TMC stuk????

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
rixx01
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 Mei 2005 09:31
Locatie: Limburg

TMC stuk????

Berichtdoor rixx01 » 18 Mei 2005 09:47

Heb sinds 2 maaden de vdo ms5400 incl tmc5011 in bezit. Vanf het beginn heb ik problemen met de tmc-box. Ben al tig keer terug naar de Mazda dealer geweest (leverancier). Wat gebeurt er:

De TMC-box heeft matig ontvangst (als die het doet atlthans). Dat zou nog wel te veklaren zijn, ik woon in het uiterste zuiden van Limburg. Heb al de antennesplitter laten monteren.
Maar wat eigenlijk een groter probleem is dat de box compleet uitvalt, zelfs onder het rijden. In de menubalk wordt TMC (rood of groen) helemaal niet meer weergegeven, ook zijn de speciale menukeuzes die bij TMC behoren niet meer oproepbaar. De box is alleen maar weer in werking te stellen door te restten of de voeding ervan af te halen en weer in te steken. De box is zelfs al naar de importeur gestuurd, daar werd niets gevonden. Ik wordt er langzaam een beetje moedeloos van (en dat is een understatement). Wie herkent dit probleem?
Mazda6 2.0citd Sportbreak
VDO MS5400
TMC 5011
Antennesplitter MA 1410
Benelux Teleatlas 2 jaar
Benelux Flitsinfo 2 jaar




Gebruikersavatar
Gentry
Senior Member
Berichten: 2333
Lid geworden op: 29 Mar 2004 10:19
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor Gentry » 18 Mei 2005 10:09

Welke software draait er op je MS5400?
Heb je al een keer geprobeerd om de software opnieuw te laden?
Krijgt het systeem voldoende spanning, dwz hebben ze de aftakkingen niet van verkeerde draden gepakt?
Is de massa goed, etc etc
Kenwood DNX9260BT, Hirschmann CarTV, Alpine DHA-S690

Gebruikersavatar
rixx01
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 Mei 2005 09:31
Locatie: Limburg

Berichtdoor rixx01 » 18 Mei 2005 11:11

voeding uit contactslot, volgens de dealer
heb de software nog niet nieuw geladen)
besturingssoftware 0955 versie 0521 (kan dat?)
Mazda6 2.0citd Sportbreak

VDO MS5400

TMC 5011

Antennesplitter MA 1410

Benelux Teleatlas 2 jaar

Benelux Flitsinfo 2 jaar

Gebruikersavatar
rixx01
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 Mei 2005 09:31
Locatie: Limburg

Berichtdoor rixx01 » 18 Mei 2005 14:20

inmiddels software nieuw geladen geen resultaat..
Mazda6 2.0citd Sportbreak

VDO MS5400

TMC 5011

Antennesplitter MA 1410

Benelux Teleatlas 2 jaar

Benelux Flitsinfo 2 jaar

Gebruikersavatar
Gentry
Senior Member
Berichten: 2333
Lid geworden op: 29 Mar 2004 10:19
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor Gentry » 18 Mei 2005 14:24

Mogelijk een kabelbreuk in de TMC aansluitkabel?
Blijft het aan/uit lampje van de TMC box wel branden als ie uitvalt?
Kenwood DNX9260BT, Hirschmann CarTV, Alpine DHA-S690

Gebruikersavatar
rixx01
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 Mei 2005 09:31
Locatie: Limburg

Berichtdoor rixx01 » 18 Mei 2005 15:54

zover ik kan beoordelen was ook het lampje uit.
Mazda6 2.0citd Sportbreak

VDO MS5400

TMC 5011

Antennesplitter MA 1410

Benelux Teleatlas 2 jaar

Benelux Flitsinfo 2 jaar

Gebruikersavatar
Gentry
Senior Member
Berichten: 2333
Lid geworden op: 29 Mar 2004 10:19
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor Gentry » 18 Mei 2005 15:57

Begin dan daar met storingzoeken, zorg dat je een spanningzoeker bij de hand hebt en meet op het moment dat ie uitvalt zonder het kontakt etc uit te zetten de voedingsspanning etc bij de TMC box.
Zijn de voedingsdraden en de massa goed dan zit het probleem mogelijk toch in de TMC box zelf, vraag dan de dealer of ie een andere heeft liggen die je even mag proberen.
Kenwood DNX9260BT, Hirschmann CarTV, Alpine DHA-S690

Gebruikersavatar
rixx01
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 Mei 2005 09:31
Locatie: Limburg

Berichtdoor rixx01 » 19 Mei 2005 09:32

Maandag gaat de Auto naar de dealer ik zal ze vragen om je tips op te volgen, na maandag hoor je meer, alvast bedankt...
Mazda6 2.0citd Sportbreak

VDO MS5400

TMC 5011

Antennesplitter MA 1410

Benelux Teleatlas 2 jaar

Benelux Flitsinfo 2 jaar

Gebruikersavatar
rixx01
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 Mei 2005 09:31
Locatie: Limburg

Berichtdoor rixx01 » 23 Mei 2005 21:50

Ben bij de dealer geweest. Ze hebben alle draden (wat betreft de voeding) nieuw aangesloten. Was eerst afgetapt van de radio. Nu rechtreekst op contactslot, dus zo gauw als de sleutel op contact gaat heeft de tmc box constaante voeding ook tijdens het starten. Tot nog toe schijnt deze aansluitmethode succes te hebben. Wellicht dat de box toch "te weing voeding"kreeg.
Mazda6 2.0citd Sportbreak

VDO MS5400

TMC 5011

Antennesplitter MA 1410

Benelux Teleatlas 2 jaar

Benelux Flitsinfo 2 jaar

Gebruikersavatar
rixx01
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 Mei 2005 09:31
Locatie: Limburg

Berichtdoor rixx01 » 26 Mei 2005 09:23

TMC werkt nu al een paar dagen zeer stabiel (ook goede ontvangst) heb zelfs al diverse keren de geneugten hiervan mogen ervaren, TOP
Mazda6 2.0citd Sportbreak

VDO MS5400

TMC 5011

Antennesplitter MA 1410

Benelux Teleatlas 2 jaar

Benelux Flitsinfo 2 jaar


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten