TMC op VDO MS5000

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 22 Feb 2010 17:10

ik kan geen enkele andere zender aanvinken, ook het "automatisch" kan ik niet wegvinken.
Als ik het goed begrijp zou mijn probleem kunnen opgelost zijn wanneer ik TIV-VL goed kan ontvangen?




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Feb 2010 17:24

Dat laatste vermoed ik, inderdaad.
Bij jou in de buurt is TIC-VL de enige vrij te ontvangen zender, de rest zit achter een decoder, of in het buitenland.
Zie ook het overzicht op WS' site http://www.navigatiehosting.nl/tmc/zend ... and=Belgie

Het enige dat ik even niet begrijp is waarom 4FMTMC niet te pakken is. Dat is ook een vrije zender, maar ook mij lukte het in de buurt van Antwerpen (20 km er boven) niet om een andere zender te kiezen.


Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 22 Feb 2010 17:31

Ik heb sterk het vermoeden dat de tmc-ontvanger is "vastgelopen"
Normaliter zou je dus zeker dat automatisch moeten kunnen wegvinken

Ik stel voor om de uitgaande signalen even kort te sluiten. Even de stkker uit de PC trekken en vervolgens de draden doorvebinden.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Feb 2010 17:37

Welke draden wil je kortsluiten, die van de Mini-ISO stekker die tussen de PC en de TMC box zit?
Dan eerst maar even kijken of daar niet ergens spanning op staat, dat weet ik niet uit m'n hoofd....

En als aangegeven, ik heb precies hetzelfde meegemaakt in België, al een paar keer een eindje ten noorden van Antwerpen. Na enige tijd, toen ik op een andere plek was verdween dat weer en kon ik TIC-VL ontvangen.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 22 Feb 2010 18:01

Ik bedoel de stekker die in de PC steekt
Aangezien dit gewoon een datastroompje is kan het waarschijnlijk geen kwaad

Ik zou ook wel eens willen weten wat je op het scherm te zien krijgt als live de mini stekker uit de PC wordt getrokken. Dit om zeker te stellen dat niet de PC zelf is vastgelopen in het TMC gedeelte
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 23 Feb 2010 00:44

Als je in plaats van in de zenderlijst te gaan op de button volgende zender drukt doet hij dan ook niets?
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 23 Feb 2010 16:08

raar maar waar!
Deze ochtend van Gent naar Antwerpen gereden, en constant op TIC VL gevinkt, opeens werkte mijn toestel als vanouds.....oef.

Anyway, vele dank voor alle tips hier.

Gr.Peter

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 23 Feb 2010 16:26

Mooi dat het weer werkt :D

Gezien mijn eigen ervaringen in België vrees ik echter dat dit niet altijd zó zal blijven, het is een op-en-af, met onduidelijke oorzaak.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
THE HOOLIGAN
Junior Member
Junior Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 Mar 2005 19:18
Locatie: 9940 Ertvelde / België

Berichtdoor THE HOOLIGAN » 23 Feb 2010 17:07

JW schreef:Mooi dat het weer werkt :D

Gezien mijn eigen ervaringen in België vrees ik echter dat dit niet altijd zó zal blijven, het is een op-en-af, met onduidelijke oorzaak.

Groet,
JW


Kan ik dit verhinderen?
In mijn vorige wagen was dezelfde gps aangesloten via een splitter op de radioantenne en had ik altijd goeie ontvangst zonder 1 enkel probleem, nu heb ik een kleefantenne aangebracht, en werkt het toestel plots niet meer naar behoren.
Zojuist in het Gentse een toerke gedaan, wat blijkt, terug de same shit, toestel geblokkeerd :x

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 23 Feb 2010 17:17

Bij mijn systeem is het niet te wijten aan een matige ontvangst van TMC. Daar zit de VDO splitter tussen, met zeer sterk signaal, te zien in het diagnose menu.
Mijn gedachte is dat het in de TMC codering zit die in België meegezonden wordt, en zodra er even naar een andere zender omgeschakeld wordt cq moet worden die Pay-TMC heeft gaat het nmis, dan loopt 'ie vast.

In NL hebben we iets vergelijkbaars, daar geeft Q-Music sinds die door Bemobile overgenomen is,een zwart TMC symbool, zonder enige informatie. Zie http://www.navigatiehelpsite.nl/forum/v ... 7100#87100
Dat zwart zou helemaal niet mogelijk mogen zijn, dat duidt op ontbrekende TMC codes, en dat zou niet kunnen. En er is ook geen Pay-TMC tekentje te zien.

Oftewel, er is mist in het Belgische TMC land. Hoe dat verder gaat is onduidelijk.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten