TMC op VDO MS5000

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

TMC op VDO MS5000

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 11:39

Hoi iedereen,

ik heb nu al enkele jaren een VDO MS5000 met TMC-module.
Sinds enkele dagen blijft het TMCsymbool oranje, en bij de lijst van ontvangen zenders, komen steeds dezelfde zenders voor, het lijkt alsof alles is vastgelopen.
Ik kan ook niet meer kiezen tussen de zenders, of het automatisch kiezen uitvinken.
Ik heb het ganse systeem van de batt. gekoppeld voor enkele minuten, maar dit gaf geen soelaas.
Iemand raad?


Groeten Peter




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Feb 2010 11:47

Merkwaardig, ook omdat de kleur oranje door de fabrikant niet is ingeprogrammeerd.
Immers, alleen zwart, rood en groen kunnen voorkomen :oops: (Blz 211 van de handleiding)

Ga eens naar het menu instellingen-diagnose (code 6330) en naar TMC diagnose
Daar TMC reset aanklikken en zien wat er gebeurt
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 13:13

de kleur is inderdaad rood... volgens mijn madam

wanneer ik TMC diagnose aanklik, krijg ik volgend scherm;



HW vers ---- Sw vers -----
Aanbieder ----- Pi -----
LTN ----- Sid -----
MGS -----
Mode ----- Qual -----
Freq ----- CC -----

verder kan ik er niks in veranderen. :cry:

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Feb 2010 13:42

In welk deel van België heb je die rode TMC meegemaakt? En op welke zender stond 'ie toen?
Ik heb het verschillende keren gehad dat het systeem in België "bevroor", op de weg van Breda naar Antwerpen. In eerste instantie had ik TIC-VL via Radio2 op staan, maar dat ging om onverklaarbare redenen op ROOD, al rijdende over de snelweg. Pas veel later werd het weer gewoon groen. Dat is me dus een paar keer overkomen, ik weet nog altijd nie twaarom.

In je Diagnose scherm zie ik overal -- staan bij die gegevens. Is dat ook in werkelijkheid zo, of staat daar wél wat? Zo ja, wat staat daar dan?
En een reset kan bij mijn weten niet bij de losse TMC boxen, wel bij de 5200.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 14:25

er staat nergens iets bij,
heb de "bevriezing" inderdaad al rijdend in de streek van Antwerpen,
op TIC Vl.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Feb 2010 14:53

JW schreef:En een reset kan bij mijn weten niet bij de losse TMC boxen, wel bij de 5200.


Inderdaad ! Maar niet alleen de 5200, maar ook de 5600/5700 kennen een TMC-Reset

Ik zou dan bij een losse TMC box willen voorstellen om de box los te koppelen, de navigatie te starten en af te sluiten.
Spanningsloos maken en daarna de TMC box aansluiten. Tot slot de spanning er weer op zetten
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 15:20

Gerritje schreef:
JW schreef:En een reset kan bij mijn weten niet bij de losse TMC boxen, wel bij de 5200.


Inderdaad ! Maar niet alleen de 5200, maar ook de 5600/5700 kennen een TMC-Reset

Ik zou dan bij een losse TMC box willen voorstellen om de box los te koppelen, de navigatie te starten en af te sluiten.
Spanningsloos maken en daarna de TMC box aansluiten. Tot slot de spanning er weer op zetten



procedure gedaan, nog steeds hetzelfde probleem :cry:

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Feb 2010 15:25

Amai :!: :?:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 15:39

Gerritje schreef:Amai :!: :?:



enig ander idee?

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 16:51

heb ondertussen in de I/O zetten zitten klooien, alles staat op LOW en de gps loopt nu precies averechts.....

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Feb 2010 16:59

Dommer kon je echt niet te werk gaan!
Daar is o.a. op dit forum al vele malen voor gewaarschuwd. Nooit iets veranderen daar
Bovendien hebben de instellingen daar alleen maar te maken met de signalen van buiten

Je kunt de diverse signalen alleen maar weer terugzetten als het desbetreffende signaal echt aanwezig is
Verlichting indien deze aan staat en Achteruit als de achteruit is aangesloten
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 17:36

Gerritje schreef:Dommer kon je echt niet te werk gaan!
Daar is o.a. op dit forum al vele malen voor gewaarschuwd. Nooit iets veranderen daar
Bovendien hebben de instellingen daar alleen maar te maken met de signalen van buiten

Je kunt de diverse signalen alleen maar weer terugzetten als het desbetreffende signaal echt aanwezig is
Verlichting indien deze aan staat en Achteruit als de achteruit is aangesloten


Niet weten is geen teken van domheid hé Gerrit!!

het signaal van de lichten kreeg ik al terug op high, welke signalen zijn de anderen?

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Feb 2010 17:52

Niet weten is niet dom, uiteraard niet.
Maar als je iets niet weet zomaar gaan klooien, da's op z'n minst niet slim. Toch?
Er zijn al heel wat mensen geweest die deze fout gemaakt hebben, het forum staat vol met verhalen daarover. En dus: eerst lezen, dan doen :idea:

Het belangrijkste signaal is dat van de achteruit, die moet je omzetten op High als je de achteruit ingeschakeld hebt. Er even van uitgaand dat die aangesloten is, uiteraard.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 18:13

JW schreef:Niet weten is niet dom, uiteraard niet.
Maar als je iets niet weet zomaar gaan klooien, da's op z'n minst niet slim. Toch?
Er zijn al heel wat mensen geweest die deze fout gemaakt hebben, het forum staat vol met verhalen daarover. En dus: eerst lezen, dan doen :idea:

Het belangrijkste signaal is dat van de achteruit, die moet je omzetten op High als je de achteruit ingeschakeld hebt. Er even van uitgaand dat die aangesloten is, uiteraard.

Groet,
JW


enig idee waar ik dat vind op een BMW X5 2004

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Feb 2010 18:19

Aan de achteruitrijlichten :idea:
En anders zet je tijdelijk even 12 volt op A2 zodat je de instelling op ACT_HIGH kunt zetten
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 18:34

Gerritje schreef:Aan de achteruitrijlichten :idea:
En anders zet je tijdelijk even 12 volt op A2 zodat je de instelling op ACT_HIGH kunt zetten


Ok thnx,
verder nog raad betreffende het probleem met de TMC?

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 11 Feb 2010 20:30

Als je de originele software cd hebt kan je deze opnieuw installeren, dit neemt wel enige tijd inbeslag waarbij het systeem zelf opnieuw opstart, zorg ervoor dat je de installatie niet onderbreekt!
Tijdens het opnieuw installeren worden alle parameters ge-reset.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 11 Feb 2010 21:51

WS schreef:Als je de originele software cd hebt kan je deze opnieuw installeren, dit neemt wel enige tijd inbeslag waarbij het systeem zelf opnieuw opstart, zorg ervoor dat je de installatie niet onderbreekt!
Tijdens het opnieuw installeren worden alle parameters ge-reset.



heb ik helaas niet meer in mijn bezit.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 12 Feb 2010 21:33

Ik kan de benodigde MO5076 ook niet meer vinden, misschien iemand in de buurt die je kan helpen?

Wat je ook nog kan proberen is in het Info menu een aantal maal op volgende TMC zender drukken in de hoop dat hij vrijkomt.
Anders wordt het denk ik wachten tot hij een keer vrijkomt bij een langere rit waarbij hij TIC-VL niet meer ontvangt.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 12 Feb 2010 22:14

Kijk eens in je PM
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 21 Feb 2010 20:00

Mijn TMC zenders staan dus nog steeds geblokkeerd :cry:

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 21 Feb 2010 20:56

Probeer aan een goed MO5076 te komen en draai de software nog eens
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 22 Feb 2010 15:39

nog steeds same problem.....

foto's na het draaien van de software;
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 22 Feb 2010 15:50

En ook nu geen effect als je een andere zender selecteert ?
Je hebt er voldoende in je scherm staan!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Feb 2010 16:26

Bij het getoonde plaatje zal 'ie in de stand automatisch TMOBILIS kiezen. En dat is een gecodeerde Pay-TMC zender.

Dus inderdaad: wat gebeurt er als je 'm handmatig op 4FM-TMC zet?
Via_TMC heeft geen zin, denk ik, dat is een NL zender. En daar heb je niks aan in België

NRJ heeft ook geen zin, dat is een Pay-TMC, het is de zender die Via-Michelin uitzendt.

Overigens, het zou nog wel eens lastig kunnen worden met dat lijstje. Want TIC-VL werkt niet overal, daar hadden we het al eerder over.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten