenne ook als input gebruiken voor je MT box, mits je radio aanstaat.

Als je echter een speciale Peugeot radio hebt zou het kunnen zijn dat de voeding van de versterker via de signaaldraad komt vanuit de radio. Daar staat dan een gelijkspanning op, meestal 5V+. In dat geval kun je GEEN koppeling maken naar je MT box, die kan daar niet tegen. Dan moet er een ontkoppeling tussen, in het Duits heet dat een "Phantomspeisung". Hoe dat in onze taal heet weet ik niet.

Dit alles onder de aanname dat de Peugeot antenne van het actieve type is en dus voorzien is van een ingebouwde versterker. Want zo blijkt het uit Han's reactie...

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Han
Senior Member
Berichten: 1051
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:57

Berichtdoor Han » 08 Dec 2004 00:10

JW schreef:Dit alles onder de aanname dat de Peugeot antenne van het actieve type is en dus voorzien is van een ingebouwde versterker. Want zo blijkt het uit Han's reactie...


Aangezien ik er hier 1 heb liggen :wink: weet ik dat er 12 v op moet komen :yes2:

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 08 Dec 2004 00:16

Han schreef:
JW schreef:Dit alles onder de aanname dat de Peugeot antenne van het actieve type is en dus voorzien is van een ingebouwde versterker. Want zo blijkt het uit Han's reactie...


Aangezien ik er hier 1 heb liggen :wink: weet ik dat er 12 v op moet komen :yes2:


En is dat dan een externe voeding, dus met een aparte draad? Gevoed vanaf A5?

Of komt 'ie via de centrale geleider van de coax antennekabel?

Want die info is van belang voor cardbmaster.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gentry
Senior Member
Berichten: 2333
Lid geworden op: 29 Mar 2004 10:19
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor Gentry » 08 Dec 2004 00:20

Peugeot gebruikt een aparte voedingsdraad.
Kenwood DNX9260BT, Hirschmann CarTV, Alpine DHA-S690

Gebruikersavatar
Han
Senior Member
Berichten: 1051
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:57

Berichtdoor Han » 08 Dec 2004 00:21

JW schreef:Of komt 'ie via de centrale geleider van de coax antennekabel?
Want die info is van belang voor cardbmaster.


Ik dacht dat alleen VAG groep van deze techniek gebruik maakte.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 08 Dec 2004 15:30

@ Cardbmaster,

De ontvangst via je plakantenne zal nooit zó goed zijn als met een echte buitenantenne, ook al heb je die helemaal perfect geplaatst en aangesloten. Heb je overigens de plakstrip wel op minimaal 4 cm van het stalen raamwerk om je ruit af zitten? Dichterbij levert extra verzwakking op. Zie het montagevoorschrift.

De redenen voor de niet 100% ontvangst zijn een aantal:
1) De antenne kijkt door de voorruit en pakt daarmee maar een gedeelte op van de door de zender uitgestraalde golven.
2) De antenne zit horizontaal gemonteerd en dat is in ons land ongunstig omdat de FM sinds begin 2002 verticaal gepolariseerde golven uitzendt. In Duitsland is het (nog?) wel horizontaal, en ook in Frankrijk is dat het geval bij mij weten.
Ondanks dat heb ik in mijn auto, waar de plakantenne horizontaal onderaan, volgens voorschrift, op de derde ruit zit (Xantia Break) geen echte ontvangst problemen. Praktisch in het hele land kan ik mijn voorkeurszender RWS-RAD1 ontvangen.

Als je het echt goed wilt hebben is de oplossing met een MA 1410 de beste. Je dak antenne staat schuin en kan dus heel wel de verticaal gepolariseerde FM golven opvangen.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
cardbmaster
Starting Member
Starting Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 Nov 2003 22:37
Locatie: wormerveer noord-holland

Berichtdoor cardbmaster » 14 Dec 2004 20:03

Na 10 dagen intensief gebruik van mijn TMC ben ik tevreden over de ontvangst en de werking.

Ik krijg verschillende zenders als keuze, alleen als ik in het TMCMENU ``verkeersinfo ´´ kies dan gebeurd er niets alleen het rondje op je kaart wordt vierkant en rood.
Wat is hier de bedoeling van?

Een tevreden TMC rijder
Peugeot 307 break



VRX 6570 Rz

PC 5100

TMC MT 5011


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten